Nikkilä hiljensi Hippoksen – Kerho otti kotiedun jatkoajalla!

JYP-HPK 2-3 ja (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Huh huh! Jyväskylässä nähtiin jälleen melkoinen jännitynäytelmä. Peli eteni toiseen jatkoerään, jossa sankariksi nousi Petteri Nikkilä, joka tulitti kiekon yläpeltiin ajassa 80:25. HPK siirtyi sarjassa 1-2-johtoon.

Ottelun kulku

Kerho aloitti vahvasti. Peli pyöri kotijoukkueen päädyssä avauskympillä ja JYPin maalilla aloittanutta Pekka Tuokkolaa päästiin testaamaan kunnolla pari kertaa.

HPK siirtyi ylivoimalla johtoon ajassa 15:16. Oula Palve kaivoi aloituksen Sakari Manniselle, joka jatkoi siniviivalla suoraan Joonas Lehtivuorelle. Puolustaja tälläsi kiekon upeasti suoraan syötöstä yläpeltiin ja Jyväskylään matkanneet Kerho-kannattajat saivat aihetta riemuun. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen.

JYP punnersi tasoihin vain 18 sekuntia myöhemmin. Jerry Turkulainen unohtui täysin vapaaksi maalille ja läpimurtohyökkääjällä oli helppo työ iskeä musta reppuun.

Vain puoli minuuttia tästä HPK:n maalivahti Emil Larmille sattui harmittava erhe. Larmi huitaisi mailallaan kiekon muikkuverkkoihin ja tuloksena oli kahden minuutin rangaistus. JYP käytti armotta seuranneen ylivoiman hyväkseen. Maalinteossa onnistui Jani Tuppurainen, joka sai kiekon onnekkaasti lapaan Petteri Nikkilän luistimen kautta.

Toinen erä oli tasaista asemasotaa. Tekopaikoilla ei juhlittu, joskin JYP oli hieman niskanpäällä. Tolppaa lähemmäksi ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt. Kerho kesti Joni Tuulolan kaksiminuuttisen erän loppupuolella ja näin HPK pääsi päätöserään maalin takaa-ajoasemassa.

Toisen erän jälkeen maalivahtien torjunnat olivat: Tuokkola 16 ja Larmi 23. Torjunnat vastasivat ottelun voimasuhteita.

HPK lähti ahnaasti saalistamaan JYPin etumatkaa viimeisen kaksikymmenminuutisen aikana. JYP tarjosi Kerholle mahdollisuuksia jäähyjen muodossa, mutta Kerho ei pystynyt hyödyntämään Sami Nikun ja Mikko Kaltevan kaksiminuuttisia.

Emil Larmi otti gamesaverin, kun peliaikaa oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Jerry Turkulainen pääsi nousemaan täysin vapaasti maalille, mutta Larmin kobrakäsi nollasi Turkulaisen aikeet.

Kerhon työnteko tuotti tulosta kaksi minuuttia ennen loppua. Joonas Lehtivuori ampui viivalta ja Sakari Manninen ohjasi ihanasti kiekon häkkiin! TV-kuva tallensi kolme HPK-fania, jotka “vetivät valssia katsomossa”, MM-95:n malliin. Aijai!

Varsinaisen peliajan lopulla HPK sai vahvan paineen JYP-alueelle, mutta ratkaisua lähdettiin siitäkin huolimatta jälleen hakemaan jatkoerästä.

Ensimmäisessä jatkoerässä JYP hallitsi kenttäpeliä hienokseltaan, mutta myös Kerho sai aikaan vaarallisia tilanteita. Oula Palve säikäytti kotiyleisöä laukomalla kiekon tolppaan erän puolivälissä.

Kerholaisittain koettiin kauhunhetkiä, kun HPK erehtyi väärään vaihtoon ajassa 73:58. HPK selvitti alivoiman hienosti Larmin johdolla. Jäähyn umpeuduttua Kerho sai paineen JYP-päätyyn ja Petteri Nikkilälle avautui loistava paikka niitata peli päätökseen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ensimmäisen jatkoerän torjunnat kirjattiin: Tuokkola 10, Larmi 14.

Toista jatkoerää ehdittiin pelata alle minuutti, kun tapahtui ja tapahtui isosti! Oula Palve otti jälleen tärkeän aloitusvoiton siniviivalle Joonas Lehtivuorelle. Illan tehomies Lehtivuori siirsi kiekon Petteri Nikkilälle, joka latasi pelivälineen suoraan Tuokkolan selän taa. Uskomaton euforia valtasi niin joukkueen, kuin kaikki HPK-henkiset kotikatsomoissa. Jabadabaduu!!!

Maanantaina jatkuu!

Sarja palaa Hämeenlinnaan maanantaina 27.3. klo 18.30. Lippukauppa käy kuumana, joten varmista paikkasi jo nyt! Lippuja myyvät kaikki normaalit lippupisteet, mutta helpoiten varaat paikkasi Lippu.fi palvelusta.