Makea voitto sarjakärjestä

3-1 (0-0,2-0,1-1)

HPK aloitti uuden vuoden iloisesti kaatamalla JYPin 3-1. Voiton takuumiehinä loistivat tehot 2+1 saalistanut Juuso Puustinen sekä varmasti torjunut Teemu Lassila. Kotijoukkue esitti iloista hyökkäyspeliä eritoten toisen erän alkupuoliskolla, jolloin JYP oli kuin hätää kärsimässä. Neljän kentän voimin jyväskyläläismaalille kirmannut Kerho pelasi näyttävintä peliään pitkiin aikoihin.

– Kolme pistettä lämmittää tietysti. Hienosti taisteltu joukkueelta. Toisessa erässä oli paikat karata, mutta ei pystytty tappamaan peliä. Päästettiin JYP siinä vähän peliin mukaan. Suurta draamaa, mutta onneksi se päättyi näin, kommentoi HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

“Loistavat vibat”

Maalittoman ja tasaisen ensimmäisen erän jälkeen kentälle luisteli hurmioitunut Pallokerho. Puustisen ensimmäinen maali syntyi JYPin Ossi Louhivaaran rangaistuksen aikana ajassa 21:00. Osuma syntyi maalinedustalta pomppivasta kiekosta. Syöttöpisteet “enkelitukan” maaliin merkauttivat Niko Nieminen ja Marko Tuulola.

– Loistavat vibat! JYP on kova vastustaja ja tottakai onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Tästä ammennetaan voimaa jatkoon, Puustinen kommentoi.

Minuttia myöhemmin kotijoukkueen kakkosketju sahasi JYP-puolustuksen rikki. Juuso Hongan upean syötön ansiosta avopaikkaan päässyt Armands Berzins ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Pekka Tuokkolaa. Pitkän pelitauon jälkeen liigajäille palannut Honka esiintyi muutenkin pirteästi.

JYP-puolustaja Olli Malmivaara otti heti perään kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä, ja jälleen soi vierasmaalissa. Erikoisen maalin iski puolustaja Jukka Laamanen, joka tuntui itsekin hölmistyneen kun kiekko löysi tiensä maaliin. Lähes kiinni laidassa ollut Laamanen sutaisi kiekon maalia kohden yllättäen täysin Tuokkolan, joka ei odottanut laukausta. Maali oli “Lampulle” kauden kahdeksas. Syöttöpisteet Niemiselle ja Puustiselle.

Kerhon vauhti ei loppunut 2-0 -maalin, vaan sillä oli useita paikkoja lisätä johtoaan: Niko Niemisen “vanhanaikainen” osui tolppaan ja Tuukka Mäkelän laukauksen parhaalta maalintekosektorilta pystyi Tuokkola vain vaivoin pelastamaan.

Erän loppua kohden myös JYP sai pelinsä rullaamaan, mutta HPK:n uhrautuva blokkipeli sekä Lassilan varmat torjunnat pitivät kotijoukkueen maalin puhtaana päätöserään mentäessä.

Kuuma kolmas erä

JYP rikkoi kuparisensa kahden miehen ylivoimalla ajassa 46:52. Kyseenalainen osuma sai kotijoukkueen tunteet kuohumaan ja HPK protestoi tilannetta voimakkaasti. Maali merkattiin Juha-Pekka Hytöselle.

– Harmittaa Lassilan puolesta. Kiekko oli kiinni hanskassa, mutta tuomarivirheellä vastustaja sai ainoan maalinsa, Petteri Hirvonen manasi tilannetta ottelun jälkeen.

Kavennuksensa jälkeen JYP rynnisti voimakkaasti ja sai tilanteita aikaan Kerho-maalille. Ajassa 48:44 Eric Perrin ajoi väkevästi Lassilan päälle, ja tilanne sai aikaan melkoisen hässäkän. Kotijoukkueen onneksi kiekko ei livahtanut maaliin. Joukkonuhjauksen jälkeen jäähylle passitettiin Perrin ja Ville Viitaluoma.

Ottelun ratkaisu nähtiin ylivoimalla ajassa 55:18. Ottelun ykköstähti Puustinen sai mahtavan avaussyötön puolustajien väliin Mathias Porselandilta, eikä ykkösketjun laitahyökkääjä läpiajossaan erehtynyt. Maali oli Puustiselle kauden kuudestoista.

– Olen saanut valmentajilta paljon vastuuta ja pelata hyvien ketjukumppanien kanssa, Puustinen kommentoi vaatimattomasti muikeaa maalisaldoaan.

Torstaina HPK matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja seuraava kotiottelu pelataan Ritari-areenalla lauantaina, jolloin vastustajana on HIFK. Lauantai-illan klassikko siis luvassa, olethan paikalla kannustamassa!