Kuntopuntarin ykkönen näytti kaapin paikan

KalPa-HPK 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

HPK matkasi torstaina Kuopioon kovakuntoisen KalPan vieraaksi. Ottelusta muodostui odotetun vaikea.

Ennakkotiedoista poiketen HPK:n puolustuksesta puuttui Santeri Saari, jonka tilalla pelasi alun perin seiskapakiksi ilmoitettu Joni Tuulola. Lisäksi pakistossa debytoivat vuokrapelaajat Antti Bruun ja Otto Honkaheimo.

KalPa aloitti hyvin ja joukkue kontrolloi odotetusti kiekollista peliä. Kerho joutui erän puolivälissä kahden miehen alivoimalle, kun Antti Miettiselle ja Petteri Nikkilälle tuomittiin kaksiminuuttiset peräkkäin. KalPa sai aikaan pari vaarallista laukausta, mutta HPK-vahti Eetu Laurikainen ei ollut yllätettävissä.

Avauserän paras HPK-paikka aukesi, kun puolustaja Henrik Forsberg löysi oivalla ristisyötöllä Vojtech Polakin maalin kulmilta. KalPa-vahti Eero Kilpeläinen venyi kuitenkin hienosti Polakin laukauksen eteen. Seuranneesta painostuksesta isäntien Niko Mikkolalle tuomittiin jäähy kiinnipitämisestä.

Kerhon ylivoima meni kuitenkin plörinäksi, kun KalPan Jaakko Rissanen karkasi läpiajoon. Hyökkääjä kiitti tilaisuudesta ja iski kiekon vastustamattomasti ylähyllylle ajassa 12.35. Laurikainen ei mahtanut tilanteelle mitään.

HPK:n ylivoimatilanne jatkui takaiskusta huolimatta ja tasoituskin oli lähellä. Antti Miettisen ohjurilaukaus kimposi harmittavasti ohi maalin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-0.

Honkaheimo loukkaantui

Toisen erän alussa sattui ikävä tilanne, kun isäntien Jonne Tammela taklasi HPK:n Otto Honkaheimoa ja miesten jalat osuivat yhteen. Tilanteesta tuomittiin Tammelalle kahden minuutin jäähy. Herkempi tuomari olisi saattanut antaa tilanteesta isommankin sanktion. Honkaheimo joutui jättämään pelin kesken. Näin ollen Kerho jatkoi ottelun loppuun vain viidellä puolustajalla.

HPK ei saanut ylivoimalla merkittävää aikaan ja sen jälkeen KalPa meni menojaan. Kuopiolaiset takoivat kolme maalia viiteen minuuttiin ja peli oli selvä.

Ajassa 30:11 Joni Nikko iski tilanteeksi 2-0, juuri kun Antti Miettisen jäähy oli umpeutunut. Kaksi seuraavaa osumaa syntyivät ylivoimalla. KalPan maalintekijöinä kunnostautuivat Janne Keränen ja Jaakko Rissanen illan toisellaan.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua. HPK pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, kun KalPan Patrick Davisin maila osui Vojtech Polakia kasvoihin. Eero Kilpeläinen ei suostunut päästämään maalia taakseen ja näin ottelun loppulukemat kirjattiin isännille 4-0.