Musta minuutti koitui kohtaloksi – Jukurit vei pisteet

Jukurit – HPK 3-1 (3-0, 0-1, 0-0)

Eilen väkevästi esiintynyt Pallokerho jatkoi savottaansa jo lauantai-iltana Mikkelissä. Isäntäjoukkue Jukurit ei turhaan vieraskoreillut, vaan latoi heti ensi erässä tauluun voittoon riittävät lukemat. Kerhon taistelu ei pisteisiin enää riittänyt, vaan Jukurit vei potin lukemin 3-1.

Ottelun kulku

Vierasottelu Kalevankankaalla alkoi karmeissa merkeissä, kun jo reilun kolmen minuutin jälkeen Jukurit iski ensimmäisen osumansa. Turo Asplund unohtui täysin yksin maalin edustalle ja latasi vastustamattomasti verkot tötterölle kun ottelua oli pelattu 3.20.

Tästä ei aikaakaan, kun Kerhon maalilla vallinneen hässäkän jälkeen mentiin videotarkisteluun ja Jukurit siirtyi pitkän pohdinnan jälkeen jo kahden maalin johtoon. Jälleen kerran TV-kuvan perusteella kiekko ei maalissa koskaan käynyt, mutta onneksi tuomaristolla on käytössään paremmat kuvakulmat. Maalintekijäksi merkittiin lopulta Zach Budish. Edellisestä osumasta ehti kulua vain 34 sekuntia.

Hämmentävän maalin jälkeen ehdittiin pelata vain 14 sekuntia, kun Topi Nättinen latasi napakalla ranteella etukulmasta lukemiksi jo 3-0. Tämä riitti myös Emil Larmille ja Kerhon maalinsuulle luisteli Antti Karjalainen.

Jukurit jatkoi vahvaa vyörytystään, eikä Kerho saanut otteluun millään kunnollista otetta. HPK joutui tappamaan alivoimaakin kahdesti, tässä kuitenkin onnistuen 100% varmuudella. Lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja toiseen erään jäikin reilusti petrattavaa kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Kerho tuli toiseen erään paremmalla jalalla ja saikin aikaan jatkuvaa painetta Jukureiden päähän – mikkeliläiset joutuivat läiskimään lukuisia pitkiä kiekkoja ja lopulta Miika Koivisto passitettiin lukemaan tiilenpäitä jäähyboksiin. Ylivoimaa ehdittiin pelata alle puoli minuuttia, kun myös Teemu Suhonen komennettiin jäähylle Koiviston seuraksi.

Kerho-luotsi Antti Pennanen käytti aikalisänsä kuvioiden hiomiseen ja kahden miehen ylivoima tuottikin tulosta välittömästi. Oula Palve siipaisi kiekon sektorista maalia kohti ja Sami Rajaniemen torjuman kiekon siivosi verkon perukoille kultakuuppa Sakari Manninen. Maalin myötä Manninen saavutti myös yhden kauden piste-ennätyksensä!

Kerho hätyytteli Jukuri-maalia useampaankin otteeseen ja alun uinuminen oli kuin muisto vain. Paine pysyi Jukuri-päädyssä, mutta edes ylivoimalla ei Sami Rajaniemeä onnistuttu yllättämään t0istamiseen.

Täysin Kerhon nimiin menneestä toisesta erästä kertovat maalia kohti suuntautuneet laukaukset: 1-15! Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin 3-1 takaa-ajoasemasta.

Kolmannessa erässä Kerho haki kavennusosumaa vimmatusti, mutta Risto Dufvan johtama Jukuri-jengi piti itsepäisesti pintansa puolustaen uhrautuvaisesti. Aivan ykkösluokan maalipaikoille eivät vieraat kovasta punnerruksesta huolimatta päässeet ja kiri jäi torsoksi.

Loppulukemat siis Jukurien alun hurmion ja Kerhon mustan minuutin ansiosta 3-1.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Ottelun ratkaisu

Kerho jäi ottelun alussa täysin telineisiin. Jukurit tuli otteluun isännän elkein ja takoi ensimmäiseen viiteen minuuttiin taululle lukemat 3-0. Kaikki maalit syntyivät alle minuutin sisään, eikä HPK enää moisesta toipunut, toisen erän rynnistyksestä huolimatta. Jukurit puolusti johtoaan järkevästi ja ansaitsi lopulta täydet pisteet.