Kauden erikoisin ottelu

Ilves-HPK 3-2 JA (2-0,0-2,0-0,1-0)

Pääroolia Tampereen lauantai-illassa näyttelivät tuomarit. Marko Kovanen ja Mikko Kaukokari olivat ajoittain todella pihalla. Joka tapauksessa Ilves voitti ottelun lopulta jatkoajalla 3-2 Kai Kantolan osumalla.

Ottelun maalinteon aloitti HPK vähän ennen ensimmäisen erän puolta väliä. Puolustaja Johan Larssonilla oli aikeissa levittää omassa päässä peliä O-P Grönholmille, mutta poikittaissyöttö livahtikin omaan maaliin ohi hölmistyneen Mika Järvisen. Maali merkattiin Ilveksen Mika Viinaselle, joka samalla avasi kauden maalitilinsä.

Hetkeä myöhemmin Ilveksen Jere Laaksonenkin pääsi avaamaan kauden maalitilinsä. Kiekko lauottiin HPK-maalille, josta se pomppi Laaksoselle, joka löi kiekon lähes tyhjään Kerho-maaliin.

HPK-luotsi Ari-Pekka Selin passittikin joukkueensa pihalle erätauolla. Kerholaiset juoksivat erätauolla lenkin Hakametsän parkkipaikalla.
– Siellä oli hyvä hapekas ilma. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun komennan joukkueen ulos kesken ottelun, kertasi Selin herätysmetodeitaan.

Outoja tuomioita

Toisen erän alkuun nähtiin HPK:n kavennus. Teemu Rautiainen vipelsi keskustaan ja laukoi vaarattomasti kiekon rystyllä muutaman metrin yli Ilves-maalin. Kiekko otti kuitenkin kimmokkeen päätypleksistä ja pomppi Ilves-puolustajan ja maalivahti Ville Kolppasen kautta maaliin.

Ajassa 24.58 tapahtuikin sitten illan puhuttavin tilanne. Tommi Välimaa taklasi Marko Tuulolaa HPK-päädyssä. Taklaus näytti vaarattomalta ja kokenut Tuulola otti sen hyvin vastaan. Tuomarit olivat eri mieltä ja tuomitsivat tilanteesta Välimaalle 5+20 minuutin rangaistuksen ryntäyksestä.
– Se oli ihan vitsi! Kukaan ei edes huomannut taklausta, paitsi tuomari ja sitten siitä tuomitaan vitonen,  kertasi HPK:n Selin ottelun jälkeen.

Myös Ilveksen valmentajalla Tuomas Tuokkolalla oli näkemyksensä.
– Näiden päätösten myötä mitä on tehty, tuomarit ajetaan todella ahtaalle. Mutta sanotaan nyt suoraan, että kyllähän tämä ihan farssiksi meni, mitä tuolla jäällä tänään tapahtui.

Välimaan vitosen aikana Jarkko Näppilälle tuomittiin laitataklauksesta kaksiminuuttinen, jonka aikana HPK löi pelin tasoihin. Kahden miehen ylivoimalla Borna Rendulic sai laittaa kiekon reppuun Ville Viitaluoman tarjoilusta. Toinen syöttö Aleksi Laaksolle.

Yksi piste taskussa kotiin

Kolmas erä ei tarjoillut oikeastaan muuta ihmeellistä, kuin yhden ulosajon. Ilveksen Ville Korhonen taklasi hänkin itsensä suihkuun kolmannen erän puolivälissä. Korhonen tuuppasi kiekotonta O-P Grönholmia laidan lähellä, josta O-P kompastui toisen Ilves-pelaajan jalan kautta laitaan. Grönholm väänsi tilanteessa jalkansa ja Korhonen pääsi suihkuun.

Peli eteni 2-2 –lukemissa jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi juuri pelikiellosta vapautunut Kai Kantola, joka pysäytti pelikellon aikaan 63.32. Ilvekselle siis kaksi pistettä ja HPK joutui tyytymään yhteen.

Viikon yhdeksästä tarjolla olleesta pisteestä HPK pystyi hoitelemaan vain kolme, joka ei varmasti tyydytä. Seuraava sauma pisteisiin on tiistaina kotiottelussa Tapparaa vastaan.