Lopussa kiitos seisoi Kouvolassa

KooKoo-HPK 2-3 vl. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

HPK pelasi kuluvan liigaviikon ensimmäisen pelinsä KooKoon vieraana. Kokoonpanoa oli laitettu viikon harjoitusten jäljiltä uusiksi, kun pisteistä lähdettiin kapinoimaan Kouvostoliittoon.

Alivoimatreeniä…

Peliin lähdettiin tasaissa merkeissä, kun molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan aktiivista karvauspeliä. Hyviä maalipaikkoja kummalekaan ei kuitenkaan varsinaisesti siunaantunut. Ensimmäisessä erässä vierasjoukke sortui jäähyilyyn ja Kerholle tuomittiin varsin oikeutetusti kolme kaksiminuuttista.

Alivoima kesti kuitenkin ensimmäiset kaksi jäähyä erinomaisesi ja parhaaseen maalintekopaikkaan karkasivatkin alovoimalla Otto Paajanen ja Teemu Turunen. Kaksikko pääsi jo nokikkain Kookoon maalivahti Juha Järvenpään kanssa, mutta ratkaisevan syötön isäntien puolustus pääsi viime hetkellä katkaisemaan. KooKoon illan kolmas ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun Malte Strömwall pääsi laukomaan kiekon maaliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelin aloittaneen Antti Karjalaisen taakse. Tauolle lähdettiin Kookoon johdossa 1-0.

…ja ylivoimatreeniä!

Toiseen erään Kerho lähti aivan eri sykkeellä. Pelin painopiste oli vääjäämättä KooKoon päädyssä, mistä kertoo myös Antti Karjalaisen torjuntatilasto. Ensimmäinen torjunta kirjattiin Karjalaiselle vasta erän viimeisellä viisiminuuttisella. Toisessa erässä puolestaan KooKoo joutui ottamaan tukun jäähyjä, mutta tuloksellisesti ylivoima oli kuin toisinto ensimmäisen erän isäntien ylivoimasta. Ylivoimamaalia ei paikoista huolimata Kerholle kirjattu. Lopulta valkoisessa pelanneen vierasjoukkueen mainio painostus palkiittin.

Robert Leinon onnistui kuitenkin lopulta ohittaa lähes mahdottomiakin keikkoja kopannut Järvenpää, kun kiekko painui miinuskulmasta kouvolalaisten maaliin. Toimitus ei tavoittanut Bobbya kommentoimaan, oliko kyseessä tarkkaakin tarkempi laukaus vai jonkun kirjoissa epäonnistuneeksi laskettava syöttöyritys.

Otsikot uusiksi

Kolmannessa erässä peli tasoittui ja nähtävissä oli niukkamaalinen lopetus ottelulle. Parhaimmat paikat järjesti tällä kertaa KooKoo, mutta Kerhon maalilla Karjalainen heilautti pariin otteeseen upeasti hanskakättään. HPK pääsi jälleen ylivoimalle Juha-Pekka Haatajan otettua kaksiminuuttisen ruman jalkakampituksen seurauksena. Ylivoimalla saatiin lopulta myös onnistuminen, kun Philippe Cornet väänsi maalin edestä kauden toisen kaappinsa Eetu Tuulolan ja Robert Leinon syötöistä.

HPK oli jo marssimassa varman näköiseen voittoon, kun KooKoon Miikka Pitkänen otti kaksi minuuttia ennen päätössummeria kampitusjäähyn. KooKoo näytti kuitenkin mitä loppuun asti taistelu tarkoittaa ja pääsi ilman maalivahtia tasakentällisin tasoittamaan ottelun viimeisellä peliminuutilla. Varsinainen peliaika päättyi tilanteeseen 2-2.

Jatkoaika pelattiin tänään loppuun ilman ainuttakaan pelikatkoa, eikä voittajaa saatu vieläkään selville. Kaksi pistettä tarttui kuitenkin lopulta Kerhon matkaan, kun Teemu Turunen ratkaisi jo kenties totutusti voittolaukauksilla kiekon reppuun.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa huomenna lauantaina. Lauantaisaunaan Rinkelinmäelle selänpesijäksi saapuu tänään kotonaan myös voitokkaasti pelannut KalPa. Alkutahteja varten taas sinun kannattaa saapua hallille poikkeuksellisen hyvissä ajoin, sillä kello 15:00 alkaa Kerhoravintolassa jo perinteeksi muodostunut Ocktoberfest! Vielä ehdit varata paikkasi Sami Matinkarilta numerosta 0404515534. Prost!