Kerhon voittoputki ei jatkunut Rinkelinmäellä

Voittoputkessa ollut Kerho lähti metsästämään perjantaina kuudetta peräkkäistä voittoaan. Tänään Rinkelinmäelle vieraaksi oli matkustanut KooKoo ja joukkueille tämä oli jo kauden toinen kohtaaminen. Edellinen kamppailu Kouvolassa ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa ja kaksi pistettä matkasi tuolloin Hämeenlinnaan. Illan pelissä HPK lähti vankistamaan asemaansa Liigan kärkipäässä, kun puolestaan kouvolalaisille pisteet olivat tänään tärkeitä tasaisessa kamppailussa playoff-viivalla.

Tasainen ensimmäinen erä

Pelin alussa vieraat näyttivät tänään olevan paremmin hereillä ja ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiinkin KooKoon ollessa kuskin paikalla.  Huolimatta sarjasijoituksesta KooKoon ylivoimaprosentti oli ennen tätä ottelua liigan kolmanneksi paras ja tämän sai nähdä myös hämeenlinnalaisyleisö. KooKoon enimmäistä ylivoimaa oli jäljellä enää muutamia sekunteja, kun Erik Karlsson pääsi iskemään vieraat 0-1 johtoon.

– Huono alku meiltä. Se kertoo jo paljo, että jouduttiin neljän-viiden minuutin jälkeen ottamaan aikalisä, summasi ottelua HPK:n kokeneeseen kaartiin kuuluva puolustaja Arto Laatikainen.

Maalin jälkeen Antti Pennanen päätti herätellä myös Kerhon mukaan otteluun ottamalla aikalisän. tämän jälkeen HPK piristyikin ja kentällä nähtiin aiemmista otteluista tuttu vauhdikas ja röyhkeä oranssi joukkue. Kovassa paineessa KooKoo joutui sortumaan jäähyilyyn ja lopulta tämä tuottikin tasoituksen. 401. liigaotteluaan pelannut Otto Paajanen pääsi lapioimaan Eetu Tuulolan kovasta laukauksesta seuranneen paluukiekon Juha Järvenpään taakse maalin edustalta. Kerholla oli maalin jälkeen vielä paikkoja siirtyä johtoon, mutta lopulta tauolle poistuttiin tilanteessa 1-1.

Vauhdikasta kiekkoa toisessa erässä

Toisesta erästä on tällä kaudella tullut vahvasti luistelevan HPK:n ansiosta vastustajille vaikea. Sitä se oli myös tänään, kun vierasjoukkueen päädyssä nähtiin pitkiä hyökkäyksiä sekä Kookoon pyrkiessä iskemään harvakseltaan vastaan. Maali oli kuitenkin tänään tiukassa, eikä hyvistä paikoista huolimatta kiekko oltu saada toisessa erässä KooKoon maaliin. Vasta erän loppupuolella Se on siellä saatiin kuulla Rinkelinmäellä, kun tällä kertaa Eetu Tuulola pääsi laukomaan itse kiekon ylivoimalla verkkoon.

Aivan erän lopussa Kookoo pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun. Hyökkäyksen päätteeksi kiekko pomppasi hieman onnekkaastikin Emil Larmin torjunnasta yläilmoihin, kimmoten lopulta maalineduskamppailuun luistelleen Anrei Hakulisen kautta maaliin. Ottelu menikin toiselle erätauolle 2-2 lukemissa ja kolmannessa erässä tasaiseksi muodostunut ottelu näyttikin saavan arvoisensa päätöksen.

KooKoo vie voiton kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli erän mittaan tukku loistavia maalipaikkoja, mutta niin epäonni kuin maalivahdit molemmissa päissä estivät pitkään lisäosumat. Lopulta Juha-Pekka Haataja pääsi nostamaan maalin kulmalta irtopalan ohi Larmin ja viemään kouvolalaiset uudemman kerran ottelussa johtoon.

HPK pääsi lopussa vielä ylivoimalle ja yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta Juha Järvenpää oli kolmannessa erässä ohittamaton. Järvenpää oli tällä kaudella jo toistamiseen erittäin hyvä Kerhoa vastaan ja piti joukkuettaan pystyssä isäntien hakiessa tasoitusta ottelun lopussa. Lopulta Kerhon voittoputki jäi tällä kertaa viiden ottelun mittaiseksi ja KooKoo otti revanssin kauden kohtaamisissa maalein 2-3.

-KooKoo oli tänään nälkäisempi ja luisteluvoimaisempi etenkin pelin alussa. Meillä vähän niinkuin trendi jatkui, Porissa vielä selvittiin vaikka ei oltu parhaimmillaan pelin alussa, mutta tänään ei enää selvitty ja etenkin huonoon valmistautumiseen peli tänään hävittiin, pohdiskeli Laatikainen ottelun jälkeen tappioon johtaneita syitä.

-Kun menee pitkään hyvin niin ikäänkuin unohtuu se tapa, millä on pärjätty. Ihmismieli on vähän sellainen, että se tuudittautuu ja luulee, että asiat hoituu. Työnteko ja muu olennainen millä niitä voittoja saadaan unohtuu.

HPK:n pelit jatkuvat alle vuorokauden kuluttua, kun joukkue matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Lada Laatikainen näki nopeasti tulevan pelin kuitenkin ennen kaikkea positiivisena asiana:

-Hyvä, että päästään heti huomenna pelaamaan kovaan paikkaan. Lappeenranta, lauantai ja hyvä joukkue vastassa, se on hyvä tähän tilanteeseen. Päästään näyttämään, millainen joukkue me ollaan.

Seuraavan kerran Rinkelinmäellä pelataan ensi viikon perjantaina, kun vieraaksi saapuu kivenkova Oulun Kärpät.