Kerho tyly vierailija Hakametsässä

Ilves-HPK 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Ilveksen turkki pöllysi Hakametsän keskiviikkoisessa liigakamppailussa. Vierailija HPK ei jättänyt isännille lainkaan mahdollisuuksia sarjapisteisiin vaan kävi ottamassa tyylipuhtaan voiton. Tämän myötä Kerho vankisti asemaansa sarjataulukon kärkipäässä.

Alkutahdit ylivoimalla

Kerho joutui lähes välittömästi erän alussa alivoimalle, kun Emil Larmille tuomittiin kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Alivoima kuitenkin kesti ja takaiskuilta vältyttiin. Ylivoiman jälkeen Ilves oli vielä paremmin pelin päällä ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Larmin työpistettä.

HPK pääsi kuitenkin nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Eetu Tuulolla punnersi kiekon väkisin maaliin. Maali vietiin kuitenkin videotarkistukseen, lopulta viime lauantailta tutuin tuloksin. Tilannehuone hylkäsi Tuulolan maalin kädellä tehtynä.

Erän kääntyessä puolenvälin krouviin Ilves sortui puolestaan jäähyilyyn. Kerholle tarjoutui myös kahden miehen ylivoimaa ja lopulta Jere Innala pääsi jäähyjen loppuessa ujuttamaan kiekon maaliin Antti Lehtosen jalkojen välistä.  Syötöt maaliin merkittiin Philippe Cornetlle ja Robert Leinolle. Erän loppupuolella lähimpänä maalia oli oranssista nutustakin tuttu Julius Valtonen, mutta kiekko löysi tiensä vain ylärimaan.

Teemu Rautiainen: Ilves pelasi paskaa lätkää

Toinen erä käynnistyi molempien joukkueiden ottaessa jäähyt, mutta erikoistilanneosumia ei kuitenkaan nähty. Sen sijaan Teemu Turunen jatkoi jälleen tehoiluaan, tällä kertaa maali syntyi kovalla rannelaukauksella suoran hyökkäyksen päätteeksi Niclas Almarin ja Jesper Lindgrenin syötöistä.

Karri kivi otti tässä vaiheessa aikalisän, jonka jälkeen Ilves paransi peliään ja erässä nähtiin vauhdikasta kiekkoa puolin ja toisin. Kerhon päädyssä maalitolpat olivat jälleen kovilla, mutta maaliverkkoon asti kiekkoa ei saatu. Sen sijaan Otto Paajanen niittasi 10 sekuntia ennen loppua vielä todellisen pukukoppimaalin Teemu Turusen namupassista. Kakkossyöttö puolestaan meni Markus Nenoselle. (Nenosen syöttöpiste poistettiin myöhemmin.)

Peli pakettiin kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä Nenonen pääsi puolestaan maalin tekoon jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen, kun Otto Paajasen takapatjalaukaus tuli tarjolle täysin vapaaseen paikkaan. Nenosella oli tästä helppo työ ampua lukemiksi jo 0-4 ja lopetella isäntien loppukiriä jo ennen sen alkamista.

Viisi minuuttia ennen päätössummeria Kerholle tarjottiin vielä ylivoimalla mahdollisuutta kotiotteluista tuttuun “Lenovo-maalin” eli viidenteen täysosumaan, mutta tähän eivät valkopaidat enää syttyneet. Emil Larmin nollapeliä uhattiin vielä aivan ottelun lopussa, mutta päätuomari tuomitsi maalinvahdin häirinnän ilman videotarkistusta, eikä kiekko maalissa aiheuttanut nollapelin menetystä.

Seuraava kotiottelu pelataan Ritari-areenalla tulevana perjantaina. Vastustajaksi saapuu SaiPa, josta Kerho hakee kauden avausvoittoaan!