Pelicans vei pisteet mennessään

HPK – Pelicans (2-2. 0-0. 0-1)

Neljän maalin avauserä

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun heti avausminuuteilla Juhani Jasu tarjosi kovuutta Pelicans-pakki Juha Leimulle. Leimu joutui jättämään leikin kesken Jasun puhtaan taklauksen jälkeen. Muuten ottelun alku oli kerholaisittain murheellinen, kun Pelicans siirtyi jo reilussa viidessä minuutissa 0-2 –johtoon Markus Pöyhösen ja Hannes Björnisen maaleilla.

20160206, HÄMEENLINNA, HPK vs. PELICANS,  PELICANSIN MARKO PÖYHÖNEN (39) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK hallitsi 5-5 kenttäpeliä ja sai mahdollisuutensa päästä takaisin mukaan peliin, kun Ben Blood passitettiin suihkuun tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. HPK pääsi viiden minuutin ylivoimalle, eikä jättänyt tilausuutta käyttämättä. Ylivoimaa oli ehtinyt vanhentua ainoastaan kolme sekuntia, kun Otto Paajanen latasi Kerhon maalin päähän.

Paajasen maalin jälkeen HPK jatkoi painetta edelleen ylivoimalla ja painoi pelin väkisin tasoihin. Tällä kertaa Juhani Jasu lappasi kiekon maaliin Henrik Forsbergin lämärin jälkeen.

HPK:lle jäi vielä runsaasti aikaa siirtyä johtoon ylivoimalla mutta lisäosumia ei avauserässä nähty.

20160206, HÄMEENLINNA, HPK vs. PELICANS,   HPK:N JUHANI JASU (16) TEKI 2-2 TASOITUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vauhdikasta peliä ilman maaleja

Ottelun toinen erä tarjosi yleisölle erittäin vauhdikasta ja tasaista vääntöä. Hieman ennen erän puoltaväliä tunteita kuumensi ainakin yleisössä, kun HPK:n Vojtech Polakia taklattiin selän puolelta Kerhon vaihtoaition edessä. Jollain ihmeen kaupalla ottelun tuomaristo ei nähnyt tilannetta jäähyn arvoiseksi edes pienen palaverin jälkeen. Kaikeksi onneksi Polak ei loukaantunut tilanteessa, vaan palasi jäälle pikku puhaltelujen jälkeen.

Taklauksen jälkeen erä eteni vauhdikkaissa merkeissä ja taklauksia jaeltiin puolin ja toisin. Erän parhaat paikat avautuivat Joni Tuulolalle ja Santeri Vuodille. Tuulolan laukaus kohosi korkeuksiin ja Vuotin tilanteessa Niko Hovinen oli etevämpi.

Erän jälkipuoliskolla Pelicans pääsi ylivoimalle Sakari Mannisen pelattua peliä ilman kypärää mutta maalia ei vierailijatkaan saaneet aikaan, joten päätöserään siirryttiin tasatilanteessa.

20160206, HÄMEENLINNA, HPK vs. PELICANS,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Pelicans onnekkaalla osumalla voittoon

Kolmas erä alkoi samoissa merkeissä, kuin toinen erä oli päättynyt molemmat vyöryttivät hyökkäyksiä mutta maaleja ei nähty.

HPK joutui takaa-ajoasemaan, kun erää oli pelattuna reilut kuusi minuuttia. Joonas Alanne nousi laidasta HPK:n hyökkäysalueelle ja näytti jo painelevan kohti kulmaa, kunnes mies päättikin heittää kiekon kohti HPK-aluetta. Pienestä kulmasta lähtenyt heitto lipsahti muuten hyvin pelanneen Samu Perhosen patjoista sisään.

HPK:n todellinen kiri alkoi noin seitsemän minuuttia ennen loppua. Antti Miettinen tarjoili paikan Severi Sillanpäälle, joka pääsi nokikkain Hovisen kanssa mutta ei saanut runtattua peliä tasoihin. HPK otti maalivahdin pois maalista reilu minuutti ennen loppua mutta tasoitusta ei millään saatu aikaan ja lahtelaiset korjasivat täyden pistepotin Rinkelinmäeltä.

20160206, HÄMEENLINNA, HPK vs. PELICANS,   HPK:N SANTERI VUOTI (28) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

06.02.2016 19:37