Leino upotti TPS:n jatkoajalla!

HPK-TPS 2-1 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Kerho nappasi kaksi pistettä jännittävän kiekkoillan päätteeksi. Ratkaisun laukoi Robert Leino ajassa 61:20. Ville Viitaluoma oli paluuottelussaan vakuuttava. 3800-päinen yleisö eli hienosti pelissä mukana.

Kerho aloitti ottelun todella vahvasti. Ensimmäisen kympin aikana HPK painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja vain TPS-vahti Rasmus Tirrosen hyvät otteet pitivät lukemat nollissa. Parhaat paikat aukesivat Jaakko Turtiaiselle, Joonas Lehtivuorelle sekä Niklas Frimanille.

Paluun Kerhoon tehnyt Ville Viitaluoma hyökkäsi yhdessä Teemu Turusen ja Jeremy Morinin kanssa. Kolmikko väläytteli muutamaan otteeseen juonikkuuttaan hyökkäyspäädyssä. Viitaluoma operoi tutun laadukkaasti keskikaistalla ja sentterin syötöt napsuivat joukkuetoverien lapaan hyvällä prosentilla.

TPS sai peliään auki mitä pidemmälle erä eteni. Todellisia huippupaikkoja eivät vieraat kuitenkaan onnistuneet luomaan. Maalivahtien torjunnat kertovat avauserän luonteen: TPS:n Tirronen 11 ja HPK:n Emil Larmi 6.

Morin pyssytti Kerhon johtoon

Ottelun toinen erä käynnistyi sekavahkosti. Ensimmäisen viiden minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia rakentaa järkeviä hyökkäyksiä.

Ajassa 26:06 kuitenkin räpsähti. Jeremy Morin murtautui oikealta väkevästi vetopaikkaan ja 26-vuotiaan jenkkilaiturin laukaus upposi Tirrosen selän taa. Kyseessä oli Morinin ensimmäinen maali Liigassa, joten Teemu Turunen kävi poimimassa kiekon talteen. Syöttöpiste kirjattiin Viitaluomalle.

Heti seuraavassa vaihdossa TPS oli lähellä tasoittaa, mutta Larmi oli mies paikallaan ja Kerhon johto säilyi. HPK otti tämän jälkeen isännän otteet, mutta Tirronen ei ollut yllätettävissä toistamiseen.

Toisen erän lopussa nähtiin päivänselvä tuomarivirhe, kun HPK:lle tuomittiin joukkuerangaistus (liikaa pelaajia jäällä). Tuomarit eivät muuttaneet näkemystään HPK-valmennuksen voimakkaasta protestoinnista huolimatta. Kerho kuitenkin nollasi turkulaisten ylivoiman ja näin toiselle erätauolle lähdettiin kutkuttavasti lukemissa 1-0.

Leino nousi esiin – ja mikä ratkaisu!

TPS tasoitti kolmannen erän alussa. Superlupaus Olli Juolevin siniviivalaukaus upposi sisään juuri, kun HPK:n Markus Niemeläisen rangaistus umpeutui.

Erän puolivälissä nähtiin vauhdikas vastahyökkäys, kun Viitaluoma ja Turunen vapauttivat näyttävästi Frimanin tekopaikkaan. Tirrosen gamesaver piti TPS:n hengissä.

Eetu Tuulola otti huolimattoman rangaistuksen pahaan paikkaan, kun hyökkääjän maila nousi TPS-pelaajan kasvoihin. Peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia ja TPS sai loistavan tilaisuuden viedä ottelu varsinaisella peliajalla itselleen. HPK kuitenkin kesti ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa TPS:n ylivoimaa oli jäljellä 19 sekuntia.

Jatkoajalla sankariksi nousi HPK-sentteri Robert Leino, joka kaarsi ennakkoluulottomasti laidalta b-pisteiden väliin ja upotti pelivälineen ihanasti takayläkulmaan. Osuma oli Leinolle kauden toinen. Syöttöpisteet kirjattiin Kristian Vesalaiselle sekä Niklas Frimanille.

Runsas yleisömäärä täydensi hienon ottelun

Perjantai-illan kiekkojännäriä seurasi Rinkelinmäellä 3803 silmäparia. Yleisö eli hienosti mukana läpi ottelun – tätä lisää!

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK:n pelit jatkuvat huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 23.11., kun tulikuuma HIFK saapuu Hämeenlinnaan. Kiekko tippuu jäähän klo 18:30 – tervetuloa!