Kerholle makea voitto Raumalta

Lukko – HPK (1-0,0-2, 1-1)

HPK lähti kartuttamaan pistepottiaan Raumalle Lukon vieraaksi. Pudotuspeliviiva siinsi vielä horisontissa, eikä joukkue ole luovuttanut edes mahdottoman tehtävän edessä. Kerhon väkevyyden saivat tällä kertaa kokea raumalaiset, kun vahvan toisen erän repäisy riitti 2-3 vierasvoittoon. Varsinkin ykkösketju Turunen-Paajanen-Lahti oli hirmuisella pelipäällä. Taistelu jatkuu siis vielä ainakin kahden ottelun verran!

Kerho tuli otteluun selkeästi paremmalla jalalla ja loi vahvasti painetta Lukkopäätyyn. Kiivas karvaus ja aktiivinen liike tuottivat tulosta, kun William Wrenn joutui kampittamaan jäähyn arvoisesti. Seuranneella ylivoimalla Kaapo Kähkönen Lukon maalilla joutui jo venymään, mutta maaliin ei Kerho kiekkoa saanut. Myös Emil Larmi pääsi ylivoimalla töihin, kun Heikki Liedes karkasi puolittaiseen läpiajoon. Niclas Almari onnistui kuitenkin häiriköimään takaapäin sen verran, että maalilaukaus jäi tuhnuksi.

Alivoiman tapettuaan isännät iskivät kuin varkain ottelun avausmaalin. Arttu Ilomäki ja Janne Väyrynen rakentelivat komean suoran hyökkäyksen päätteeksi mainion maalipaikan Janne Keräselle, joka niittasi kiekon pienestä kulmasta verkon perukoille. Maalin myötä Lukko sai otteen pelistä ja kiekko pysyi suurimmaksi osaksi isäntien hallussa.

Mathias Porselandille jarruttamisesta vihelletyn jäähyn aikana Lukko pyöritti ylivoimaansa näyttävästi, mutta Kerhon vahva alivoimapelaaminen piti numerot yhdessä nollassa erän loppuun saakka.

Lukon riveistä kaatui miehiä kuin heinää jo ensimmäisessä erässä, kun toiseen erään lähdettäessä poissa olivat Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen. Lukko kuitenkin rakenteli jäljelle jääneellä miehistölläänkin mainion maalipaikan Toni Koivistolle, mutta tehomiehen pitkä kuiva kausi jatkui.

Kerho sai paremmin ja paremmin otetta erän edetessä ja pystyi pitämään kiekkoa hallussaan hyökkäyspäässä. Eetu Tuulolan vahvan haaston jälkeen Simo-Pekka Riikola passitettiin jäähyboksiin.

Ylivoima pyöri jälleen kauniisti, mutta ratkaisut jäivät piippuun. Samalla sekunnilla kun Lukko sai viidennen miehen kentälle, iskivät vieraat ottelun tasoihin. Teemu Turunen tarjoili maalin takaa Janne Lahdelle mahtavan mestan maalin edustalle, eikä 15 ottelua ilman maalia puurtanut Lahti enää epäonnistunut, vaan tälläsi kiekon varmasti reppuun.

Ottelun puolivälin tienoilla HPK sai aikaan mainion pyörityksen ja rakensi yhdessä vaihdossa kolme-viis makoisaa maalipaikkaa, mutta tulosta ei vielä tullut. Paine Lukon päädyssä kuitenkin jatkui ja vihdoin myös pönttö kolisi. Niclas Almari nousi näyttävästi toisesta aallosta sektoriin ja niittasi maagisella rannelaukauksella kiekon ylähyllylle ohi hölmistyneen Kaapo Kähkösen.

Välittömästi johto-osuman jälkeen Kerholle vihellettiin hieman kyseenalainen jäähy, kun tuomaristo katsoi Emil Larmin purkaneen kiekon suoraan pleksin yli. Larmi oli asiasta vahvasti eri mieltä, mutta tuomarit eivät maalivahdin mielipiteestä yllättäen välittäneet. Kerho kuitenkin kesti alivoiman miehekkäästi, vaikka Lukko yritti aiheuttaa kalabaliikkia vahvalla maalineduspreesensillä. Larmi oli kuitenkin mies paikallaan ja esti isäntien lähentely-yritykset.

Kerho otti loppueräksi vielä ottelun haltuunsa. Sekä Teemu Turunen, Janne Lahti että Otto Paajanen pääsivät yrittämään Kähkösen ohitusta lähietäisyydeltä. Viimeisimmän yrityksen esti sääntöjen vastaisesti susikädellä Roni Sevänen ja Kerho pääsi vielä yrittämään 24 sekuntia ylivoimaa toisen erän päätteeksi – mutta tuloksetta.

Päätöserään jääneellä jämä-ylivoimalla HPK ei saanut erikoisempaa aikaiseksi. Pelin painopiste pysyi kuitenkin Lukon päädyssä, eikä aikaakaan kun maaliverkko pöllysi jälleen Kaapo Kähkösen selän takana. Ensimmäisen tilanteen Kähkönen pelasti mainiolla venytyksellä, mutta Teemu Turunen ja Otto Paajanen pelasivat tilanteen loppuun asti. Kapteeni Paajanen sai lyödä limpun tyhjään rysään Kähkösen makoillessa vielä jään pinnassa.

Erä jatkui HPK:n komennossa, mutta Lukko ei antanut periksi. Vaikka tilanne näytti jo toivottomalta, pääsivät isännät onnekkaasti otteluun mukaan. Miro Ruokosen istuessa korkeasta mailasta saamaansa jäähyä, ohjasi epäonnen soturi Petteri Nikkilä kiekon maalin edustalta omaan maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Arttu Ilomäki. Naurettavasti omaan maaliin lisättiin vielä jälkikäteen syöttäjiksi Teemu Ramstedt ja William Wrenn.

Lukko painoi päälle vielä ottelun lopussa ja Mathias Porseland joutui koukkimaan jäähyn. Näin Lukko pääsi myllyttämään ottelun viimeisen minuutin kuudella neljää vastaan, mutta HPK kesti kapteeni Otto Paajasen johdolla ja vei pisteet ansaitusti lukemin 2-3.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

Kerhon pelit jatkuvat seuraavaksi  kotiottelun merkeissä, kun Kristian Vesalaisen vahvistama runkosarjan ykkönen Oulun Kärpät saapuu Hämeenlinnaan torstaina 8.3. klo 18:30.

Kaikki mukaan kannustamaan Kerho voittoon!