Kolme pistettä plakkariin

HPK-Jukurit 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)

Tärkeät kolme pistettä plakkariin 4-3 voitolla Mikkelin Jukureista. Jukurit teki kiusaa kaksi erää ja johti ottelua, mutta HPK nousi lopulta kolmannessa erässä rinnalle ja ohi.

Värikäs avauserä

HPK:n pisteiden ja playoff-paikan kannalta tärkeä liigaviikko alkoi ottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Kerho oli myös ennen ottelua kolmen ottelun tappioputkessa, vaikkakin kaksi viimeisintä tappiota on tullut vasta jatkoajalla.
Kotijoukkue HPK aloitti ottelun hyvin pirteästi ja ensimmäiset vaihdot rullasivat mukavasti Jukureiden päässä, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta Jukurit pääsi iskemään maalin HPK-maalivahti Antti Karjalaisen epäonnistuneen mailapelin jälkeen. Kiekon Karjalaiselta vei Jukureiden Ville Leskinen ja käänsi kiekon HPK-maaliin.

Hieman reilun viiden minuutin pelin jälkeen Jukureihin siirtynyt HPK-kasvatti Harri Kainulainen otti kaksi minuuttisen kampittamisesta ja näin ollen tarjoili Kerholle ottelun ensimmäisen ylivoiman. Kauaa ei tarvinnut ylivoimaa ihmetellä, kun Jesper Lindgren heitti kiekon maalin eteen, josta Teemu Turunen ohjasi sen taidokkaasti maaliin. Lukemiksi siis 1-1. Toiseksi syöttäjäksi maaliin Robert Leino.

HPK:n toinen ylivoima näki päivänvalon, kun Jukurit otti joukkuerangaistuksen ajassa 10.51. Tämä ylivoima ei kuitenkaan alkanut yhtä hyvin, kuin ensimmäinen. Heti ylivoiman alkuun Jukureiden Joonas Kalliola karkasi läpiajoon ja häntä rikottiin siinä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkarin tuli vetämään Vadim Pereskokov. Venäläinen tyylitteli rankkarin rystyltä kattoon. Jukurit siis tässä vaiheessa 1-2 johtoon, mutta jo saman ylivoiman aikana Valtteri Puustinen pääsi iskemään Jere Innalan syötöstä oman karakiekon verkkoon. HPK siis nopeasti taas tasoihin ja lukemat 2-2. Toiseksi syöttäjäksi Puustisen maaliin Jesper Lindgren.

Erän loppupuolen paras paikka avautui Jukureiden Ville Leskiselle, joka pääsi läpiajoon, mutta sen verran HPK-puolustus pystyi häiritsemään, että ratkaisu jäi tekemättä. Enempää tilastomerkintöjä avauserässä ei nähty.

Tasaisissa lukemissa jatkettiin

Reilut pari minuuttia oli ehditty pelaamaan toista erää, kun Kerholle avautui ottelun kolmas ylivoima. Jukureiden rangaistu pelaaja oli Joonas Kalliola. HPK:n 100% ylivoimatehokkuus ei kuitenkaan enää jatkunut. Ensimmäinen Jukurit ylivoima nähtiin ajassa 29.06, kun Petteri Nikkilä sai maalin edestä poikittaisesti mailasta jäähyn. Tilanteen jälkeen Nikkilä ja Leskinen ottivat myös pienimutoisen painiottelun.

Jukureiden ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta tovi ylivoiman jälkeen Jukurit siirtyi jälleen johtoon. Maalintekijänä Kalliola ja syöttäjänä tutussa hallissaan Harri Kainulainen. Kainulainen teki maaliin varsin hyvän esityön. HPK pääsi jälleen ylivoimalle ajassa 34.04, kun Jukureiden Mikko Kokkonen passitettiin jäähylle. HPK:n ylivoima pyörii käytännössä koko 2 minuuttia Jukureiden hyökkäyspäässä, mutta Jukuri-maalivahti Sami Rajaniemi ja Jukuri-puolustus kestivät.

Kolmanteen erään saatiin todella räväkkä alku, kun Otto Paajanen pääsi laidalta karkuun ja iski pelin tasoihin jo 8 sekunnin pelin jälkeen. Nikkilältä maaliin erinomainen avaussyöttö. Syöttöpiste oli Nikkilälle jo kauden 30. Maalin jälkeen Jukureilla pyöritys HPK-päässä, josta myös seurauksena HPK-jäähy. Lindgren tällä kertaa boxiin kampituksesta. Jukureilla oli pari paikkaa ylivoiman aikana, mutta muuten Kerholla ei alivoimalla suurempaa hätää.

HPK ensimmäistä kertaa johtoon, joka kestää loppuun asti

Päätöserän puolivälin tienoilla kovassa tikissä oleva Jere Innala pääsi iskemään HPK:n ensimmäistä kertaa tänään johtoon. Innala sai kiekon suoraan Robert Leinon voittamasta aloituksesta ja ampui kiekon nuottaan. Maalin jälkeen hieman luontaisestikin ote siirtyi takaa-ajajalle. Jukureilla oli muutamia paikkoja iskeä maali, mutta Karjalainen ja HPK-puolustus selvitti nämä. Lisää jännitystä ottelun loppuun toi Valtterin Puustisen kampitus jäähy ajassa 57.47. Jukurit otti maalivahdin pois ylivoiman alkuun ja se oli kostautua, kun Teemu Turunen pääsi purkamaan omasta päästä, mutta purku osui Jukuri-maalin tolppaan.

Seuraavalla katkolla ajassa 58:45 Jukurit käytti myös aikalisänsä. Jukureiden Jesper Piitulaiselle avautui lopun paras paikka, mutta Jukureiden kannalta hiekka tiimalasissa valui hukkaan. HPK kestää ja tärkeät kolme pistettä plakkariin lukemin 4-3.

Hyvään vireeseen viime aikoina äitynyt Jere Innala summasi pelin jälkeen tapahtumia:
“Aika vaihteleva, että kaksi erää oli aika huonoa tai todella huonoa. Sitten vikassa erässä näytettiin kyllä hyvän joukkueen merkki, että pystytään nousemaan sieltä tappioasemasta voittoon ja pidettiin siitä kiinni ja saatiin tärkeät kolme pistettä, mitä lähettiin hakemaankin.”

“Ei kyllä ollu kauheen hyvä, että kaksi erää aika kuutamolla olin siinä, kolmannessa oli sitten jo vähän parempaa, muttei vielä kauheen hyvä.”
Innala totesi omasta illastaan tänään.

Ylipäätänsä hyvästä virestään sekä pisteputkestaan Innala sanoi seuraavaa:
“Positiivisesti yllättynyt, hyvä kenttä ja hyvin ollaan joukkueena pelattu. Siinähän sitä sitten välillä ropisee, kun joukkue voittaa niin välillä nousee yksilöitäkin esiin.”

Tuleva perjantain Sport-peli herätti taas seuraavia ajatuksia:
“Siellä tarvii olla parempi, kun viimeks. Oli tosi huono lähtö siellä ja annettiin ilmasia aika monta. Eka erä ei ollut kauheen hyvä, sinne lähdetään nyt parantamaan tästä illasta ja haetaan kolme pistettä.”

Perjantaina jatkuu siis Vaasassa Sportia vastaan ja lauantaina kotona vastassa on JYP.