Makea voitto lauantai-saunassa!

HPK-SaiPa 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

HPK sai lauantaivieraita kaukaa idästä, kun Saimaan Pallo saapui kylään Ritari-areenalle. Ottelu oli jäähyjen värittämä ja jokseenkin rikkonainen. Pallokerho oli kuitenkin niskan päällä ja onnistui kampeamaan tärkeän 3-1 kotivoiton jännittävien vaiheiden jälkeen.

20151128, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N ANTTI BRUUN (23) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerhon askelmerkit kohdallaan

Kotitappioistaan sisuuntunut isäntäjoukkue lähti otteluun hyvällä sykkeellä ja onnistui painamaan pelin SaiPan päätyyn. Myös SaiPa karvasi korkealta ja antoi kovaa painetta, mutta Kerhon avauspeli toimi kylmän rauhallisesti.

Eikä aikaakaan, kun kiekko löytyi SaiPa-vahti Jani Niemisen selän takaa. Yllättävänä maalintekijänä kunnostautui viivapelote Antti Bruun, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä kauden avausosumansa. Syöttöpisteet maaliin merkkauttivat Henrik Forsberg ja Eetu-Ville Arkiomaa.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet pääsivät yrittämään vuorotellen ylivoimalla, mutta numerot säilyivät muuttumattomina.

Kerho sortui loppuerässä vielä jäähyilemään ja tarjosi vierailleen kaksi peräkkäistä ylivoimaa, kun Henri Auvinen ja Antti Bruun passitettiin jäähylle. HPK:n alivoima kuitenkin taisteli kynsin hampain siivoten maalinedustan, eikä SaiPan pelätty ylivoima saanut tasoitusta värkättyä. Erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Tehoton toinen erä

HPK tuli toiseen erään tuulispäänä ja sai heti luotua pari oivallista maalipaikkaa, mutta Jani Nieminen oli mies paikallaan. Aktiivisesti pelannut Kerho aiheutti harmaita hiuksia SaiPa-puolustukselle ja Petteri Nikkilän vahva maalillenousu pakottikin Valtteri Virkkusen rikkomaan sääntöjen vastaisesti. Seurannut ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tulosta ei vieläkään tullut.

20151128, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, SAIPAN JANI NIEMINEN (39). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Saatuaan täyden miehityksen jäälle SaiPa haki tasoitusta vimmatusti, mutta Eetu Laurikainen oli maalillaan itse varmuus. HPK sai vielä erän loppupuolella mainion mahdollisuuden lisätä johtoaan, kun Sami Venäläinen laitataklasi itsensä jäähyaition puolelle. Ylivoima oli kuitenkin edelleen tehotonta ja toiselle erätauolle lähdettiin tutuista 1-0 lukemista.

Thrillerin ainekset

Kolmas erä alkoi tunnustelevissa merkeissä, eikä kummallekaan joukkueelle siunaantunut kunnollisia maalipaikkoja. Reilu kuusi minuuttia oli ehditty kolmatta erää vääntää, kun Kerhon Vojtech Polak passitettiin istunnolle väkivaltaisuudesta.

SaiPan ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan yllättäen häkki helähti toisessa päässä: luotettava työjuhta Juha Koivisto karkasi viivamiehen paikalla pelanneelta Chad Raulta ja kaunisteli läpiajosta maailmanluokan käsillä lukemiksi 2-0.

20151128, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N JUHA KOIVISTO (12) TEKI 2-1 MAALIN ALIVOIMALLA . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerho tarjoili isännän roolissa SaiPalle vielä puolisentoista minuuttia 5-3 ylivoimaa Antti Miettisen ja Petteri Nikkilän jäähyillessä, mutta Kerhon alivoima toimi kuin junan vessa eikä SaiPa päässyt vaarallisille maalipaikoille lainkaan.

Lopulta SaiPa kuitenkin onnistui kaventamaan kuin varkain. Sam Lofquist toimitti kiekon maalia kohti keskialueelta ja Laurikaisen räpylästä pudonneen limpun suti verkon perukoille Valtteri Virkkunen.

SaiPa haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tästä kiitti Henrik Forsberg. Foppa heitti vastustajan sinisen päältä ratkaisevan 3-1 osuman tyhjänä ammottavaan lappeenrantalaisrysään. Vieraiden Sam Lofquist tästä tulistuneena törmäsi armoitettuun maalintekijään, jota puolustamaan tuli nyrkkisankari Juhani Jasu. Läpsimistappelusta molempia rankaistiin 5+20 väkivaltaisuusjäähyillä.

Mikä tärkeintä, voitto ja kolme pistettä jäivät Hämeenlinnaan!

20151128, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, SAIPAN KIM STRÖMBERG (12). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***