Huikea taisteluvoitto Kuopiosta – Larmille toinen perättäinen nollapeli!

KalPa-HPK 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Kuopiossa kohtasivat hyvän kauden pelannut kotijoukkue KalPa sekä loukkaantumisista ja poissaoloista kärsivä HPK. HPK menetti pelin alla myös Niko Kapasen sairastuvalle, jonka seurauksena Henrik Forsberg pelasi ottelussa poikkeuksellisesti keskushyökkääjänä. Itse pelistä muodostui jännittävä ja vähämaalinen ottelu, jonka Kerho vei nimiinsä lopulta upean taistelun päätteeksi numeroin 0-2. Emil Larmi pelasi toisen perättäisen nollapelinsä.

HPK:lta vahva avauserä

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäinen vaihdot mentiin päästä päähän kovalla vauhdilla. HPK aloitti Niiralan illassa maalinteon ajassa 8:04, kun Niko Kapasta kakkosketjun sentterinä stuntannut Severi Sillanpää kiitti luottamuksesta viimeistelemällä ottelun avausmaalin. Vapauttavan syötön maaliin antoi Eero Somervuori, joka päätti 12 pisteettömän ottelun sarjan kreivin aikaan.

Kerho jatkoi avausmaalin jälkeen hyvällä jalalla ja sai pitkän pyörityksen seurauksena aiheutettua illan ensimmäisen KalPa-jäähyn. Ylivoiman paras paikka siunaantui maalin eteen Niklas Hagmanille, joka ei kuitenkaan pystynyt vielä avaamaan maalitiliään HPK:n paidassa.

Ensimmäinen erä sujui Kerhon kannalta mallikkaasti, sillä KalPa ei päässyt erän aikana rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä ja Kerho puolestaan pääsi hyökkäämään aika-ajoin todella vaarallisesti.

Kerho pääsi myös toista kertaa erässä ylivoimalle, kun Hagman hankki loistavalla luistelulla kotijoukkueelle rangaistuksen. Tällä kertaa ylivoiman paras paikka siunaantui Oula Palveelle, mutta Eero Kilpeläinen torjui upeasti Palveen yrityksen. Kun myös Emil Larmi oli ensimmäisessä erässä mies paikallaan, lähdettiin erätauolle tilanteessa 1-0.

KalPa pirteällä jalalla toiseen erään

Toinen erä alkoi verkkaisesti ja tempo oli selvästi rauhoittunut ensimmäisestä erästä. KalPan ottelun paras maalipaikka siunaantui erän alkuhetkillä, kun Sami Mutanen vei Joni Tuulolan upeasti kahville päästen samalla puolittaiseen läpiajoon – Kerhon onneksi Larmi oli kuitenkin hanskansa kanssa valppaana ja torjui Mutasen yrityksen. Samassa ajassa Antti Pennanen otti myös aikalisän, sillä erän alku oli Kerholta varsin heikko.

Aikalisä herätteli Kerhoa ainakin hetkellisesti, sillä seuraava laatupaikka siunaantui vastahyökkäyksen päätteeksi Teemu Turuselle. Kultakypärä päässään illan ottelussa pelannut Turunen ei kuitenkaan saanut avopaikasta viimeisteltyä HPK:n toista täysosumaa.

KalPa jatkoi hyvää otettaan ja vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti Kerhon päätyyn. Seuraava avopaikka kotijoukkueelle siunaantui hyvän hyökkäyspään riiston seurauksena Janne Keräselle, jonka laukauksen kuitenkin Larmi torjui hanskallaan upeasti.

Kerho joutui ottelussa ensimmäistä kertaa alivoimalle ajassa 33:03, kun erän ensimmäinen pitkä hyökkäys päättyi harmittavasti vaihtovirheeseen. HPK:n alivoima taisteli kuitenkin kotijoukkueen etsikkoajan upeasti.

Alivoiman jälkeen myös HPK pääsi toiseen erään kiinni hieman paremmin, ja sai aikaan muutamia vaarallisia pyörityksiä. Erän viimeisessä vaihdossa siunaantui vielä yksi loistava paikka, kun Palve löysi syötöllään upeasti keskustaan nousseen Shane O’Brienin. O’Brienin laukaus kuitenkin meni hiuksen hienosti ohi Kilpeläisen maalin. Kahden erän jälkeen tilanne oli 0-1.

Kerho taistelee – Larmi torjuu

Kolmas erä alkoi Kerhon kannalta vaikeasti, kun KalPa pääsi ylivoimalle erän alkuhetkillä. Kerhon neliö maalivahti Larmin johdolla kuitenkin tylsytti kotijoukkueen ylivoiman.

Kolmannen erän resepti oli selvä: KalPa yritti vimmatusti tasoittaa ottelua ja HPK puolestaan varjella maaliaan takaiskuilta. HPK pelasi päätöserässä selvästi paremmin kuin toisessa erässä ja onnistui suunnitelman mukaan pitämään kiekkoa varsinkin erän ensimmäisen kympin aikana vakuuttavasti.

Kerho pääsi yrittämään ottelun ratkaisua ylivoimalla ajassa 53:22, kun Jussi Timosen maila nousi pirteästi ottelussa pelanneen Hagmanin kasvoihin. Ylivoima ei tällä kertaa pyörinyt yhtä mallikkaasti kuin aikaisemmin, eikä muutamaa viivalaukausta parempaa maalintekopaikkaa saatu rakennettua.

Vain hetki Kerhon jäähystä, kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta erikoistilanteesta, mutta HPK:n alivoima selätti jälleen kerran alivoimatilanteen.

KalPa otti noin minuutti ennen loppua maalivahti Kilpeläisen pois maalilta ja yritti ratkaisua kuudella kenttäpelaajalla. KalPan kiri loppui vain kaksi sekuntia maalivahdin pois ottamisen jälkeen, kun Joonas Lehtivuori laukoi omalta siniseltä kiekon tyhjään KalPa-maaliin.

Näin Hämeenlinnaan lähtee riemastuttavan taistelun päätteeksi kolme sarjapistettä!

Kerhon seuraava ottelu pelataan tiistaina Hämeenlinnassa, kun runkosarjan viimeisen kerran taistellaan Hämeen Herruudesta Lahden Pelicansia vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa!

Oho!

HPK:n Henrik Forsberg pelasi ottelussa täyden viisikon pelissä keskushyökkääjänä, mutta alivoimatilanteet sekä ottelun loppuhetket puolustajana. Pelimiehen merkki!

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.