Lappeenrannasta tuomisina yksi piste

SaiPa – HPK 3-2 ja. (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

SaiPa peittosi HPK:n jatkojalla 3-2. Vahvasta ensimmäisestä erästä huolimatta Lappeenrannasta lopulta tuomisina yksi piste.

Kisapuisto haltuun

Homma jatkui eilisen niukan KooKoo tappion jälkeen heti tänään lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Joukkueen lisäksi reissulle oli lähtenyt myös kunnioitettavat yli 130 HPK-Kannattajaa.

HPK:n kokeneeseen kaartiin kuuluva Arto ”Lada” Laatikainen kommentoikin pelin alla seuraavasti:

– Eilen ei ollut hyvä esitys, tänään vaaditaan paljon parempaa, jos mielitään saada pisteitä. Valmistautumiseen on kiinnitetty huomiota, se on ollut viimeisessä parissa pelissä vähän huonoa. Se on kumminkin kaiken a ja o, siitä on helpompi sitten jatkaa peliä.

HPK-Kannattajien runsas määrä Lappeenrannassa sai ennakkoon myös hehkutusta Ladalta:

– Loistava uutinen tietysti. Varmasti antaa lisäextran tähän otteluun. Tulee hieno matsi tänään.

Ottelun alku mentiin vierasjoukkueen merkeissä. Katsomossa HPK-Kannattajat ottivat myös Kisapuiston haltuun heti ottelun alusta alkaen. Pelin ensimmäinen tilastomerkintä oli SaiPan Topi Nättisen jäähy ajassa 5:58. HPK rakensi ylivoimansa aikana kyllä paikkoja, mutta kuitenkin ilman maalia. SaiPa sai myös ensimmäisen laukauksen kohti HPK:n maalivahti Antti Karjalaista tämän erikoistilanteen aikana.

Kerhon pyöritys jatkuu vahvana myös ylivoiman jälkeen ja HPK:n illan ykkösnyrkki Turunen-Paajanen-Tuulola rakentaa ottelun ensimmäisen maalin. Teemu Turunen toimitti kiekon maalille, josta Eetu Tuulola iski sen SaiPan nuottaan.  Vierasjoukkueen vahva ote jatkui ja SaiPa joutuikin ottamaan illan toisen jäähynsä. Ylivoima pyöri hyvin ja SaiPa joutui jäähyn aikana ottamaan toisen jäähyn. HPK:n päästessä näin hetkeksi 5-3 ylivoimalle.

Ylivoiman aikana maaleja ei nähty, vaikka laukauksia sateli tasaisesti kohti SaiPan maalivahti Frans Tuohimaata. Erän loppu mentiin hieman sekavissa merkeissä, SaiPankin saadessa hyökkäyspeliään hieman käytiin. Ajassa 19:06 HPK saikin ottelun ensimmäisen jäähynsä. Erätauolla mentiin kuitenkin vierasjohdossa 0-1.  Kisapuiston haltuunotto oli varsin kokonaisvaltainen niin kentällä, kuin katsomossa. Haltuunotosta kertoo myös ensimmäinen erän torjunnat, jotka olivat SaiPan Tuohimaalla 17 ja HPK:n Karjalaisella 4.

Voimasuhteet tasoittuivat

Toisen erän alkuun jäi siis rippeet SaiPan ylivoimasta. Kotijoukkue käyttikin ne tehokkaasti ja iski pelin tasoihin ylivoiman jälkitilanteesta. Maalintekijänä oli Jonatan Tanus. SaiPa peli näytti muutenkin kokonaisuudessa elpymisen merkkejä. Voimasuhteet tasoittuivat selkeästi toisessa erässä.

Seuraavaa tilastomerkintää saatiin tovi odotella, kunnes ajassa 30.50 HPK:n Robert Leino sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta. SaiPan ylivoima oli varsin vaarallisen oloinen heti alkuunsa ja päättyikin lopulta kotijoukkueen maaliin, kun ylivoimaa oli jäljellä enää 7 sekuntia. Maalin viimeisteli SaiPa-kapteeni Ville Koho.

HPK:n vaikeudet saivat jatkoa hetken päästä, kun Valtteri Puustinen sai huitomisjäähyn. Tällä kertaa HPK ja maalivahti Karjalainen kestivät. Vierasjoukkuekin sai etsikkoaikansa toiseen erään, kun SaiPa otti jäähyn. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan syntynyt.

Tasaista vääntöä

Kolmannessa erässä ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin SaiPan jäähyn muodossa, kun kotijoukkueen kultakypärä Tyler Morley passitettiin jäähyboksiin ajassa 47:00. HPK sai ylivoiman alkuun muutaman hyvän paikan, mutta tulostaululle ei muutosta tästä ylivoimasta. Kolmas erä oli tasaista vääntöä, eikä maalipaikoilla todellakaan juhlittu.

HPK sai hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, kun SaiPan Joni Nikko otti jäähyn ajassa 56:22. Mahdollisuus myös käytettiin, kun nuori Valtteri Puustinen pääsi painamaan pelin hienosti tasoihin 2-2. Maaliin syöttöpisteet Turuselle ja Tuulolalle. Nämä olivat lukemat myös varsinaisen peliajan jälkeen.

Lisäpiste SaiPalle

Jatkoajalla SaiPalle avautui 5-3 ylivoima, kun HPK sai kaksi perättäistä jäähyä korkeasta mailasta.
Tällä ylivoimalla SaiPan Brendan Kichton iski myös ottelun voittomaalin ja ratkaisun. Jatkoaika voitosta siis lisäpiste SaiPalle ja HPK:lle Lappeenrannasta tuomisena yksi piste.

Kauaa ei ehditä hengähtämään, kun maanantaina HPK matkustaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi perjantaina Oulun Kärppiä vastaan.