Kuopiossa rikottiin putkia, Kerholle kaksi pistettä

KalPa – HPK 5-6 ja. (0-1, 2-2, 3-2, 0-1)

HPK haki trillerin päätteeksi maalirikkaasta ottelusta Kuopiosta jatkoaikavoiton ja 2 pistettä. Eetu Tuulola katkaisi pitkän maalittoman putkensa.

Tuulola sai apinan pois selästä

HPK:n liigaviikko sai päätöksensä Kuopiossa KalPaa vastaan. Ottelu alkoi tunnustellen, mutta sen jälkeen mentiinkin varsin vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet saivat rakennettua muutamia paikkoja ensimmäisellä kympillä, vierasjoukkue HPK:n kuitenkin päästessä hieman parempiin paikkoihin. HPK sai reilun 11 minuutin pelin jälkeen kiekon KalPa maaliinkin, mutta tilannetta edelsi Robert Leinon estämisjäähy. Leino osui KalPan maalivahtiin Denis Godlaan.

Seurauksena siis ottelun ensimmäinen tilastomerkintä ja erikoistilanne KalPan ylivoiman muodossa. Kotijoukkueen ylivoima jäi kuitenkin heppoiseksi. HPK pääsi ylivoimalle hetki KalPan ylivoiman jälkeen, kun Teemu Turusta estettiin keskialueella. Tällä ylivoimalla katkesi myös pitkä maaliton putki, kun Eetu Tuulola pääsi iskemään maalin edustalta Niclas Luceniuksen oivasta esityöstä. Tuulolan tulos oli klassisesti ”apina pois selästä”.

Tapahtumarikas toinen erä

Toisen erän kotijoukkue KalPa aloitti vahvasti ja siitä aiheutuikin HPK:lle jäähy. KalPa erän alkuun siis ylivoimalle. Kotijoukkueen ylivoima olikin varsin vaarallisen oloinen, mutta Jaakko Rissanen tolppa lähemmäksi eivät siinä kohtaa päässyt. Kotijoukkueen pyöritys jatkui kuitenkin ylivoiman jälkeen ja Aleksi Klemetti pääsi iskemään kotijoukkueen ottelussa tasoihin.

Maalin jälkeen pelattiin hetki tasavajaalla, kun Niclas Almari ja Frank Gymer istuivat kaksi minuuttiset. KalPa olikin hyvä paikka ja hallinta tasavajaalla, mutta HPK kesti. Toista erää oli pelattu 7 ja puoli minuuttia, kun Jere Innala iski HPK:n taas johtoon ja lukemat 1-2. Innalan maaliin syöttäjäksi Turunen ja Leino. Vain vajaat kolme minuuttia tästä, niin KalPa tuli tasoihin Jaakko Rissasen maalilla. No eipä kauaakaan, kun HPK siirtyi taas johtoon. Niclas Lucenius siivosi Petteri Nikkilän viivasta toimittaman tolppavedon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin Philippe Cornet. Pelikello näytti tässä vaiheessa 31.36. Loppuerästä paikkoja oli molemmilla, mutta tilastomerkintöjä ei enää nähty.

Nitroja tarvittiin

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli KalPan Konsta Mäkisen 2 minuutin kampitusjäähy. HPK:n ylivoima kuihtui, kun Teemu Turunen sai jäähyn maalivahdin estämisestä. Ensin mentiin hetki tasavajaalla, jonka jälkeen KalPan ylivoimaa. Hieman ennen erän puoliväliä KalPan sai väännettyä pelin tasoihin. Maalintekijänä toimi KalPan ranskalaisvahvistus Alexandre Texier. Tilanne lähti Lasse Lappalaisen hyökkäyspään voittamasta aloituksesta. KalPa sai maalin jälkeen vahvan hallinnan ottelusta. Kolmisen minuuttia tasoitus maalin jälkeen KalPa iski jälleen. Jaakko Rissanen iski illan toisen maalinsa ja KalPa 4-3 johtoon.

Ajassa 55:06 KalPan-pelaaja pääsi puolittaiseen läpiajoon, josta Niklas Friman joutui ottamaan jäähyn. KalPan ylivoiman aikana HPK:n Cornet sai huitomisesta 5+20 minuutin jäähyn ja lensi suihkuun. KalPa käytti armotta 5-3 ylivoiman hyväkseen ja Jaakko Rissanen iski hattutempun myötä pelin lukemiksi ratkaisevan tuntuisesti 5-3. KalPan Otto Leskinen kuitenkin hölmöili vielä ja otti ajassa 57.08 poikittaisesta mailasta jäähyn. Samassa ajassa HPK otti Rasmus Reijolan pois maalilta. Se kannatti, koska Kerho kavensi tässä kohtaa lukemiksi 5-4. Maalintekijä Jere Innala illan toisellaan. Pelikellossa tässä vaiheessa 57.38. Kerhon nousu jatkui hienosti, kun Petteri Nikkilä iski pelin tasoihin ajassa 59.19 ilman maalivahtia. Syöttäjiksi Eetu Tuulola ja Jere Innala. Samoihin lukemiin päättyi varsinainen peliaika.

Jatkoajan alkuun KalPa pelasi vielä 41 sekuntia Cornetin saaman ison rangaistuksen jäljiltä ylivoimaan. Tämän jälkeen 3vs3 jatkoaika oli tuttuun tyyliin tilanteita molempiin päihin. 64 minuutilla kohdalla Eetu Tuulola iski ottelun toisen maalinsa ja HPK:n vierasvoittoon. Kiekon maaliviivan ylittäminen todella hilkulla ja tilannetta katsottiin pitkään videolta. Maali kuitenkin hyväksyttiin.

Kuopiosta haettiin siis lopulta 2 pistettä jatkoaikavoiton myötä!

Savolaisen putki poikki

Jos oli Eetu Tuulolan maaliton putki pitkä, niin pitkäksi listaksi oli venynyt myös HPK:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Savolaisen paikan päällä nähtyjen vierastappioiden määrä. Epävirallisten tietojen mukaan Savolainen ehti näkemään noin sata vierasottelua paikan päällä, ennen kuin voittopeli taas napsahti kohdille.

HPK:n nettitoimitus onnittelee vilpittömästi Eetua ja Katia!

Seuraava kotiottelu pelataan ensi perjantaina, jolloin vastaan asettuu sarjakärki Oulun Kärpät!