Maalihanat auki Lappeenrannassa

SaiPa-HPK 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

HPK nappasi toisen perättäisen kolmen pisteen voiton tiistaina SaiPan kustannuksella. HPK:n voiton takuumiehenä oli 29 torjunnallaan Kerhon voitossa alusta loppuun pitänyt Antti Karjalainen.

Jos joskus voidaan puhua salama-alusta, niin HPK:n tiistainen startti Lappeenrannassa sellainen oli. HPK nimittäin siirtyi 0-1 -johtoon vain 10 sekunnin pelin jälkeen. SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa lähti katkaisemaan rännikiekkoa mutta miehen purkukiekko päätyi suoraa Robert Leinon lapaan. Leino ei aikaillut, vaan syötti kiekon maalin eteen Jere Innalalle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko tyhjään maaliin Tuohimaan hämmästellessä tilannetta vielä maalin takana. Innalan maalin pääset ihailemaan oheiselta videolta.

Innalan maalin jälkeen HPK jatkoi painetta ja sai luotua muutamia hyviäkin maalipaikkoja mutta Tuohimaa oli saanut koottua palikkansa heikon alun jälkeen ja torjui yritykset. SaiPa otti pelinhallintaa paremmin itselleen osittain HPK:n kahden jäähynkin ansiosta mutta HPK:n maalissa torjuntavastuun saanut Antti Karjalainen jatkoi hienoja otteitaan ja kerran ylärima pelasti HPK:n takaiskulta.

Toisen erän loppuun verkot muikeelle

Toinen erä kiekkoiltiin pitkälti kotijoukkueen hallinnassa. Maaleja saatiin kuitenkin odotella erän loppupuolella, jolloin hienokseltaan alakynnessä ollut HPK iski kahdesti. Ensin Janne Lahti karvasi kiekon keskialueen taklauksellaan HPK:lle ja siitä seuranneesta vastahyökkäyksestä Otto Paajanen ohjasi kiekon ohi Tuohimaan.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin oli Lahden vuoro nostaa kiekko SaiPan maaliin. Tällä kertaa Paajanen sai potkittua kiekon maalin eteen Lahdelle, joka nosti pelivälineen tarkasti Tuohimaan olkapään yli maaliin.

Myös SaiPa sai avattua maalihanansa toisen erän lopussa, kun se pyöritti pitkää hyökkäystä HPK:n päädyssä. Kiekko jäi pomppimaan Karjalaisen maalin eteen, josta sen lopulta maaliin takoi Kim Strömberg.

SaiPa painaa, HPK iskee maalit

Kolmas erä jatkui pitkälti samoissa merkeissä kuin toinen päättyi, SaiPa pyrki saamaan lisäosumia ja todellista loppukiriä aikaan. HPK tuhosi erän alkupuoliskolla kaksi SaiPan ylivoimaa ja yhteensä koko pelissä HPK piti kotijoukkueen tehottomana ylivoimiensa aikana kuudesti.

Ottelussa oli ratkaisun hajua ilmassa heti erän puolivälin jälkeen, kun Mikko Lehtonen karkasi läpiajoon. Lehtosta huidottiin läpiajotilanteessa siinä määrin, että ottelun tuomaristo tuomitsi Lehtoselle rankkarin. Lehtonen upotti rankkarinsa varmasti ohi Tuohimaan ja vei HPK:n kolmen maalin karkumatkalle.

SaiPa ei luovuttanut, vaan haki rohkeasti kavennusta ilman maalivahtia neljä minuuttia ennen erän loppua. SaiPan kavennuksen sijaan, kiekko löytyi viidennen kerran lappeenrantalaisten maalista. Jere Innalan omalta kenttäalueelta lähettämä purkukiekko pomppi sopivasti ja päätyi lopulta maaliin. Näin Innalan illan toisen maalin myötä HPK pääsi kotimatkalle 1-5 voitto takataskussaan.

Ottelun tilastot tästä linkistä

Seuraava ottelu

HPK pelaa tällä viikolla vielä toisen ottelun, kun Hämeenlinnaan saapuu Oulun Kärpät. Joukkueet kohtaavat toisensa jo kolmannen kerran tällä kaudella, otteluvoittojen ollessa 1-1, joten tiukka matsi lienee tiedossa.