Kerholle ansaitusti kolme pistettä, HIFK taisteli urheasti

HPK – HIFK 5-2 (1-1, 3-0, 1-1) Kerho oli vakuuttava erityisesti erikoistilanteissa. Pieni ja sympaattinen HIFK taisteli minkä pystyi, mutta joutui lopulta toteamaan Hämeenlinnan ylpeyden paremmaksi lukemin 5-2!

Unelma-alku

Perjantai-ilta ja 4700 katsojaa saivat aihetta huuton heti alkuminuuteilla, kun HPK siirtyi ottelussa johtoon jo ajassa 02:41. Teemu Turunen pelasi kiekon kulmasta maalin takana olleelle Valtteri Puustiselle, joka puolestaan löysi upeasti täysin vapaana olleen Otto Paajasen takatolpilta.

Maalin jälkeen HPK hallitsi pelitapahtumia hienokseltaan ja puolusti HIFK:n hyökkäykset laadukkaasti. Ajassa 13:14 vierailijat kuitenkin tulivat tasoihin Erik Thorellin maalilla. Kerhon puolustus pudottaitui hieman liikaa ja Thorell pääsi laukomaan hyvästä paikasta, tarkka ja sopivan korkuinen laukaus painui takanurkkaan tolpan kautta.

HPK haastoi maalin, mutta Helsingin tilannehuone ei löytänyt tilanteesta maalivahdin häirintää ja näin ollen kiekko vietiin keskelle.

Toinen erä Kerhon

Kerho sai toiseen erään loistavan startin, kun Petteri Nikkilä tinttasi kiekon ohi Atte Engrenin ylivoimalla ajassa 21:01.

Johtomaalin jälkeen HIFK:n hyökkäykset olivat lähinnä Erik Thorellin varassa, joka oli eittämättä joukkueensa paras tänään. Thorell ei kuitenkaan saanut juurikaan apuja muilta eikä HPK:lla ollut puolustussuuntaan ongelmia edes alivoimalla pelatessa.

Toisen erän puolivälin jälkeen alkoi tapahtumaan oikein urakalla.

Ajassa 33:53 nähtiin pienimuotoiset perjantai-illan valssit, jossa osallisena oli odotetusti kotijoukkueelta Niklas Friman sekä Otto Paajanen ja vierailta estradilla nähtiin Joonakset Rask ja Lyytinen. Osallistuneille tilanteesta 2+2 minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta ja samassa ajassa Juhani Tyrväiselle tuomittiin kakkonen korkeasta mailasta, joten HPK pääsi ottelussa kolmannen kerran ylivoimalle.

HPK ei jättänyt tarjottua tilaisuutta käyttämättä. Ajassa 35:46 tehtiin seurahistoriaa, kun Jere Innala ohitti Petteri Nikkilän syötöstä HIFK-vahti Engrenin. Nikkilälle syöttöpiste oli kauden 37:s ja tällä lukemalla irtoaa kärkipaikka seurahistorian eniten syöttöpisteitä yhden kauden aikana kerännäiden puolustajien listalla!

Muutamaa minuuttia myöhemmin ajassa 38:33 nähtiin yksi kauden upeimmista osumista, kun pehmeäkätinen Miro Karjalainen nousi upeasti laidalta ja puttasi kiekon tyhjään maaliin Markus Nenosen syötöstä.

Toinen erä oli kaikkaan HPK:lta vakuuttavaa peliä, josta kertovat osaltaan myös torjunnat: Antti Karjalainen 5, Atte Engren 14.

HIFK:n loppukiri jäi piippuun

Päätöserään lähdettiin siis kotijoukkueen johtaessa lukemin 4-1 ja HIFK:n vaihtaessa maalille Markus Ruusun.

HIFK sai kavennettua HPK:n eron kahteen maaliin ajassa 43:30, kun Juhani Tyrväinen laukoi kiekon maaliin Thorellin syötöstä. Suurempaa vaihdetta vieraat eivät kuitenkaan saaneet enää lyötyä sisään, kun lähes joka toisessa vaihdossa pelanneet Thorell – Tyrväinen – Rask -kolmikko alkoi selvästi väsymään kuormituksesta.

Ajassa 47:00 HPK:n puolustajien sisäisen maalipörssin voitosta kiivaasti taisteleva Niklas Friman laukoi Kerhon jälleen kolmen maalin karkumatkalle ja tämä osuma katkaisi HIFK:n selkärangan lopullisesti. Lenovo-maalin jälkeen enempää osumia ei nähty ja näin olleen kolme pistettä jäivät Hämeenlinnaan!

Taistelu suorasta paikasta puolivälieriin jatkuu heti huomenna Tampereella Ilvestä vastaan. Otteluun on lähdössä 400 kannattajaa Hämeenlinnasta, joten ainakin joukkueella on hyvä kannustus tukena!

Seuraava ja samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan ensi torstaina, jolloin vastaan asettuu Tappara.

Panokset ovat kovat, varmista paikkasi hallilla ja suuntaa…