Oma koira puri lopussa

HPK-Ilves 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Tehokkaasti paikoistaan iskenyt Ilves teki voittomaalin kaksi minuuttia ennen loppua. Tappiosta huolimatta HPK pelasi pirteän ottelun. Kerhon maaleista vastasivat Philippe Cornet ja Oula Palve. Vieraiden ratkaisumaalin iski Teemu Rautiainen.

HPK hallitsi avauserää selvästi, mutta ei osunut lukuista tekopaikoistaan. Ilves siirtyi johtoon ajassa 12:42 kesken HPK:n painostuksen. Ville Meskanen iski irtokiekon lähietäisyydeltä ohi Kerho-vahti Nathan Lawsonin. Kerholla oli  tilastojen mukaan kymmenkunta laadukasta maalipaikkaa ensimmäisessä erässä. Erätauolle siirryttiin kuitenkin tilanteessa 0-1.

20160820, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N SEVERI SILLANPÄÄ (67). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK tuli toiseen erään väkevästi. Oskari Manninen tarjoili Severi Sillanpäälle huippupaikan heti alkuminuuteilla, mutta hyökkääjän veto jäi piippuun. Hetkeä myöhemmin liukas Teemu Suhonen pääsi laidalta läpi, mutta Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen tuli hyvin vastaan ja torjui puolustajan laukauksen.

Ansaittu tasoitus syntyi ajassa 24:54. Philippe Cornet kääntyi B-pisteiden välissä ja laukoi nopeasti kiekon reppuun. Kanadalainen on löytänyt tehonsa rivakasti, sillä Cornet osui myös toissapäivänä Ilvestä vastaan.

Toisen erän puolivälissä Kerho jäähyili ja Ilves pääsi paremmin peliin mukaan. Vieraat pääsivät pelaamaan viidellä kolmea vastaan 15 sekuntia, mutta HPK:n alivoimaraatajat laittoivat kroppaa likoon. Erityisesti Jaakko Turtiainen ja Severi Sillanpää kunnostautuivat tärkeissä av-tapoissa.

Ilves siirtyi uudelleen johtoon kolmannessa erässä. Eemeli Suomi yllätti Lawsonin laukomalla suoraan luistelusta takakulmaan. Osuma syntyi Janne Lahden jäähyn aikana.

20160820, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N PHILIPPE CORNET (51) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Palve osui kotidebyytissään

HPK tuli tasoihin ylivoimalla ajassa 57:34. Asialla oli Mikkelin Jukureista Kerhoon siirtynyt Oula Palve.

– Näin, että vastustajan pakki jätti tilaa ja pääsin käyttämään tilaisuuden hyväksi, kommentoi Palve tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Palve pelasi ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisönsä edessä. Juonikas sentteri erottui heti luovilla ratkaisuillaan.

– Oli tiukka matsi. Tappio harmittaa, sillä pelattiin mielestäni ihan hyvin ja saatiin luotua paikkoja. Itsekin pääsin nousemaan pari kertaa maalille ottelun alkupuolella, niistä ois voinut jo laittaa. Mukavaa, että lopussa tuli onnistuminen.

20160820, HÄMEENLINNA, HPK vs. ILVES,  HPK:N OULA PALVE (11) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kakkosketjun kapellimestari on tyytyväinen, että saa näyttää taitonsa nimenomaan keskushyökkääjänä.

– Pelaan mieluiten keskellä, se on luontevin paikka. Aikanaan JYPissä pelasin laidassa, mutta tämä tontti sopii parhaiten.

Palve sai myös paljon vastuuta ylivoimalla.

– En ole ehkä kaikkein perinteisin pelintekijä, sillä tykkään laukoa hanakasti.

Mestiksen ja Liigan eroa Palve kommentoi seuraavasti.

– Vauhdissa eroa ei ole niinkään, mutta Liigassa on aikaa vähemmän ja tietynlaista tilannekovuutta tarvitaan enemmän.

Nukahdus kostautui

Ilves iski voittomaalin vain puoli minuuttia HPK:n tasoituksen jälkeen. Asialla oli HPK-kasvatti Teemu Rautiainen, joka pääsi tälläämään vapaasti lähietäisyydeltä.

Takaiskun jälkeen Kerho haki vimmatusti tasoitusta, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin ollen alakynnessä ollut Ilves nappasi voiton myös toisessa kohtaamisessa parin päivän sisään.