Kerho voittoon kotona – sarja katkolla perjantaina

Kuumassa puolivälieräsarjassa Hämeenlinnan pallokerhon ja Turun palloseuran välillä nähtiin tänään joukkueiden neljäs kohtaaminen. HPK oli ennen ottelua ottelusarjassa kuskin paikalla, mutta myös vierailija TPS oli parantanut otteitaan sarjan edetessä. Tiukan ottelun jälkeen HPK oli kuitenkin voittoisa ja on nyt voiton päässä välieräpaikasta.

Laatikainen huudattaa Ritari-areenaa

HPK tuli otteluun kovalla sykkeellä ja painoi peliä sinne minne kuuluukin, vierasjoukkueen kenttäpäätyyn. Hurjan alun seurauksena TPS:n Elmeri Eronen joutui ottamaan jäähyn kiinnipitämisestä, mutta seuranneella ylivoimalla maalia ei kuitenkaan saatu aikaan. Avausmaalia saatiinkin odotella aina yli ensimmäisen erän puolivälin.

Pudotuspeleille tyypillisiä ovat usein ei-niin-kauniit osumat. Tällaiseksi voitaisiin sanoa myös illan avausosumaa. HPK:n tavaramerkin, pitkän pyörityksen jälkeen Arto Laatikainen pääsi lähettämään kiekon kohti Henrik Haukelandia. Konkari Laatikaisen veto osui kuitenkin maalin kulmalla Jonne Virtasen keittiöpuoleen, josta kiekko putosi maaliviivan paremmalle puolelle. Videotarkistuksen jälkeen Laatikaisen osuma todettiin hyväksytyksi ja Kerho johti näin 1-0.

Kaapo Kakko jälleen tehokkaana

Jos ensimmäisessä erässä HPK oli pyrkinyt ottelussa kuljettajan penkille, sinne toden totta toisessa erässä päästiinkin. Tästä kertoi kuvaansa myös ottelun laukaisukartta, kun HPK:lle pystyttiin laskemaan peräti kaksitoista laukausta kohti maalia parhaasta maalintekosektorista, kun vierailijat onnistuivat tässä vain kolmesti.

Myös TPS:n maalipuut olivat kovilla erässä, kun sekä Jere Innala että Markus Nenonen käyttivät kiekkoa ylärimassa. Maaliin asti Kerho ei kuitenkaan kiekkoa saanut.

Toisen erä ainoasta maalista vastasi ylivoimalla TPS. Sarjassa jo aiemmin kunnostautunut tehotrio Kaapo Kakko-Oula Palve-Ilkka Heikkinen oli jälleen asialla, kun Kakko merkkautti kolmannen maalinsa tähän ottelusarjaan Palven ja Heikkisen syötöistä Kerhon Filip Krivosikin istuessa Kerholta kaksiminuuttista. Maali syntyi näppärän kuvion päätteeksi, kun Palve tarjoili poikittaissyötöllään riittävästi tilaa Kakolle joka laittoi ranteet lukkoon ja ampui kiekon verkon perukoille ohi Emil Larmin.

Erän lopussa HPK sai vielä pitkiä pyörityksiä turkulaisten puolustusalueelle, mutta tällä kaudella ajoittain vaivannut tehottomuut oli tehnyt erään paluun. Lukemat 1-1 pysyivät näin taululla toisen erän jälkeen ja jännitysnäytelmä oli valmis ottelun päätöserään.

Tyylipisteitä ei jaossa

Ottelun kolmas erä tarjosi paikkoja ratkaisuun molemmille joukkueille. Jännitettävää riitti katsomossa ja kotisohvilla kun molemmille tarjoutui mahdollisuus johtomaalin tekoon ylivoimalla, tällä kertaa kuitenkin molemmilla tuloksetta. Toisesta erästä kenttätapahtumat olivat tasoittuneet myös tasakentällisin ja niin Haukeland kuin Larmikin joutuivat tekemään täyden iltapuhteen työpisteillään.

Vain neljä minuuttia ottelua oli enää pelaamatta, kun Niklas Friman nousi hämeenlinnalaisten sankariksi. Friman ajoi väkivahvasti kohti maalia ja toimitus jätti irtokiekon Tepsin maalin edustalle. Markus Nenosen huitaisu ei vielä tuottanut tulosta, mutta tilanteen loppuun seurannut Friman pääsi lopulta laittamaan kiekon maaliin, kuinka muutenkaan kuin valkopaitaisten pelaajien kautta ja nostamaan kädet kattoon.

TPS yritti tosissaan tasoitusta vielä ottelun loppuhetket ilman maalivahtia, mutta HPK kesti jälleen turkulaisten loppurutistuksen ja ottamaan riemastuttavan kolmannen voiton ottelusarjassa!

Sarja katkolla perjantaina

Viides ottelu pelataan perjantaina Turussa ja HPK:lla on silloin ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja. Perjantain ottelun voit seurata oranssilla alueella Kerho-ravintolassa!

Tarvittaessa kuudes ottelu pelataan Hämeenlinnassa heti perään lauantaina, liput tulevat myyntiin tutussa osoitteessa.