Kerho latoi neljä ylivoimamaalia – täysi pistepotti Porista

Ässät-HPK 2-5 (1-3, 1-1, 0-1).

Kerhon ylivoimapeli oli tänään murhaavaa – joukkue iski peräti neljä yv-maalia porilaisten reppuun. HPK:n maaleista vastasivat Joonas Lehtivuori, Teemu Turunen, Mathias Porseland sekä Kristian Vesalainen kahdesti. Kaksi bussillista HPK-kannattajia valloittivat Isomäen jäähallin.

Kerho esitti avauserässä kauden parasta peliään. Joukkue sai pitkiä hyökkäyksiä porilaisten päätyyn, pakottaen Ässä-pelaajat virheisiin. Kotijoukkueen Ben Blood otti kaksi rangaistusta saman vaihdon aikana ja HPK pääsi 2+2 minuutin ylivoimalle, kun peliä oli pelattu viisi minuuttia.

HPK hyödynsi molemmat ylivoimat. Joonas Lehtivuori ampui siniviivalta Kerhon johtoon ja vain 13 sekuntia myöhemmin Teemu Turusen syöttö kimposi Ässä-pelaajan mailasta omaan maaliin. Lehtivuorelle maali oli kauden ensimmäinen ja Turuselle kolmas.

Ässät onnistui kaventamaan nopealla vastahyökkäyksellä ajassa 13:19, kun Jouka Juhola laukoi kiekon maaliin. Tämä jäi kuitenkin erän ainoaksi kaunesvirheeksi, sillä HPK hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin. Kerho pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle erän lopussa ja jälleen räpsyi Ässä-maalissa. Tällä kertaa asialla oli puolustaja Mathias Porseland, joka tinttasi hienosti kauden avausosumansa.

HPK:n valmennus hereillä – Ässien maali hylättiin haaston jälkeen

Ässät luisteli toiseen erään uudestisyntyneenä. Joukkue oli varmasti saanut palautetta valmentaja Jyrki Aholta ja kotijoukkueen luistin liikkui huomattavasti avauerää ripeämmin.

Patapaitojen Matti Kuparinen kavensi lukemiksi 2-3 ajassa 23:08. Kerhon ongelmat jatkuivat ja hetkeä myöhemmin Ässät teki jo seuraavan osuman. Tilanteessa Ässien Sami Lähteenmäki oli kuitenkin maalivahti Emil Larmin alueella. HPK:n valmennus haastoi tilanteen ja videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta Liigassa, kun haastanut joukkue sai hylättyä osuman.

Larmi otti useita tärkeitä torjuntoja HPK:n heikomman hetken aikana ja piti joukkuetta pystyssä. Kerho ei toisessa erässä tekopaikoilla juhlinut, mutta aivan erän lopussa Kristian Vesalainen pääsi rokottamaan näyttävällä yksilösuorituksella lukemiksi 2-4.

Päätöserässä HPK palasi viisaasti, eikä päästänyt Ässiä iholle. Kotijoukkueen puhti jäi toiseen erään, eikä Ässät pystynyt haastamaan Kerhoa yhtä aktiivisesti. Vesalainen iski illan toisensa ylivoimalla ajassa 50:42 ja peli oli käytännössä taputeltu. Illan maalien myötä Vesalaisen kauden maalisarake näyttää kolmea.

Poriin oli matkannut runsaslukuinen HPK-kannattajaryhmä, joka piti hienosti meininkiä yllä koko ottelun ajan. Joukkue luisteli ottelun jälkeen kahdesti kiittämään kannattajia, joiden laulu raikasi vielä pitkään pelin päätyttyä – hieno haltuunotto faneilta!

– Tappioputki oli raskas meille, mutta niin varmasti myös faneille. Oli hieno tunnelma tänään, Oula Palve kiitteli ottelun jälkeen.

Ottelun tilastot tästä

Seuraava ottelu

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina, kun Hämeenlinnaan saapuu KalPa. Kiekko tippuu jäähän klo 18:30 – tervetuloa!