Nihkeä reissu Lappeenrantaan

SaiPa-HPK 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

HPK puski päätään seinään. SaiPa iski paikoistaan tehokkaasti ja korjasi kolme pistettä.

Ottelun kulku

Kerho oli pelin päällä ottelun avauserästä alkaen. SaiPa oli liikkeellä puolustusvoittoisella asenteella, mikä teki HPK:n pelistä vaikean. Kerhon hyökkäyksestä erottui edukseen Sakari Manninen, joka oli jatkuvasti aiheuttamassa vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle.

Avausmaalia saatiin odotella ensimmäisen erän puolivälin yli. HPK pyöritti kiekkoa pitkään SaiPan päädyssä ja lopulta Niko Kapanen löysi oivaltavasti b-pisteiden väliin syöksyneen Petteri Nikkilän, joka ohjasi kiekon reppuun. Maali oli puolustajalle kauden kolmas.

SaiPa tasoitti puolitoista minuuttia myöhemmin. Emil Larmi torjui kaksi SaiPan laukausta, mutta kolmas oli liikaa. Curtis Hamilton pääsi iskemään vapaasti lukemiksi 1-1.

Juho Keränen sai kiekon kasvoihinsa erän lopussa ja poistui välittömästi pukukoppiin paikkailtavaksi. Hyökkääjää ei nähty jäällä enää tämän jälkeen.

Sekavahko toinen erä ei tuottanut maaleja. Tapahtumat olivat vähissä, vaikkakin Kerho yritti puskea päätään SaiPan puolustusmuuriin. HPK piti kiekkoa hyökkäysalueella, mutta todellisia maalipaikkoja ei syntynyt kahta-kolmea enempää. Kotijoukkue iski harvoin, mutta vaarallisesti. Larmi jatkoi hyviä otteitaan, joten toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Kolmannen erän alussa Petteri Nikkilälle avautui makea vetopaikka, mutta laukaus viuhui sivuverkkoon. Janne Lahti pääsi yrittämään hetkeä myöhemmin, mutta Jussi Markkanen oli piti putket kiinni.

Henrik Forsberg passitettiin jäähylle päätöserän puolivälissä ja kotijoukkue pääsi pitkästä aikaa hyökkäämään. SaiPa siirtyi johtoon juuri, kun Forbergin jäähy umpeutui. Tero Koskiranta iski lähietäisyydeltä kiekon yläriman kautta häkkiin.

Lopussa HPK painoi päälle, mutta SaiPan Matti Järvinen pääsi iskemään kiekon tyhjiin. Näin SaiPa korjasi pisteet lukemin 3-1.