Lukko tehokkaampi Raumalla

Lukko – HPK 6-2 (2-0, 0-1, 4-1)

Eetu Tuulolan kaksi osumaa ei siivittänyt Kerhoa pisteille.

Ottelun avauserä oli isäntien heiniä. HPK:lla oli ajoittain isoja vaikeuksia pelin avaamisessa ja raumalaiset pääsivät katkomaan Kerhon hyökkäysaikeet hyvällä prosentilla.

Kotijoukkueen 1-0-maali syntyi harmittavan syöttöhassin jälkeen. Jyri Marttinen sai kiekon kuin ilmaiseksi keskialueella ja pääsi nostamaan hyökkäyksen Kerhon alueelle. Puolustajan laukaus viuhui ohi maalin, mutta Marttinen seurasi päädystä kimmonneen paluukiekon ja laittoi sen varmasti tolppien väliin.

Lukon paine jatkui ja Eetu Koivistoinen siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon ajassa 15:13. HPK-vahti Antti Karjalainen torjui siniviivalaukauksen, mutta irtokiekko jäi vapaaksi Koivistoiselle, jolla oli helppo työ laittaa peliväline sisään.

Tuulola toi toivoa

Kerho luisteli toiseen erään paremmalla jalalla synkän avauserän jälkeen. Joukkue pystyi pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja Lukko joutui ajoittain puolustuskannalle.

Ansaittu kavennus syntyi ajassa 21:42. Teemu Turunen laukoi B-pisteen kaarelta ja Eetu Tuulola kiepautti näyttävän vanhanaikaisen verkon perukoille. Turusen lisäksi syöttöpiste merkattiin Jesper Lindgrenille.

Erän lopussa Juho Keräsellä oli hyvä paikka laittaa ottelu tasoihin, mutta Kaapo Kähkönen venyi hienosti Keräsen rystynoston eteen. Näin päätöserään siirryttiin isäntien 2-1-johdossa.

Lukko kaunisteli lopussa

Kerhon kakkosketju juoni loistavan tekopaikan päätöserän alkuminuuteilla. Oula Palve pääsi nokikkain Kähkösen kanssa, mutta epäonnekkaasti sentterin rysty kilahti tolppaan. Tilanne jatkui ja Jaakko Turtiainen ajoi hanakasti maalille, mutta kiekko ei löytänyt tietään reppuun. Jatkotilanteesta Palve passitettiin jäähylle ja Kerhon hyvä hetki tyrehtyi.

Ja niinhän siinä kävi, että Lukko siirtyi ylivoimalla 3-1-johtoon. Ruotsalaishyökkääjä Joakim Hillding pääsi vapaasti tuikkaamaan kiekon läheltä sisään.

Ottelun HPK-hahmo Eetu Tuulola nostatti uudelleen toivoa ajassa 46:39. Väkevä nousu maalin takaa poiki yllättävän laukauksen ja yllättynyt Kähkönen joutui poimimaan kiekon toistamiseen selkänsä takaa. Illan osumat nostivat Tuulolan kauden maalimäärän neljään.

Lukko ei kuitenkaan päästynyt Kerhoa lähemmäksi. Toni Koiviston 4-2-maali viisi minuuttia ennen loppua oli kuoliniksu, josta HPK ei selvinnyt. Tämän jälkeen Damien Fleury ja Eetu Koivistoinen kaunistelevat loppulukemiksi 6-2.

Lahti jäi sivuun

HPK:n ykkösketjussa aloittanut Janne Lahti jätti ottelun kesken toisessa erässä. Lisätietoja saamme asiasta myöhemmin.