Manse pysähtyi Larmiin – täydet sarjapisteet Ilveksen kustannuksella

HPK-Ilves 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Emil Larmi sai huudattaa kannattajia upean nollapelin kunniaksi. Tämän lisäksi kotiyleisöä lämmitti joukkueen onnistuminen ylivoimalla sekä täydet sarjapisteet. HPK:n maaleista vastasivat Oula Palve ja Teemu Turunen.

Ottelu käynnistyi erittäin kovalla tempolla. Vauhtia oli kuin Ahveniston moottoriradalla ja peli eteni päädystä päätyyn ilman pelikatkoja. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan vaarallisia tekopaikkoja, mutta myös molemmat maalivahdit olivat huippuvireessä.

Kuva: Tomi Jokela

Ensimmäistä Liiga-otteluaan pelanneella Eetu Tuulolalla oli mainio paikka viedä Kerho johtoon pelin avausminuuteilla. Myös vierailla oli paikkansa. Ilves oli siirtyä johtoon erän puolivälissä, mutta Juho Liuksialan napakka laukaus kilahti ylärimaan.

Hieman myöhemmin Severi Sillanpää vapautui läpiajoon, mutta Antti Lehtosen patja venyi sentterin yrityksen eteen.

Avauserän lopussa HPK pääsi ylivoimalle ja tällä kertaa se myös näytti siltä. Kiekko liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja vain huono viimeistely pelasti Ilveksen tässä vaiheessa. Jesper Lindgrenin ja Mikko Lehtosen huipputonteista huolimatta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Kerho siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 22:16. Mikko Lehtonen syötti taidokkaasti maalin kulmilta ja Oula Palve pääsi niittaamaan pelivälineen häkkiin. Osuma oli keskushyökkääjälle kauden toinen. Palve onnistui myös edellisellä kierroksella HIFK:ta vastaan.

Hieman yllättäen Ilves hallitsi kenttätapahtumia maalin jälkeen. Onneksi Emil Larmi nousi esiin, kun joukkueella oli käynnissä heikompi hetki. Useat huipputorjunnat pitivät Kerhon pelissä mukana. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen reagoi välittömästi ja otti aikalisän.

Toisen erän loppupuolella HPK otti valtikan itselleen ja oli hyvin lähellä lisätä johtoaan. Lähimmäksi pääsi puolustaja Lindgren, jonka laukaus vapaasta tekopaikasta kuitenkin viuhui yli tyhjän maalin.

Turunen sinetöi voiton

Ilves luisteli ahnaasti päätöserään. Vieraat saivat paineen HPK-päätyyn varsinkin erän alkupuolella, mutta todellisia huippupaikkoja oli vähän. HPK:n kenttäpelaajat laittoivat kroppansa likoon ja blokkasivat laukauksia hyvällä prosentilla.

Lopullinen ratkaisu nähtiin reilu minuutti ennen päätössummeria. Teemu Turunen karkasi läpiajoon ja hassutti 3364-päisen kotiyleisön riemuksi kiekon pussiin. Osuma oli laitahyökkääjälle kauden ensimmäinen.

Valmentajien mietteet

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kehui maalivahteja ja Rinkelinmäen tunnelmaa.

– Kahden huippuveskarin ilta. Täällä oli hieno tunnelma ja se antoi myös meille virtaa. Jokin meillä jäi kuitenkin puuttumaan tänään.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen Kerhon peli-ilmeeseen sekä Eetu Tuulolan debyyttiin.

– Kovatempoinen taistelupeli. Tärkeää oli, että saatiin ylivoimalla onnistuminen. Sillä puolella on ollut vähän hiljaisempaa viime aikoina. Eetulta (Tuulola) lupaava debyytti ja hyvää kamppailupelaamista.

Tilastot ja ottelukooste tästä linkistä

Onnittelut VV!

Ottelukuuluttaja Ville-Veikko Sulin-Saaristo sai pelin juontajalta Peter Petrolta hieman naljailevat onnittelut 60:n ikävuoden kunniaksi. Sillä kaikkihan me tiedämme, että Ville-Veikko täytti oikeasti 45 vuotta. Siitäkin huolimatta, onnea Ville-Veikko!