Kotiluolan huikea meininki siivitti HPK:n voittoon

Uusiutunut joukkue, uusiutunut ottelutapahtuma.
Nämä tekijät olivat avainasemassa HPK:n kotiavauksessa, jossa vastaan luisteli
Tampereen Ilves. Ilveksestä tehtiin aseeton ja maalivahti Mikko Tolvasen
nollapelin seurauksena HPK nappasi puhtaan 3-0 – voiton.

Ottelun alku oli vaikuttava ja aistittavissa oli vanhan ajan Rinkelinmäen tunnelmaa. Joukkueen esittelyvideo ja täysin uusi äänentoisto sai yleisön välittömästi mukaan. Koko halli toivotti kotijoukkueen tervetulleeksi jäälle isoin suosionosoituksin.

HPK aloittikin vahvasti. Ensimmäiset viisi minuuttia todistivat sen, että tämän hetkinen joukkue on taisteleva ja yritteliäs. Maalinteko aloitettiin HPK:n pelatessa ylivoimaa. Ajassa 6.22 Tuomas Santavuori siirsi Kerhon 1-0 – johtoon. Santavuori sai siirtää kiekon tyhjään maaliin takakulmalta Arsi Piispasen millintarkan syötön jälkeen. Osumaan toinen syöttö merkattiin Aleksi Laaksolle.

Pari minuuttia osuman jälkeen HPK-pakki Joni Tuomiselle sattui moka keskialueella, jonka seurakusena Michael Keränen pääsi läpiajoon. Kerho-vahti Tolvanen esti kuitenkin maalin syntymisen komealla torjunnallaan.

Toisessa erässä löysäiltiin

HPK hallitsi ensimmäistä erää suvereenisti ja loi monia maalipaikkoja. Etenkin kakkosketjun tutkapari Piispanen-Santavuori oli loistavalla pelipäällä.

Toisen erän alkupuoliskolla HPK:lle tarjoutui pari ylivoimamahdollisuutta, mutta näistä kiekkoa ei saatu maaliin. Liekö tämä syynä siihen, että Ilves pääsi paremmin peliin mukaan. Tamperelaiset loivatkin muutaman vaarallisen paikan Mikko Tolvasen vartioimalle maalille, mutta tolppaa lähemmäksi ei HPK:n onneksi päästy.

HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin ei ollut erään tyytyväinen.- Toisessa erässä jostain syystä napit aukesi, eikä löytynyt tahtoa. Lopetimme luistelun kokonaan eikä näistä asemista ollut kovin helppoa lähteä kolmanteen erään.

Pelin ratkaisu

Vaisusta toisesta erästä huolimatta kolmannessa erässä kentällä nähtiin jälleen vauhdikkaampi HPK. Valmennus oli hieman viilannut ketjuja ja ykkösketjuun Teemu Rautiaisen paikalle nostettiin Tuomas Santavuori. Santavuori kiitti luottamuksesta ja tarjoili HPK:n toiseen maaliin loistavan syötön Jesse Saariselle, joka laukoi kiekon maalin edestä sisään. Maalin syntyajaksi merkittiin 43.48 ja tulostaululle päivitettiin lukemiksi 2-0.

Maalintekijä Saarinen hykerteli tyytyväisenä ottelun jälkeen.- Oli loistava yleisö ja muutenkin hieno pelata, kun voitettiin. Hallissa oli sellainen keskieurooppalainen fiilis, kun yleisö huusi maalintekijän nimen.

Ville Viitaluoma pääsi ottelun lopussa tekemään vielä yhden tyhjään maaliin. Loppunumerot 3-0 tyydyttivät valmentaja Seliniä.- Eka erä oli raikas ja etäisyydet olivat kunnossa ja kolmannessa erässä pystyttiin palaamaan ruotuun ja alettiin taas luistelemaan toisen erän nukahduksen jälkeen. Pelaajat kuten Kiilholma ja Aarnio ansaitsivat tänään palkkansa ja ovat arvokkaita pelaajia tuomaan kokemusta näissä tiukoissa peleissä. Myös Tolvasen nollapeli oli tietysti hieno asia.

Seuraavan kerran HPK pukee pelipaidat niskaan tiistaina Lukon vieraana Raumalla.