Kovia taklauksia, hienoja maaleja ja onnistujia laajalla rintamalla. Siitä oli lauantai-ilta Rinkelinmäellä tehty. Tapparasta tehtiin tänään aseeton ja kaksi jälkimmäistä erää vaikutti paikoin jopa kissa-hiiri-leikiltä.

Huippuhetket: HPK – Tappara

Sisältöä ladataan…

Tämä sisältö vaatii Adobe Flash Playerin. Hae Flash!

HPK:n eilinen tappio Lappeenrannassa heikon esityksen jälkeen oli yön aikana kaikonnut jäljettömiin. Jäällä nähtiin ensiminuuteista lähtien energinen, fyysinen ja taisteleva HPK. Tampereen Tappara tuli myös hyvällä sykkeellä pelin ensimmäiseen erään ja siirtyi johtoon ylivoimalla kolmen peliminuutin jälkeen. Olli Palola laukoi kiekon tarkasti aivan HPK-maalin yläkulmaan.

Erä eteni Tapparan osuman jälkeen tasaisissa lukemissa ja molemmista joukkueista huokui peli-ilo, joka välittyi katsomoon asti taklauksin ja maalipaikoin. HPK:n maalilla torjunut Juuse Saros teki kuitenkin hyvin nopeasti selväksi, että häntä ei tulla enää Tapparan avausmaalin jälkeen yllättämään.

Kerho alkaa lyödä tahtia

Tuomarit määrittivät ensimmäisen erän aikana linjan, joka ei sallinut mailahäirintää juuri lainkaan. Liekö tämä ollut osasyynä siihen, että toiseen erään tuli hieman passiivisemmin pelannut Tappara. Kerho otti hyvin nopeasti erän alun jälkeen kuskinpaikan.

Ajassa 28.09 HPK mursi Tapparan kuparisen. Kerhon kultakypärää kantanut Ville Viitaluoma pääsi lyömään Juha Metsolan torjuman irtokiekon lusikkapuolelta sisään ja toi HPK:n tasoihin. Ja hei, samalla syntyi hämeenlinnalaisten tämän kauden ensimmäinen ylivoimamaali!

Maalin jälkeen ote siirtyi täysin HPK:lle, joka suorastaan dominoi kenttätapahtumia. Tapparan käskyttäjä Jukka Rautakorpi päätti käyttää aikalisän ajassa 30.07 ja yritti herätellä joukkuettaan. Aikalisä saattoi tuottaa jotain tulosta, muttei se ainakaan positiivisesti vaikuttanut Tapparan pelaamiseen. Vain 17 sekuntia aikalisästä Tapparan verkko soi jälleen, kun Antti Aarnio nousi röyhkeästi maalille ja jatkoi oman irtokiekkonsa maaliin ohi Metsolan.

Ottelujuontaja Peter Petro haastatteli Liigan mainoskatkolla HPK:n -66-ikäluokan entistä kiekkoilijaa Marko Kalliokoskea, joka osuvasti kuittasikin Rautakorvelle koko hämeenlinnalaisyleisön kuullen:
”Kiitos Jukalle, oli hyvä aikalisä!”

Näyttävää touhua

Kolmannessa erässä HPK iski vielä neljästi ja Tapparan nöyryytys oli valmis. Reilun 43 minuutin kohdalla Teemu Rautiainen hassutteli kiekon maaliin Borna Rendulicin vapauttavasta syötöstä. Juuso Vainio jatkoi säestystä laukomalla puolitoista minuuttia edellisestä tilanteeksi jo 4-1.

Ajassa 50.06 kakkosketjun tutkapari Rautiainen-Rendulic iski jälleen. Tällä kertaa Rautiainen tarjoili ja Rendulic maalasi. Tilanne 5-1 ja homma oli paketissa.

Tämän kauden ensimmäisen liigapelin pelannut Ville Järveläinen kuitenkin halusi vielä kaunistella lukemia ja ajassa 57.58 teki ehkä illan hienoimman osuman. Hienosti käynnistetyn hyökkäyksen jälkeen Järveläinen laukoi kiekon millintarkasti etuyläkulmaan.

Kun erittäin varmaotteisesti ja eleettömästi torjunut Juuse Saros piti huolen, ettei häntä enää yllätetä, olivat 6-1 loppunumerot valmiit. Kai Rautio summasi ottelun tutun tyynesti.
– Hyvä peli meiltä tänään ehdottomasti. Saatiin laajalla rintamalla onnistumisia ja Juuse Saros maalilla pelasi hienon ottelun.

Avausottelunsa tällä kaudella pelannut Ville Järveläinen oli iltaan tyytyväinen.
– Ensimmäisen erän jälkeen päästiin hyvin mukaan peliin. Ihan hyvin meni omakin peli ja kiva oli päästä pelaamaan. Oton (Paajasen) ja Aarnion kanssa on mukava pelata.

Myös maali lämmitti nuoren miehen mieltä. Analyysikin maalin syntymiselle löytyi.
– Ajattelin koittaa etunurkkaa, mutta lähti veto vähän paremmin kuin odotin.

Karavaani jatkaa seuraavaksi Helsinkiin tiistaina Jokereiden vieraaksi. Kotijäällä Kerhoa pääsee seuraavan kerran ihastelemaan ensi viikon perjantaina, kun vastaan asettuu Oulun Kärpät.

PS. Tapparan valmennuksen palaute pelaajistolle ottelusta tehtiin hieman pidemmän kaavan kautta, sillä ainakin klo 20 asti kopin ovi pysyi tiiviisti kiinni.