Lukko maalin verran parempi

HPK-Lukko 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Antti Pennanen piti ennen kiekon putoamista keskiviikkoista Lukko-ottelua ennen kaikkea kypsyyttä mittaavana otteluna. Lukko majaili ennen kamppailua sarjataulukossa sijalla 13. ja Kerho puolestaan sijalla 3.

Valmennuksessa eittämättä siis odotettiin työhaalarien nappien pysymistä kiinni sarjatilanteesta huolimatta, sillä tasaisessa Liigassa helppoja otteluja ei tällä kaudella ole nähty. Ottelussa nähtiin lopulta vain yksi maali, jonka myötä kolme sarjapistettä lähtivät raumalaisten mukaan.

Vaikea alku

Ensimmäisessä erässä Pekka Virran Lukko vaikuttikin valmiimmalta peliin ja raumalaiset järjestivät laadukkaita paikkoja maalintekoon koko erän ensimmäisen puoliskon.  HPK välttyi kuitenkin takaiskuilta viimeistään Emil Larmin torjuntojen myötä.

Erän toisella puoliskolla peli tasoittui. Kerhon parhaimmat paikat olivat Petteri Nikkilän oivaltavalla syötöllä järjestämä Erkka Seppälän läpiajo, sekä jo tuttuun tapaan Teemu Turusen, Otto Paajasen ja Markus Nenosen ketjun järjestämät pyöritykset. Lassi Lehtinen kesti kuitenkin Larmin tavoin maalillaan takaiskuitta.

Tahmeaa alkua ja kerholaisittain huonoa erää harmitteli ottelun jälkeen myös Kerhon nelosketjun laidassa tänään pelannut Miro Ruokonen.

-Aika paljonhan se on henkisen puolen juttuja, miten lähdetään peliin ja miten pää on valmis. Alusta asti pitäisi olla valmiina, eikä vasta ekan erän jälkeen. Fysiikassa ei tänään oltu perässä, päästä se oli alussa kiinni.

Illan ainokainen toisessa erässä

Toinen erä näytti siltä, kuin tällä kaudella niin usein Kerhon toiset erät ovat näyttäneet. Pitkillä hyökkäyksillä peli pidettiin Lukon päädyssä ja pitkä vaihtomatka väsytti entisestään Lukon puolustusta. Useaan otteeseen maalin edessä ainoana oli oranssiin pukeutunut pelaaja, mutta maaliin asti Kerho ei kiekkoa lukuisista paikoista saanut.

-Hyviä paikkoja meillä oli, mutta en tiedä miksi tänään sitten oltiin noin tehottomia. Jämäkkyyttä maalipaikoissa olisi kaivattu, Ruokonen pohdiskeli Kerhon tehottomuutta.

Ja kuten usein jääkiekko-ottelussa käy, kun HPK ei saanut maalia tehtyä hyvistä paikoista huolimatta iski Lukko. Tapio Laakso pääsi laukauksellaan yllättämään pitkiä jaksoja toisessa eränä toimettomana olleen Larmin. Lisämaaleja ei toisessa erässä nähty, joten toisen erän päätteeksi tilanne oli 0-1 Lukolle.

Lehtinen nollasi Kerhon

Pelin kuva kolmannessa erässä oli hyvin samankaltainen kuin toisessakin erässä. HPK:lle siunaantuivat parhaat maalintekopaikat, mutta viimeistelyn tehottomuus ja Lassi Lehtinen pitivät isäntäjoukkueen nollilla.

Kuudenkymmenen minuutin jälkeen tulostaululla olivat edelleen lukemat 0-1 ja pisteet matkasivat siten Raumalle. Lassi Lehtinen pelasi Kerhoa vastaan uransa ensimmäisen nollapelin 33 torjunnalla ja tästä saavutuksesta HPK:n nettitoimitus osaltaan onnittelee pikkuleijonissakin esiintynyttä maalivahtilupausta.

Kuulumisia nelosketjun laidalta

Miro Ruokonen on esiintynyt HPK:n edustusjoukkueessa jo usealla kaudella, kuluva kausi on jo neljäs. Ruokonen on vakuuttanut nettitoimituksen alkukaudella vahvalla pelaamisellaan ja pääsi tenttaamaan miestä itseään harmittavaan tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

-Ihan ok alkukausi on ollut, mutta maaleja pitäisi tulla enemmän. Paikkoja on kyllä ollut, ehkä lisää rohkeutta kaipaisin maalipaikoissa.

Ruokonen pelaa tällä hetkellä Kerhon nelosketjussa, mutta onko pelipaikka mieluinen?

-Työmyyrän roolissahan vähän tällä hetkellä olen, mutta pystyn kyllä pelaamaan paikkaa kuin paikkaa. Jaskan (Lahti) ja Erkan (Seppälä) kanssa ollaan nyt pelattu nelosketjuna ja tänään mielestäni pelattiin meidän paras peli yhdessä.

Kesän jäljiltä Ruokosta on kuvailtu adjektiiveilla “nopein, kestävin, vahvin”. Eräiden huhujen mukaan tämä olisi seurausta kotipaikkakunnalla Forssassa vietetystä kesästä. Treeniohjelmaan vaadittua 400 metrin rataa kun ei Autokeitaan ympäristöstä löytyisi, vaan Ruokonen olisi joutunut tekemään harjoitteet pidemmällä radalla. Villeimmissä tarinoissa kerrotaan, että Ruokonen juoksisi Pilvenmäen raviradan samaan aikaan kuin joukkueen muut pelaajat 400 metriä.

-Taitaa olla huhuja vain, kyllä Forssasta ihan normaali urheilukenttä löytyy, Ruokonen kiisti nettitoimituksen haastattelussa.

-Hyvä kesä kyllä oli, sain olla terveenä ja tuloksena paras kesätreenijakso. Vaikka olen aina ollut luonnostanikin vahva ja nopea, sain kesän aikana voimatasoja, kestävyyttä ja nopeutta vielä pykälän lisää.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina KalPaa vastaan Kuopiossa. Ruokonen ei odota helppoa kamppailua tästäkään:

-Kuopiossa ei tule riittämään hyvät 40 minuuttia, vaan tarvitaan hyvä kuusikymppinen.

Seuraavan kerran Kerho pelaa oranssilla alueella perjantaina 7.12. kun joukkue lähtee hakemaan revanssia kotikentällään Oulun Kärpistä.