Kolme pistettä kovan iltapuhteen palkintona

HPK-Ässät 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Kerho joutui koville Ässiä vastaan. Kovan kamppailupelin jälkeen täysi pistepotti jäi Hämeenlinnaan. Maalinteossa onnistuivat Otto Paajanen ja Oskari Manninen. Yleisöä oli mukavasti yli 4000!

Ottelun kulku

Kerho tuli latautuneena peliin ja ensimmäinen kymppi oli hyvin hallinnassa. Rinkelinmäen yleisö kohahti ensimmäisen kerran, kun Oula Palve pujotteli näyttävästi alivoimalla läpi Ässä-puolustuksen, mutta ratkaisuyritys pysähtyi maalivahdin patjoihin.

20170114, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N OULA PALVE (11) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun avausmaali nähtiin ylivoimalla ajassa 6:27, kun Joonas Lehtivuori ampui viivalta ja Otto Paajanen pääsi ohjaamaan kiekon pömpeliin. Onnistuminen ylivoimalla teki varmasti hyvää kerholaisille, sillä ylivoimapeli on ollut pahasti hakusessa viime aikoina.

Ässät oli lähellä tasoitusta hetkeä myöhemmin, kun saman vaihdon aikana kiekko osui kahdesti maalirautoihin.

20170114, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N OTTO PAAJANEN (7) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vieraat tasoittivat ansaitusti toisessa erässä. Matti Kuparinen viimeisteli vastahyökkäyksestä sekavan tilanteen päätteeksi ajassa 30:39. HPK:n peli oli ajoittain sekaisin aikalisästä huolimatta. Enempiä maaleja ei kuitenkaan nähty, joten voidaan todeta, että kongi pelasti tällä kertaa.

Kolmannessa erässä Kerho piristyi ja pääsi takaisin peliin mukaan. Ajassa 47:23 työ tuotti tulosta. Oskari Manninen ampui siniviivalta ja kiekko kimposi porilaisluistimesta häkkiin. Osuma oli Manniselle kauden kuudes.

20170114, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N OSKARI MANNINEN (41) LAUKOI 2-1 VOITTOMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Viimeisen kympin aikana Kerho puolusti johtoaan ja Ässät lisäsi höyryä. HPK selvitti Petteri Nikkilän kaksiminuuttisen kuusi minuuttia ennen loppua. Tämän jälkeen Ässien Jyri Marttinen hölmöili itsensä jäähylle, mutta HPK ei pystynyt tappamaan ottelua.

Loppuhetkillä maalivahti Emil Larmi ja joukkueen puolustusasenne riisuivat vieraat aseista ja näin makeat kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan.

Oho!

Ottelun päätuomari Timo Favorin oli monessa mukana. Ensimmäisessä erässä Favorin sai maistaa Ässä-pelaajan ahteria ja joutui poistumaan hetkeksi pukukoppiin paikkailtavaksi.

20170114, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, PÄÄTUOMARI TIMO FAVORIN JOUTUI ÄSSÄ -PELAAJAN KEILAAMAKSI . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kolmannessa erässä Favorin halusi tarkastaa HPK:n toisen maalin videolta. Samaan aikaan linjatuomari kävi ilmoittamassa kuuluttajalle, että maalin voi kajauttaa ilmoille. Ville-Veikko Sulin-Saaristo teki työtä käskettyä, kunnes Favorin keskeytti kuulutuksen. Lopulta maali hyväksyttiin.