Kerholle ansaittu voitto Kouvolasta – Vesalainen ilmiliekeissä

KooKoo-HPK 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)

HPK:n viikko käynnistyi Kouvolassa, jossa vastaan asettui nousukuntoinen KooKoo. Jo päivällä Kerho-ravintolan edustalla pystyi video- ja maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan johdolla aistimaan iloisen ja virkeän meiningin, mikä näkyi myös kentällä koko ottelun ajan. Kerho hallitsi ottelua selvästi ja vei lopulta ansaitusti 3 pistettä Hämeenlinnaan. Kristian Vesalainen viimeisteli 2 maalia.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja päästä päähän mentiin lähes apinanraivolla. Kerho hallitsi ensimmäisessä erässä kiekollista peliä selvästi, mutta KooKoon puolustus pystyi pitämään aktiivisen HPK:n pois parhailta maalintekopaikoilta. KooKoon erän ainoat h-hetket syntyivät, kun joukkue pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Kerhon maalilla Emil Larmi oli kuitenkin hyvässä torjuntamoodissa heti alusta alkaen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin numeroissa 0-0.

KooKoo pääsi pelaamaan toisen erän alkuun vielä noin puoli minuuttia ylivoimalla, mutta Kerhon alivoima selvitti kouvolalaisten ylivoimapyristykset mallikkaasti. Toinen erä eteni samaan tahtiin kuin ensimmäinen, sillä HPK hallitsi kiekollista peliä lähes suvereenisti.

Kerhon vahva painostus tuotti myös kaksi loistavaa maalipaikkaa. Ensiksi Kristian Vesalainen pääsi yrittämään läpiajosta ottelun avausmaalia, ja vain pari minuuttia tätä myöhemmin Oula Palve pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. HPK:n tammikuun tehokaksikosta ei kuitenkaan tällä kertaa kumpikaan pystynyt viimeistelemään ottelun avausmaalia.

Myös KooKoo sai erän loppuhetkillä vaarallisen maalipaikan, mutta Toni Hyvärinen ampui aivan avopaikasta kiekon Larmin vartioiman maalin tolppaan. Kahden erän jälkeen oltiin jännittävässä 0-0-tilanteessa.

Vesalainen huudattaa Kerho-faneja

Kerho aloitti kolmannen erän terävästi ja heti toisessa vaihdossa oli avausmaali enemmän kuin lähellä. Miro Karjalaisen karmiva lonkkalämäri kilahti kuitenkin KooKoo-maalin ylärimaan. Myös Teemu Turunen pääsi erän avaushetkillä yrittämään viimeistelyä Niklas Almarin rystylaukauksen jälkeen, mutta Turusen pyssy ei tällä kertaa osunut maalipuiden väliin.

Seuraava laadukas maalipaikka syntyi erän puolivälin jälkeen, kun Juho Keränen ja Janne Lahti pääsivät 2 vs. 1 hyökkäykseen. Keräsen laukaus kuitenkin viuhui niukasti takatolpan ohi.

Ajassa 54:05 nähtiin vihdoin ja viimein ottelun avausmaali. Vesalainen kiersi maalin ja yritti kiepauttaa kiekkoa maaliin vanhanaikaisella. Tällä kertaa oli tuuria matkassa, sillä kiekko kimposi maaliin lopulta KooKoo-puolustaja Niko Tuhkasen jalan kautta.

KooKoo pääsi heti seuraavassa vaihdossa ylivoimalle, kun Palve joutui kampituksesta jäähyboksiin. Tällä kertaa Kerho ei enää selvinnyt alivoimasta ilman takaiskua. KooKoon tasoitusmaalin laukoi Miikka Pitkänen, joka pääsi pistämään tolpasta kimmonneen kiekon täysin tyhjään Kerho-maaliin.

Kerho oli siirtyä jälleen johtoon vain 2:43 ennen varsinaisen peliajan loppua. Almarin lämäri kävi jo maaliviivalla, mutta ei oranssien lasienkaan takaa valitettavasti ylittänyt maaliviivaa.

Seuraavassa vaihdossa jälleen kuitenkin tärähti. Eetu Tuulola karvasi hienosti kiekon keskialueella ja käänsi sen nopeasti vauhdissa olleelle Vesalaiselle. Winnipegin kultalapsi ei epäröinyt, vaan painoi vastustamattomalla laukauksella kiekon toistamiseen ohi Perhosen.

KooKoo yritti lopussa tasoittaa ilman maalivahtia, mutta HPK taisteli urhoollisesti viimeiseen hengenvetoon asti ja vei jännittävien vaiheiden jälkeen 3 sarjapistettä.

Ottelun kaikki tilastot tästä

Seuraavaksi SaiPa kahdesti

Kerhon viikko jatkuu viikonloppuna kahdella ottelulla, jotka molemmat pelataan SaiPaa vastaan. Perjantaina sarjapisteistä taistellaan Rinkelinmäellä, ja lauantaiksi joukkueet siirtyvät vuorostaan Lappeenrantaan ottamaan mittaa toisistaan. Jaossa on jälleen kerran todella tärkeitä pisteitä, joten nyt jos koskaan kaikki hallille huutamaan HPK kotivoittoon perjantaina!