Kerho hurjana kotonaan – KalPa jäi jalkoihin

HPK – KalPa 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)

Kerho jatkoi komeita otteitaan tiistain perhepelissä KalPaa vastaan. Tarjolla oli tapahtumia toisensa perään koko perheelle, eikä ottelukaan jättänyt ketään kylmäksi. Kentällä isännät näyttivät kaapin paikan heti alusta alkaen, eikä KalPalla ollut lopulta mitään jakoa. Ensimmäisen erän kolme maalia siivittivät HPK:n ansaittuun voittoon lukemin 5-1 ja kolmen pisteen voittojen putkikin venähti jo kolmeen.

Kovalla kädellä viime kaudesta uusiutunut hopeajoukkue KalPa oli pulassa jo ottelun alkuminuuteilla, kun HPK:n hyökkäyspeli vyöryi vääjäämättä Denis Godlan vartioimaa maalia kohti – jo ensimmäinen hyökkäys päättyi Robert Leinon tolppakutiin. Pelikello ehti tikittää vain vajaan kaksi minuuttia, kun isännät iskivät johtomaalin. Hurjan hässäkän päätteeksi kiekon toimitti tyhjään maaliin Teemu Turunen ja syöttöpisteet merkittiin Mathias Porselandille ja Kristian Vesalaiselle.

KalPa pääsi alun takeltelun jälkeen otteluun mukaan, mutta Kerho ohjasi hyökkäykset kulmiin ja vaarallisilta maalipaikoilta vältyttiin. Juuri ennen erän puoltaväliä Pallokerho räjäytti Rinkelinmäen toistamiseen. Tällä kertaa asialla oli maalijyvänsä viikonloppuna Porista löytänyt Porseland, joka sivalsi pakkiparinsa Niclas Almarin irtokiekosta pelivälineen verkon perukoille.

Erän lopussa isännät saivat vielä ylivoimatilaisuuden ja peli pyöri jälleen KalPan päädyssä. Kun jäähy oli jo loppumaisillaan, päätti Teemu Turunen ujutella illan toisensa. Turunen nousi röyhkeästi maalille höpöttäen KalPa-puolustuksen ja Godlan täysin. Kolme nolla taulussa lähdettiin myös erätauko-ohjelman pariin!

Toinen erä alkoi isäntien alivoimalla, kun Janne Lahti joutui lukemaan tiilenpäitä korkeasta mailasta. Koko kauden esimerkillisesti toiminut alivoima kuitenkin tylsytti KalPan hyökkäyspelin ja nolla säilyi.

HPK jatkoi hyvällä sykeellä ja saikin peliä painettua KalPan päätyyn. Kauhun hetkiä koettiin kuitenkin HPK:n päädyssä, kun KalPan Jerry D’Amigo tööttäsi Mathias Porselandin vaarallisesti niska edellä laitaan. Tehot 1+1 ottelussa iskenyt Porseland kiidätettiin paareilla suorinta tietä hoitopöydälle. Porseland oli taklauksen jälkeen tajuissaan ja pystyi myös liikuttelemaan raajojaan, eli pahimmalta luultavasti säästyttiin.

Liigan alkukauden linjan vastaisesti sekä laitataklauksen että estämisen tunnusmerkit täyttäneestä tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu edes jäähyä, saati isompia rangaistuksia ja KalPa pääsi pälkähästä.

Harmillinen tapahtuma hieman latisti tunnelmaa ja varsinkin isäntien vahva ote hieman herpaantui. Kerho pääsi yrittämään kahdesti ylivoimaa, mutta molemmilla kerroilla KalPan alivoima ja erityisesti Godla olivat väkevämpiä. Ja kun ei itse tee, kaveri kiittää ja kuittaa. KalPan kavennusosuma syntyi maaliedustalta, kun Mathew Maione pääsi iskemään lähietäisyydeltä kiekon ohi useamman peräkkäisen torjunnan tehneen Larmin.

Kauaa ei HPK kuitenkaan takaiskumaalia surkutellut, kun jää jo täyttyi hatuista. Teemu Turunen taisteli ahnaasti maalinedustalta Niclas Almarin lähettämän irtokiekon ohi Denis Godlan. Tilannetta tarkisteltiin videolta pitkän aikaa, mutta mitään väärää ei Turunen tehnyt ja hattutemppu oli valmis! Lähes tunnin kestäneelle toiselle erälle saatiin siis positiivinen loppu.

Kerho lähti kolmanteen erään kolmen maalin johtoasemassa ja puolusti johtoaan maltillisesti. KalPa ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille edes ylivoimalla, vaan maalinedusta siivottiin tyylillä ja oikeanlaisella kovuudella. Emil Larmi puolestaan poimi irtopalat kuin itse varmuus.

KalPan hakiessa vimmatusti kavennusta hienoisella riskillä, pääsi Kerho vielä kaunistelemaan numeroita. Kiekonriiston suoritti Jaakko Turtiainen, joka tarjoili Miro Ruokoselle läpiajon. Ruokonen ei yksin Godlaa vastaan erehtynyt, vaan namutteli längistä isäntien viidennen täysosuman.

Ottelun lopussa vielä Miro Karjalainen kävi muistuttamassa Jerry D’Amigoa mielestään sääntöjen vastaisista otteista Mathias Porselandia kohtaan ja hetkellisen isällisen halailun jälkeen molemmat pääsivät pukukoppiin pari minuuttia muita aiemmin.

Kerho vei ottelun ylivoimaisesti nimiinsä loppulukemin 5-1.