Palve jätti turkulaiset itkemään

TPS-HPK 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Kerhon ylivoimapeli toimi jälleen maagisesti – tuloksena kolme osumaa erikoistilanteista. TPS:n kokenut kaarti otti tappion raskaasti vastaan. HPK:n maalit iskivät Kristian Vesalainen, Joonas Lehtivuori kahdesti sekä ottelun kapellimestari Oula Palve (1+2).

HPK lähti otteluun hieman muokatuilla ketjukoostumuksilla. Otto Paajanen sai laidoilleen Janne Lahden ja Miro Ruokosen. Ville Viitaluoman laidoilla hyökkäsivät puolestaan Teemu Turunen ja Juho Keränen. Tulikuuma Palven ketju (laidoilla Vesalainen ja Eetu Tuulola) pysyi ennallaan.

TPS sai otteluun lentävän lähdön. Huippulupaus Olli Juolevin tarkka laukaus upposi maalin kattoon ajassa 3:38. Osuma syntyi Markus Niemeläisen rangaistuksen aikana.

Hetkeä myöhemmin oli HPK:n vuoro pyörittää ylivoimaa. Puolustaja Petteri Nikkilä lähti hyvin tukemaan vastahyökkäystä ja aktiivisuus poiki kotijoukkueelle jäähyn. Ylivoimamylly ehti pyöriä 18 sekuntia kunnes TPS-maalissa tärähti. Palve syötti loistavasti TPS-nelikon läpi ja Vesalainen ampui suoraan syötöstä lukemat tasoihin. Maali oli Vesalaiselle kauden neljästoista.

Avauserän lopussa Kerhon Roope Laavainen menetti kiekon vaarallisesti hyökkäysalueella ja TPS pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Nuori Kaapo Kakko tarjoili ja vanha sotaratsu Tomi Kallio upotti turkulaiset uudestaan johtoon. Näin HPK lähti maalin takaa-ajoasemassa toiseen erään.

Lehtivuoren sivalluksella peliin mukaan

HPK joutui toisen erän alkuvaiheessa alivoimalle, mutta joukkue selvitti erikoistilanteen hienosti. Emil Larmi otti kaksi tärkeää patjatorjuntaa. Alivoiman päätyttyä Kerho pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta TPS-vahti Rasmus Tirronen onnistui pysäyttämään Teemu Turusen yrityksen.

TPS:n illan toinen rangaistus ajassa 28:01 ja tämäkin jäähy kostautui ensimmäisen tapaan. Tällä kertaa Palve syötti viivalle Joonas Lehtivuorelle, joka pyssytti kiekon reppuun. Erityismaininnan ansaitsee Eetu Tuulola, joka teki väkevästi maskia Tirroselle. Osuma oli Lehtivuorelle kauden viides.

Hetkeä myöhemmin Janne Lahti näytti esimerkkiä uhrautumisesta. Kokenut hyökkääjä blokkasi kovan TPS-laukauksen ja pystyi vaivoin siirtymään vaihtoaitioon tilanteen jälkeen. Jalkaansa iskun saanut Lahti ei pystynyt jatkamaan ottelua.

Erän lopussa Palve tarjoili Niklas Frimanille hyvän tekopaikan, mutta Tirrosen näyttävä tiikeriloikka esti puolustajan maalintekoaikeet. Päätöserään lähdettiin kutkuttavasti lukemissa 2-2.

Palve kuittaa tyhjiin – Kallio masentuu

HPK sai aloittaa päätöserän ylivoimalla ja kas, kiekko oli jälleen maalissa. Tällä kertaa Vesalainen tarjoili ja Lehtivuori laukoi illan toisensa. Samalla puolustajan kauden maalimäärä kasvoi kuuteen. TPS haastoi tilanteen, sillä Tuulola oli jälleen aiheuttamassa hämmennystä Tirrosen edessä. Videotarkastus ei tuomiota muuttanut ja näin HPK siirtyi ottelussa ensikertaa johtoon.

Kerho pystyi pitämään TPS:n aisoissa aina viime hetkille saakka, kunnes Juho Keränen otti paniikkiratkaisun käyttöön ja sulki kiekon rangaistuksen arvoisesti. Samassa tilanteessa Keränen myös loukkaantui, joten Vesalainen passitettiin jäähyboksiin sijaiskärsijäksi. TPS pääsi pyörittämään vaarallisesti kuudella neljää vastaan viimeisen minuutin.

Kerho taisteli upeasti alivoiman ja kuin kirsikaksi kakun päälle Palve kävi iskemässä kiekon tyhjään TPS-reppuun Tomi Kallion estelyistä huolimatta. Tämä veti turkulaiskonkarin mielen mustaksi ja Kallio jäi mussuttamaan tapansa mukaan ottelun jo ratkettua. Samaan kuoroon liittyi toinenkin “maestro”, kun Eric Perrin jatkoi lässytystä vielä kättelyssä. Erikoista toimintaa paljon maailmaa nähneiltä konkareilta.