Kerholle yhdeksäs perättäinen kotivoitto – Larmille kauden kuudes nollapeli

HPK-Sport 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Ottelu aloitettiin juhlallisesti, kun yhteensä 42 korttelikiekkojunioria rakensivat upean kunniakujan jäälle korttelikiekon 30v-juhlien kunniaksi. Itse ottelussa kohtasivat kovassa kotivireessä oleva HPK ja viime aikoina tappiollisesti esiintynyt Sport. HPK jatkoi loistavaa kotiotteluiden putkea nappaamalla jo 9 perättäisen kotivoiton. Sportille tappio oli puolestaan seitsemäs putkeen. Emil Larmi pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.

Larmille 18 torjuntaa avauserään

Sport aloitti illan ottelun terävästi, sillä heti alkuhetkillä entinen HPK-kapteeni Ville Viitaluoma oli lähellä siirtää vierailijat johtoon. Emil Larmi oli Kerhon maalilla kuitenkin hereillä alusta alkaen.

Kerho siirtyi ottelussa johtoon ajassa 04:27, kun hieman yskien kauden aikana toiminut ylivoima toimi tällä kertaa kertalaakista. Avausmaalin viimeisteli aivan Sport-maalin ylähannuun Juho Keränen, jonka maaliin vapauttavan syötön tarjosi Oula Palve. Toinen syöttöpiste merkittiin Janne Lahdelle.

Ensimmäinen erä eteni niin sanotusti pelikirjojen mukaan, sillä Kerho pyrki hallitsemaan vahvasti kiekkoa, ja Sport puolestaan karvasi aggressiivisesti sekä laukoi lähes joka paikasta kohti Larmin vartioimaa maalia.

Sportin paras maalipaikka siunaantui avauserässä Olavi Vauhkoselle, joka pääsi kiekonriiston seurauksena puolittain yksin läpi. Larmi oli kuitenkin tänään loistavassa vireessä, torjuen myös Vaukosen yrityksen. Larmille merkittiin avauserässä peräti 18 torjuntaa.

Hagmanin ulosajo erän erikoisin tilanne

HPK aloitti toisen erän räväkästi, kun vain 41 sekuntin pelin jälkeen Janne Lahti viimeisteli upealla rystylaukauksella Kerhon 2-0 johtoon. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Joonas Lehtivuorelle sekä Petteri Nikkilälle.

Kerho pelasi toisessa erässä selvästi pirteämmin kuin avauserässä ja saikin aikaan aika-ajoin näyttäviä pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueella. Silmiin pistävää oli myös tälle päivälle HPK-ylivoimaan nostetun Shane O’Brienin lähes Brian Rafalskimainen luistelu ja kiekkovarmuus.

HPK pääsi pitkän hyökkäyksen päätteeksi ottelussa toista kertaa ylivoimalle, joka päättyi kuitenkin melkoisen mystisesti vain minuutin ylivoimapelin jälkeen. Peliä oltiin jatkamassa jo Sportin puolustuspäästä, kun tuomaristo kerääntyi pitkäksi venyneeseen palaveriin. Palaverin päätteeksi Niklas Hagmanille tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus luistimella potkaisun takia, joten seuraavat hetket edettiin tasavajaalla.

Sport pääsi pelaamaan Hagmanin ulosajon seurauksena yhteensä lähes neljä minuuttia ylivoimaa, mutta vaasalaisten pitkä ja tehoton ylivoima muistutti lähinnä historiallisia korttelikiekko-otteluiden 1 minuutin mittaisia ylivoimatilanteita. Myös HPK:n alivoimanelikko oli todella valppaana vieraiden koko erikoistilanteen ajan.

HPK pääsi vielä yrittämään erän loppuhetkillä ylivoimalla lisäosumien tekemistä, mutta tälläkin kertaa ylivoima päättyi Kerho-jäähyyn. Kahden erän jälkeen tilanne oli 2-0.

3-0 ja liinat kiinni

Kolmas erä aloitettiin tasavajaalla, kun molemmilta joukkueilta yhdet pelaajat istuivat jäähyaitiossa. Juha Koivisto karkasi erän alun alivoiman aikana yksin läpi, mutta Veini Vehviläinen torjui Koiviston laukauksen hanskallaan upeasti, pitäen vielä tässä vaiheessa Sportin toiveet elossa.

Vain pari minuuttia Koiviston läpiajon jälkeen 2-0-maalin viimeistellyt Lahti pääsi vuorostaan yrittämään läpiajosta viimeistelyä, mutta Vehviläinen torjui myös tämän yrityksen. Tilanne jäi kuitenkin Vehviläisen torjunnan jälkeen vielä pyörimään vaasalaisten päätyyn, jonka seurauksena kiekko pelattiin viivan kautta lopulta kolmannen kerran Sportin maaliin. 3-0-maalin viimeisteli tarkalla rannelaukauksella Oskari Manninen, jolle maali oli kauden kahdeksas. Samassa ajassa Sport otti aikalisän.

Kerhon suurin kiima laski selvästi 3-0-maalin jälkeen, minkä seurauksena Sport pääsi peliin paremmin mukaan. Kerholla ei kuitenkaan varsinaista hätää ottelun loppuhetkillä ollut, ja kun Larmi oli tänään maalillaan kuin muuri – jäivät upeasti kolme pistettä tänään Hämeenlinnaan. HPK:lle voitto oli jo yhdeksäs perättäinen kotikaukalossa. Larmille nollapeli oli kauden kuudes.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa lauantaina Porissa, kun vastaan asettuu aina varsinkin kotonaan vaarallinen Ässät.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.