Otteluraportti HPK-Ilves 1-5 17.8.2018

Harjoitusottelu HPK-Ilves 1-5 (1-0, 0-3, 0-2)

HPK aloitti kotijoukkueelle tyypilliseen tapaan vahvasti paineistamalla. Avauserän ensimmäisen kympin aikana kotijoukkue oli muutenkin kuskin paikalla ja puolusti oman maalinedustan mallikkaasti. Ilves päässyt laukomaan parhaalta sektorilta, vaan joutui tyytymään viivaroiskaisuihin.

20180817,Ice Hockey Finnish Elite League Practise match HPK-Ilves, Ritari-areena, Hämeenlinna, Hämeenlinna, Finland

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

Tulos oli tietetysti huono ja anteeksiantamaton kotiyleisön edessä. Siitä anteeksipyyntö kaikille, jotka oli katsomossa.

Toisessa erässä HPK sortui jäähyilyyn ja peli meni hieman sekaisin. Ilves teki erässä kolme maalia, joista ensimmäinen syntyi tasakentällisin mahdollisesti korkealla mailalla, toinen alivoimalla ja erän lopussa vierailijat onnistuivat lopulta myös ylivoimalla.

Kaksi jäähyä toisen erän alkuun sotki meidän pelin. Siihen saakka oltiin vielä pelin päällä, vastustaja viimeisteli tehokkasti ja ensimmäinen maali oltaisiin varmaan katsottu sarjapelissä videolta.

Loppukiri ei varsinaisesti päässyt käynnistymään missään vaiheessa. Etenkin Robert Leinon johdattama kenttä loi riittävästi maalipaikkoja, mutta Ilves oli lopulta tylyn tehokas vierasjoukkue.

– Sitten jos tuloksen taakse katsoo, niin vastustaja oli kiistatta erittäin tehokas. Heille tunnustus siitä. Hyvin toisenluontoinen peli edelliseen verrattuna ja paljon puhuttiin siitä, että saadaan rytmiä ja yritettiin saada peliin kaksivaiheisuutta.

Petteri Nikkilä loukkaantui toisessa erässä eikä pelannut enää loppupelissä. Alustavien tietojen mukaan kyseessä on vain pieni vamma.

Ottelun avainhetket

HPK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi 1-0 johtoon jo ajassa 03.04 ylivoimalla. Petteri Nikkilä laukoi viivasta ja läpi ottelun pirteästi pelannut Jere Innala ohjasi kiekon ohi Ilves-vahti Riku Heleniuksen.

Toinen erä meni kotijoukkueen jäähyilyn myötä vieraille lukemin 0-3. Tasoituksen ohjasi Teemu Rautiainen ajassa 34.13. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves siirtyi johtoon alivoimalla. Arttu Ruotsalainen ja Panu Mieho karkasivat vastahyökkäykseen eikä kaksikko erehtynyt. Lopulta Mieho viimeisteli lukemiksi 1-2 Ruotsalaisen tarjoilusta. Heti alivoiman päätyttyä Ilves pääsi erässä kolmannen kerran ylivoimalle eikä tätä tilaisuutta enää jätetty käyttämättä. Ruotsalainen sivalsi komean laukauksen b-pisteen kaarelta takakulmaan, eikä HPK:n maalilla pelannut Antti Karjalainen mahtanut mitään.

Kolmannessa erässä Ilves kaunisteli vielä kaksi maalia. Jarkko Parikka laukoi viivalta ja kovan maskin takaa kiekko löysi tiensä HPK-maaliin. Loppulukemat taululle löi Miro Nalli takatolpilta, komean esityön maaliin tarjoili Eero Savilahti.

Nettitoimituksen kolme poimintaa

Illan äänekkäimmästä suorituksesta vastasi Jorma Hassinen, joka suoritti yhden tähden arvoisen alkutöräytyksen pressikatsomoon jätetyllä sumutorvella.

Kaksi tähteä matkaa tänään Tampereelta paikan päälle saapuneille kahdelle Ilveksen kannattajalle, jotka viidennen maalin jälkeen tuulettivat kovasti ja huusivat, että “tää on meidän kausi!“.

Kolme tähteä tänään koko Robert Leinon johdattamalle kentälle. Useita maalipaikkoja, mutta ruuti oli vielä hieman märkää. Valmis kenttä Liigaan!

HPK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa tiistaina 28.8. Mikkelin Jukureita vastaan.