KIILHOLMA PALAUTTI HPK:N VOITTOKANTAAN

HPK-PELICANS 3-2 ja. (2-1, 0-0, 0-1, 1-0)

Tiistai-illan jännitysnäytelmä venyi jälleen kerran jatkoajalle. Vauhdikkaan mutta toisinaan hieman sekavan ottelun ratkaisi HPK:lle lopulta Juha Kiilholma.

HPK otti alussa ottelun hienoisen hallinnan jopa siinä määrin, että Pelicans yritti pelata hetken kuudella kenttäpelaajalla. Tuomareilta ei moinen temppu jäänyt huomaamatta ja he passittivat Pelicans-pelaajan jäähyaitioon jo ajassa 2.20. HPK ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan pyöritti ylivoimaansa 40 sekunnin ajan. Dan Spang ja Ville Viitaluoma kiekottelivat hetken keskenään, kunnes Viitaluoma päätti laukaista pelivälineen kohti Joonas Kuuselan vartioimaa Pelsu-maalia. Kuusela oli voimaton Viitaluoman lämärin edessä ja HPK siirtyi 1-0 -johtoon.

HPK:n hyvä alku kariutui ottelun puolivälin aikaan, kun kerholle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä. Kerholaiset taistelivat alivoimaa alkuun mallikkaasti ja etenkin Jaakko Turtiainen otti pari laukausta kipeännäköisesti nilkkaansa. Pelicans pystyi kuitenkin tasoittamaan ottelun vain hetkeä ennen kun HPK olisi saanut neljännen kenttäpelaajan kentälle. Mikko Tolvanen pudotti Jan Latvalan laukoman kiekon patjojensa väliin maaliviivalle, josta Pekka Jormakalla oli helppo työ lapioida kiekko viivan yli.

Pelicans-maalin jälkeen ottelussa pelattiin erittäin sekava vaihe, mikä päättyi Radek Smolenakille tuomittuun jäähyyn. HPK pääsi pyörittämään ylivoimaansa toistamiseen ja tulosta syntyi jälleen. Arsi Piispanen toi kiekon laidasta hyökkäysalueelle ja jätti sen Tuomas Santavuorelle. Santavuori siirsi pelivälineen Marko Tuulolalle, joka tälläsi suoraan syötöstä kiekon yläkulmaan. Maali syntyi ajassa 16.28.

MAALITON TOINEN ERÄ

Toiseen erään Pelicans vaihtoi maaliin Joonas Kuuselan tilalle Jere Myllyniemen. Toinen erä tarjosi molemmille joukkueille kaksi ylivoimamahdollisuutta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan lisäosumiin pystynyt. Erän aikana HPK sai luotua muutaman hyvänkin pyörityksen Pelicans-päätyyn mutta aivan parhaille maalintekopaikoille ei hämeenlinnalaiset päässeet.

Erän paras maalipaikka siunaantui Pelicansin Smolenakille, joka pääsi keskialueelta yksin läpi. Mikko Tolvasen mainio venytys vesitti kuitenkin Tsekki-hyökkääjän maalintekoaikeet.

LATVALA VIE OTTELUN JATKOAJALLE

Kolmanteen erään HPK:n peli hieman passivoitui ja ottelun hallinnan otti vierasjoukkue. Aikaan 48.54 Angelo Esposito otti 100-0 aloitusvoiton ja kiekko siirrettiin Antti Jaatisen kautta Latvalalle. Latvalan suoraan syötöstä lähtenyt lämäri upposi Tolvasen räpyläkäden yläkulmaan hieman helponnäköisesti vaikkakin HPK-hyökkäys teki hienoista maskia laukauksen eteen.

Tasoituksen jälkeen ottelun vauhti lisääntyi ja HPK:kin pääsi jälleen otteluun paremmin mukaan. Ottelun loppuhetkillä Robert Leino oli lähellä maalintekoa mutta nuorukaisen laukaus kilahti maalikehikkoon. Myös Santavuorella oli tilaisuus siirtää HPK johtoon mutta mies suti kiekon maaliviivan ja Myllyniemen välistä ohi maalin.

VOITTO JÄLLEEN YLITÖILLÄ

Jatkoajan alkuun HPK pääsi yrittämään ratkaisua ylivoimalla. Kiekko pyöri jo parhaimmillaan Pelicans-maalin maaliviivalla mutta ratkaisua ei vielä tässä vaiheessa nähty.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 63.45, kun Juha Kiilholman napakka rannelaukaus painui Pelicans-maalin ylänurkkaan. Maalia edelsi tilanne, josta molempien valmentajien ja otteluvalvojankin mukaan olisi pitänyt tuomita jäähy HPK:lle. Niin tai näin maali, voitto ja kaksi pistettä kerholle.

Hallilta tulleiden tietojen mukaan kerhon joukkueelle oli tänään ennen peliä jaettu pipot syksyn kylmeneviin iltoihin. Juha Kiilholmalta oli vaadittu hattutemppu, jotta pipo olisi ansaittu. Kiilholman itsensä mukaan yksikin maali kauden aikana riittää siihen, että päähine olisi kuitattu. Nyt se maali tuli heti kättelyssä tärkeään paikkaan ja mies on piponsa ansainnut!!

Tämän viikon torstaina nähdään kuinka paljon Kiilholma on saanut virtaa pipostaan ja voittomaalista, kun HPK:n pelit jatkuvat kotiottelulla TPS:aa vastaan.