Makoisa kolmen pisteen revanssi SaiPasta

HPK – SaiPa 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Eilen tappio niskassaan Lappeenrannasta palannut HPK pääsi hakemaan revanssia Rinkelinmäen lauantai-saunassa. Isännät hallitsivat ottelua hienoisesti, mutta SaiPa taisteli väkevästi ja piti pelin tasaisena. Kerho kuitenkin onnistui viimeistelyssä vieraitaan paremmin ja nappasi ilahduttavat kolme pistettä lukemin 3-2.

DSC_2935

Ottelun kulku

Kerho aloitti eiliseen tapaan hanakasti ja kiekko pyöri välittömästi vaarallisesti SaiPan maalilla. Isäntien painaessa päälle yleisen syyttäjän lailla, päätti SaiPan valmentaja Ari Santanen rauhoittaa tilanteen ottamalla aikalisän jo ennen kuin ottelua oli pelattu kahtakaan minuuttia.

Aikalisän jälkeen vieraat pääsivätkin otteluun mukaan, mutta ensimmäisen osuman iski silti paikallinen Pallokerho. SaiPa-vahti Frans Tuohimaa seikkaili maalinsa takana ja Otto Paajanen kävi tökkäämässä kiekon Sakari Manniselle, joka siirsi kiekon hallitusti tyhjänä ammottavaan SaiPa-maaliin.

DSC_2922

Takaiskuosumasta huolimatta SaiPa ryhdistäytyi ja rakensikin muutaman laadukkaan maalipaikan. Tasoitusosuma syntyikin ajassa 16.19 Sakari Mannisen istuessa kiinnipitämisjäähyä. Komean ylivoimasommitelman päätteeksi Brock Trotter iski limpun ohi Emil Larmin.

Toinen erä alkoi samalla intensiteetillä, eikä aikaakaan kun jäähyaition ovet kävivät vieraidenkin puolella. Isäntien ylivoimaa ehdittiin nähdä vain puolisen minuuttia, kunnes myös Niko Kapanen istutettiin jäähylle korkeasta mailasta. Tasavajaalla ja SaiPan lyhyellä ylivoimalla ei lisäosumia nähty. Isäntien seuraava jäähy kuitenkin kostautui, kun Curtis Hamilton rankaisi napakalla rannekudilla Mathias Porselandin istuessa jäähyboksissa.

Kerho ei kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereillaan vaan painoi peliä SaiPan päätyyn. Uurastus palkittiin tasoitusosumalla ajassa 30.33, kun Sakari Manninen ohjasi Teemu Turusen lähettämän kudin ohi hölmistyneen Frans Tuohimaan.

DSC_3023

Tasoitusosuman jälkeen ote siirtyi tukevammin isännille, mutta lappeenrantalaiset puolustivat tiivisti ja uhrautuvasti, pitäen Pallokerhon poissa sota-alueelta. Kerhon myllätessä hyökkäyspäädyssä, joutui SaiPa-pakki Santeri Koponen käyttämään sääntöjen vastaisia otteita.

Ylivoima tuotti tulosta pitkän pyörityksen päätteeksi, kun kentän herra ja hidalgo Niko Kapanen sijoitti kiekon lähietäisyydeltä vastustamattomasti maalin perukoille, vieden isännät 3-2 johtoon. Näistä lukemista myös siirryttiin toisen erätauon hotsi-jonoon.

SaiPa lähti kolmannen erän takaa-ajoon vahvalla paineistuksella, mutta Kerho onnistui pitämään vierailijat kurissa ja nuhteessa. Lappeenrantalaiset pääsivät myös hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta Pallokerhon alivoima oli tällä kertaa vahvempi. Kerho kesti myös vieraiden kahden viimeisen minuutin pakkopelin, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia.

Jännittävän kiekkotrillerin vei lopulta nimiinsä ansaitusti isäntäjoukkue HPK lukemin 3-2.

DSC_3008

Päivän pommi

Toisen erän lopussa nähtiin näyttävä ja puhdas niitti, kun Kerhon Jaakko Turtiainen esitteli taklaustaitojaan tööttäämällä SaiPan Elmeri Kaksosen isäntien vaihtoaitioon. Yleisö kiittää!

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava ottelu

Kerho matkustaa seuraavaan otteluunsa Ouluun tiistaina 31.1. ja kotona oranssipaidat ovat liekeissä seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 4.2. klo 17.00, kun vastaan asettuu Kouvolan KooKoo. Silloin kaikki mukaan lauantai-saunaan!