Kylmää kyytiä

Jokerit-HPK 6-0 (2-0,0-0,4-0)

Ei mitään uutta auringon alla. Jokerit oli jälleen kerran kotikentällään ylivoimainen. Kerho haastoi jokeripakan ainoastaan toisessa erässä, mutta tehot jäivät puuttumaan. Harri Rindell yritti herätellä joukkuettaan uusilla ketjukoostumuksilla.

Vuodet vierii, pelaajat vaihtuu, mutta yksi asia pysyy muuttumattomana: Kerho on Hartwall areenalla täysi vastaantulija. HPK:n hyökkäyksien rakentelu oli sekavaa varsinkin ottelun avauserässä.

Jokerit siirtyi johtoon kuuden minuutin kohdalla Teemu Pulkkisen näpäkällä laukauksella. Ben Eaves lisäsi isäntien johtoa HPK:n merkkausvirheen seuraksena viisi minuuttia myöhemmin.

Erän loppuminuuteilla HPK:kin sai muutaman mukavan mylläkän helsinkiläisten maalille, mutta tehot olivat edelleen kateissa.

Toinen erä hyvää vääntöä

Alkushokistaan toivuttuaan HPK pystyi tasapainoiseen peliin ja jopa hallitsi ajoittain ottelun toista erää. Nelosketju Jaakko Turtiainen-Tuukka Pulliainen-Otto Paajanen pelasi pirteästi ja sai pelin painopisteen usein Jokeri-päätyyn. Myös Marek Zagrapan uhkui näyttöhaluja ja oli aktiivinen.

Toinen erä päättyi maalittomana molempien joukkueiden hyvistä paikoista huolimatta. Näin ollen toiselle erätauolle lähdettiin Jokereiden 2-0 johdossa.

Juuso Hongan jäähy kolmannen erän alkuun oli kohtalokas. Jokerit iski kolmannen osuman ylivoimalla ruotsalaispuolustaja John Klinbergin siniviivakudilla ja HPK:n selkäranka katkesi.

Jokerit iski näytöstyyliin vielä kolme maalia lisää. Maaliseppoina häärivät Riku Hahl, Teemu Pulkkinen toistamiseen sekä Juhani Tyrväinen. Päätössummerin soidessa tulostaululla komeilivat karut loppulukemat 6-0.

Ketjut uusiksi päätöserässä

HPK:n valmennusjohto sekoitti hyökkäysvitjat ottelun ratkettua. Arsi Piispanen ja Marko Luomala siirtyivät kolmoskenttään Janne Kolehmaisen viereen. Hyvin taistellut Marek Zagrapan sai puolestaan ylennyksen kakkosketjun laitaan Alex Leavittin ja Niko Niemisen rinnalle.

Janne Laakkonen jatkoi ykkösen laidalla, johon Tuukka Pulliainen siirtyi sentteriksi ja Scott Barney toiseen laitaan. Kovin montaa vaihtoa ei kuitenkaan näillä koostumuksilla ehditty kokeilla, sillä jäähyt rikkoivat peluutuksen.

Kuudesta takaiskumaalista huolimatta Mika Järvinen torjui kelvollisesti. Järvinen pelasti muun muassa Jani Ridan läpiajon sekä monta muuta avopaikkaa.

HPK:lla on nyt videopalaverin paikka. Pakka täytyy saada parissa päivässä kuntoon, sillä perjantaina Rinkelinmäelle saapuu vieraaksi hyvässä syysvireessä porskuttava Oulun Kärpät.