Kerho parempi Helsingin perjantai-illassa!

HIFK-HPK 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Perjantain liigakamppailussa riitti jälleen rutkasti jännitettävää. Sekä isäntäjoukkue HIFK, että vieraileva HPK olivat ennen ottelua molemmat tiiviisti mukana kamppailussa suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkueiden välillä oli eroa HPK:n eduksi yksi piste, yksi ottelu enemmän pelanneena.

Kerholaisittain mielenkiintoa otteluun toi myös vierasjoukkueen kokoonpano. Tuore nuorten maailmanmestari Valtteri Puustinen palasi tositoimiin ykkösketjun laidassa ja pitkään sivussa ollut Filip Krivosik puolestaan nelosketjussa. HPK:n maalille asetettiin tuore vahvistus RoKi:sta, Rasmus Reijola. Ottelu oli pitkänhuiskealle Reijolalle ensimmäinen ottelu liigassa.

Avauserässä tasaista peliä

Ensimmäisessä erässä ei nähty lainkaan tilastomerkintöjä, mutta vauhtia ja hyviä maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. Kerhon paras maalintekopaikka erässä oli Jere Innalan läpiajo, jonka HIFK:n maalilla Atte Engren torjui kuitenkin kilvellään.

Vauhdikkaasti aaltoilleessa erässä myös HIFK pääsi vaarallisiin hyökkäyksiin, jotka kuitenkin Kerhon puolustus sekä Reijola selvittivät. Taukotilanteeksi siis ensimmäisen erän jälkeen 0-0.

Turunen ja Santala iskevät

Toiseen erään HPK tuli erittäin kovalla sykkeellä. Peli painui vastustamattomasti HIFK:n puolustusalueelle ja ajassa 20:24 Teemu Turusen laukaus painui verkon perukoille Otto Paajasen ja Eetu Tuulolan syötöistä.

HIFK joutui maalin jälkeen turvautumaan aikalisään, mutta se ei Kerhon vyörytystä katkaissut. Erän ensimmäiset viisi minuuttia mentiin täysin vierailijoiden komennossa ja muun muassa terävällä pelipäällä ollut Jere Innala oli kahdesti erittäin lähellä kasvattaa johtoa.

Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin HIFK:n Tommi Santala. Santalan kova rannelaukaus painui ohi Reijolan sekä kahden sivuraudan kautta maaliin. Tämän jälkeen toinen erä eteni tasaisissa merkeissä, joissa molemmilla oli omat pitkät hyökkäyksensä. HPK:lle tarjoutui myös kaksi ylivoimaa, mutta maalia ei näillä saatu aikaiseksi.

Ruokonen illan ratkaisijana

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1. Erää ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Joonas Lyytiselle tuomittiin kaksiminuuttinen. HPK:n ylivoima ei ollut tuottaa tulosta, kunnes Jesper Lindgren vapautti Philippe Cornet’n pitkällä syötöllä vauhtiin. Cornet tarjoili kiekon Teemu Turuselle, joka taiteili illan toisensa ja Kerhon jälleen johtoon!

Erä ehti vanhentua yli puolenvälinsä, kun tällä kertaa Valtteri Puustiselle tuomittiin kampituksesta kaksiminuuttinen. HIFK:n ylivoima olikin todella tehokasta, kun lähes välittömästi Tommi Santala toi helsinkiläiset tasoihin niin ikään illan toisella osumallaan.

Alle minuutti edellisestä pääsi kuitenkin erinomaisen pelin pelannut Kerhon neloskenttä kruunaamaan iltansa. Ensin Filip Krivosik takakarvasi loistavasti kiekon Joonas Lyytiseltä hyökkäysalueella ja pääsi ampumaan hyvältä paikalta kohti Engreniä. Tämän tielle Engren vielä ehti, mutta paluukiekko tuli suoraan maalin edustalle Miro Ruokoselle joka toimitti kiekon varmasti häkkiin. Ruokosen osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Helsingistä Kerholle siis mukaan tärkeät kolme pistettä ja onnistumiset oikeisiin osoitteisiin, erityismaininnat Nettitoimitus jakaa sairastuvalta palanneelle Krivosikille sekä liigadebyytissään kylmänviileästi torjuneelle Reijolalle.

Kerhon pelit jatkuvat jo huomenna lauantaina ihanuuksien ihmemaassa Rinkelinmäellä. Vastaan Irwin Goodman -teemaottelussa asettuu Tampereen Ilves. Tervetuloa!