Lappeenrannasta kotiin tyhjin käsin

SaiPa – HPK 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

HPK vei laukaukset lukemin 64-22, mutta tällä kertaa palkintona oli vain virtuaalipeukku hyvästä yrityksestä. Avauserän musta minuutti ja SaiPa-vahti Frans Tuohimaan maaginen ottelu takasivat SaiPan voiton.

Musta minuutti

Poikkeuksellisesti oransseissa paidoissa vieraissa esiintynyt HPK aloitti ottelun vahvasti ja kenttätapahtumat olivat hyvin joukkueen hallinnassa. SaiPa pääsi avauserässä kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, kun Otto Paajaselle tuomittiin kaksiminuuttinen huitomisesta ajassa 7:09, mutta HPK:n alivoimanelikoilla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia selvitä alivoimasta.

Ottelun yhdennettätoista minuuttia voidaan Hämeenlinnassa kutsua mustaksi minuutiksi, sillä SaiPa iski kahdesti puolen minuutin sisällä. Ensin ajassa 11:12 Joni Nikko laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan ylivoimahyökkäyksen päätteksi ja vain 34 sekuntia myöhemmin Cody Kunykin sooloilu hyökkäysalueella tuotti tulosta ja kiekko löytyi toistamisen Emil Larmin takaa.

Kahden salamamaalin jälkeen Antti Pennanen käytti aikalisän. HPK:n paketti oli hetkellisesti sekaisin, mutta erän loppua kohden mentäessä kiekon hallinta siirtyi jälleen vierailijoille.

Tuohimaa meistä on rautaa

Toiseen erään HPK tuli erittäin vahvasti ja kaivattua kavennusmaalia päästiin hakemaan ylivoimalla peräti kolmesti. Ylivoima pyöri tänään hyvin, mutta tehottomasti ja näin ollen Tuohimaa viimeisenä lukkona SaiPa kesti HPK:n vyörytykset.

Ja kun et itse tee, niin… SaiPan otettua kolme kaksiminuuttista avauskymppiin, oli jälkimmäisellä kympillä kerholaisten vuoro jäähyillä kolmesti ja lopulta aivan toisen erän lopulla ajassa 39:41 Jonatan Tanus vei kotijoukkueen ylivoimalla jo kolmen maalin karkumatkalle.

Takamatkasta huolimatta kolmanteen erään tuli taisteleva vierasjoukkue ja paikkoja rikkoa Tuohimaan nollapeli oli enemmän kuin tarpeeksi. Päätöserän laukaukset kirjattiin vierailijoiden eduksi lukemin 28-2, mutta tänään tulostaululla HPK:n kohdalla nolla säilyi sitkäesti loppuun asti.

Nettitoimitus toivottaa kaikille rauhallista joulua!

Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 28.12., jolloin vastaan asettuu Vaasan Sport.

Kirjekuori on aina mieluinen joululahja, suuntaa siis…