Kerholle riemastuttava voitto KooKoosta

HPK – KooKoo 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Kummallakaan joukkueella eivät eiliset ottelut jaloissa painaneet, kun Hämeenlinnassa nähtiin vauhdikas ja jännittävä kamppailu. Tasaisissa merkeissä edettiin aina loppuhetkille saakka, kunnes isännät menivät menojaan kääntäen ottelun itselleen lopulta lukemin 2-0. Voittomaalista vastasi Mathias Porseland ja varmisteluosuman iski tyhjään maaliin Jaakko Turtiainen.

20161201, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N MATHIAS PORSELAND (10). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

Kiivasvauhtisessa ensimmäisessä erässä nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta maaliin saakka ei kiekkoa saatu kummankaan joukkueen toimesta. Vieraiden maalivahti Samu Perhonen ja isäntien Emil Larmi hoitelivat tonttinsa mallikkaasti, eikä edes ylivoima, jota molemmat joukkueet pääsivät koittamaan kertaalleen, tuottanut tulosta.

Toiseen erään tahti ei ainakaan hiipunut, vaan virtaa löytyi edelleen molemmista leireistä. Vauhtia oli toisinaan enemmän kuin järkeä. Maalipaikkoja avautui muunmuassa HPK:n Teemu Turuselle, mutta Samu Perhonen venyi erinomaiseen torjuntaan. Erityisesti Niko Kapasen johtama Kerhon ykköskenttä painoi pelin jatkuvasti KooKoon päätyyn, mutta tuloksetta.

20161201, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N JERE INNALA (21) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

KooKoo rakensi myös muutamia makoisia paikkoja, varsinkin ajamalla aggressiivisesti maalille ja luomalla hässäkkää Emil Larmin eteen. Maalia ei KooKookaan onnistunut tekemään, joten kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta ja hermoja raastavasta 0-0 tasatilanteesta.

Kolmannessa erässä jatkettiin samalla kaavalla: peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän, mutta tuhannen taalan maalipaikat ja ennenkaikkea maalit loistivat poissaolollaan. KooKoo sai luotua hienoista painetta Kerhon päätyyn, mutta HPK puolusti mallikkaasti ja taisteli irtokiekot itselleen.

20161201, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N MATHIAS PORSELAND (10) LAUKOI SINIVIIVALTA OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ajassa 55.40 Rinkelinmäki räjähti liitoksistaan. Illan avausosuman tälläsi hirmuisella viivalämärillä Kerho-pakki Mathias Porseland pakkiparinsa Oskari Mannisen ja Teemu Turusen syötöstä. Oivallista maskia maalinedustalla oli rakentamassa Juho Keränen, eikä Samu Perhoselle jäänyt minkäänlaista mahdollisuutta torjua viuhuvaa lämäriä.

KooKoo haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiekko löytyikin kouvolalaisten tyhjästä rysästä: todellinen raskaan työn raataja Jaakko Turtiainen väänsi kiekon väkisin itselleen omalla puolustusalueella ja kiskaisi limpun keskialueelta pussiin 55 sekuntia ennen päätössumeria.

Loppulukemiksi jäi siis isäntien riemastuttava 2-0 voitto ja samalla Emil Larmille merkattiin uran kolmas nollapeli.

20161201, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N EMIL LARMI (33) PELASI NOLLAPELIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Ottelun ratkaisu

Kerhon kärsivällisyys palkittiin lopulta kolmella pisteellä, vaikka suuri vääryys ei olisi pisteiden jakaminenkaan ollut. HPK oli lopulta maalin verran parempi ja jaksoi jauhaa omalla pelitavallaan koko 60 minuuttisen.

Tähtipelaajat

Upean nollapelin vuorenvarmasti torjunut Emil Larmi piti joukkuetta pystyssä erityisesti KooKoon rynnistäessä kolmannessa erässä, mutta myös tiivis puolustus ansaitsee erityismaininnan. Lisäksi HPK:n kultakypärä Sakari Manninen oli hyvällä pelipäällä – vain tehot jäivät puuttumaan. Sentterin paikalle Oula Palven loukkantumisen takia siirtynyt Manninen pelasi aktiivisesti joka puolella kenttää ja loi useita maalipaikkoja sekä itselleen että ketjukavereilleen.

Seuraava ottelu

Kerholla on edessään otteluvapaa viikonloppu ja maanantaina matka käy Vaasaan Sportin vieraaksi. Seuraavan kerran kotiyleisöään HPK viihdyttää torstaina 8.12. klo 18.30, kun vastaan saapuu Ässät Porista.

Silloin kaikki paikalle, porilaisille ei huutokilpailussa hävitä! #illallahallille