Kerholle taistelupiste – HIFK voittoon jatkoajalla

HPK-HIFK 2-3 ja. (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

Kerho pelasi nousujohteisen pelin ja tällä kertaa se riitti yhteen sarjapisteeseen. HIFK:n Miihkali Teppo iski voittomaalin jatkoajalla. HPK:n maalit varsinaisella peliajalla: Severi Sillanpää ja Juho Keränen.

Ottelun avauserä oli maaliton. HPK aloitti kohtuullisen hyvällä jalalla, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän HIFK pääsi luomaan tekopaikkoja. HPK:n maalilla torjunut Emil Larmi otti avauserässä yhdeksän torjuntaa, ollen HPK:n tukipilari. HIFK puolusti aktiivisesti, eikä Kerho löytänyt avaimia pelin hallintaan.

Toinen erä alkoi räväkästi. HPK siirtyi johtoon vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Janne Lahti alusti tilanteen vahvalla käännöksellä, jonka kautta IFK-puolustus jäi pahasti jälkeen. Syöttö poikittain hyökkäykseen nousseelle Niclas Almarille, jonka laukaus painui takarautaan. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta lopulta tuomio oli selvä: kiekko keskelle ja runsaslukuinen kotiyleisö sai aihetta riemuun. Almarille osuma oli kauden toinen.

HPK:n johtomaalin jälkeen pelin painopiste siirtyi Kerhon kenttäpäätyyn ja HIFK iski pelin väkisin tasoihin. Asialla oli IFK:n nelosketju. Juha Jääskä nousi väellä ja voimalla maalille, ja osuman sinetöi Teemu Engberg, joka pääsi kauhomaan kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Vieraiden 1-2-johtomaali nähtiin ajassa 28:01. IFK-ikoni Lennart Petrell riisti kiekon HPK-puolustukselta ja punnersi vapaaseen tekopaikkaan. Laukaus parhaalta maalintekosektorilta painui takakulmaan, eikä Larmi mahtanut tilanteelle mitään.

HPK ei pystynyt loppuerän aikana parhaimpaansa, joten kolmanteen erään lähdettiin maalin takaa-ajoasemassa.

Keränen nosti Kerhon tasoihin

Kolmannessa erässä nähtiin illan parasta Kerhoa. Kiekko saatiin toimitettua IFK-puolustajien selustaan ja HPK pääsi riistojen kautta paineistamaan.

Aktiivisuus palkittiin ajassa 46:48, kun Almari laittoi kiekon siniviivalta maalille Juho Keräselle. IFK-vahti Atte Engren torjui Keräsen ohjurin, mutta kokenut laitahyökkääjä survoi karot varmasti pussiin: 2-2!

Päätöskympillä molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maalin perukoille. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa sankariksi nousi IFK-puolustaja Miihkali Teppo. Juhani Tyrväinen jätti pelivälineen Tepolle, joka nousi ja niittasi kiekon tarkasti yläkulmaan.

HPK saalisti ottelusta pisteen ja saavutti näin hieman viimeisellä playoff-paikalla majailevaa Porin Ässiä. Piste-ero on tällä hetkellä neljä Ässien eduksi, mutta HPK:lla on peli vähemmän pelattuna. Odotettavissa on varmasti kiihkeä runkosarjan loppu.