Piste tuliaisina savon sydämestä

KALPA-HPK 3-2VL (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Lauantai-illan isäntä KalPa oli aloittanut kautensa vahvasti ja voittanut ennen illan ottelua yhtä vaille kaikki ottelunsa. Myös HPK avasi voittotilinsä komeasti keskiviikkona Kärppien kustannuksella, joten lauantain kapinasta odotettiin tasokasta ja tasaista vääntöä, mikä siitä lopulta tulikin. HPK aloitti ottelun täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin Kärppiäkin vastaan, joten sanonta “voittanutta kokoonpanoa ei vaihdeta” päti tälläkin kertaa.

Itse ottelussa kotijoukkue otti hallinnan ja Juuse Sarokselle kertyi lähes kymmenkunta koppia jo ennen erän puoltaväliä. Myös HPK pääsi muutamiin vastahyökkäyksiin mutta tulosta ei vielä saatu aikaan. Erän puolivälin jälkeen ottelun hallinta siirtyi kuitenkin jo HPK:lle ja Saros sai olla erän loppupuoliskon lähestulkoon työttömänä.

HPK pääsi erän aikana pyörittämään kahdesti vahvassa iskussa olevaa ylivoimaansa. Ensimmäinen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta mutta erän loppupuolella tuomittu kuopiolaisjäähy koitui kotijoukkueen kohtaloksi. Otto Paajanen kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ja näki keskustaan nousseen Jyri Niemen. Niemen tarkka rannelaukaus muutti erätaukolukemiksi 0-1.

Ottelun toinen erä alkoi HPK:n ylivoimalla Joonas Lyytiselle aivan avauserän lopulla tuomitun rangaistuksen johdosta. Lyytisen jäähyn lopulla KalPalle tuomittiin jo toinen jäähy, joten HPK pääsi pyörittämään ylivoimaa lähes neljä minuuttia putkeen. HPK:n sihti oli tällä kertaa kuitenkin hakusessa, eikä lisäosumaa ylivoimalla nähty.

Heti jäähyjen jälkeen Juuso Vainio löysi itsensä oudosta tilanteesta, kun mies karkasi puolittaiseen  läpiajoon. Vainio veivasi Eero Kilpeläisen jäänpintaan mutta ei saanut nostettua kiekkoa maaliin.

Ajassa 27.52 KalPa sai tasoituksen vahvan painostusjaksonsa jälkeen. Joonas Lyytisen laukoma rannelaukaus painui HPK-verkkoon, eikä maskissa ollut Saros voinut maalille mitään.

Toisen erän loppu pelattiin pitkälti HPK:n komennossa, lukuun ottamatta Kalpa-ylivoimaa, minkä aikana Tomas Kubalik:lla oli parikin paikkaa mutta Saros nollasi tsekin aikeet. Aivan erän lopussa Niemen laukoma kiekko näytti jo liruvan väkisin Kilpeläisen kainalosta maaliin mutta mies sai kauhottua kiekon haltuunsa maaliviivalta.

Ratkaisu pitkän kaavan mukaan

Myös kolmas erä alkoi HPK:n ollessa aktiivisempi ja hakiessa johto-osumaa kotijoukkuetta hanakammin. HPK siirtyikin johtoon, kun erää oli pelattuna muutama sekunti yli kolme minuuttia. Jesse Saarisen lähettämä laukaus nollakulmasta löysi tiensä Kilpeläisen selän kautta yli maaliviivan. Saarisen maali tarkistettiin vielä videotuomarilta ja tuomio oli selvä: HPK johtoon 1-2.

HPK:n johto-osuman jälkeen KalPa painoi pelin painopisteen väkisin Pallokerhon päätyyn. Kotijoukkueen päästessä pelaamaan ylivoimaa, se myös tasoitti ottelun. Jukka Voutilaisen laukaus kimpoili maalin edustalle Michal Birnerille, joka siirsi kiekon ohi Saroksen.

Erän loppuun KalPalle avautui mahdollisuus ratkaista ottelu toistamiseen ylivoimalla mutta HPK:n alivoimanelikot taistelivat ottelun jatkoajalle.

Lähes koko viiden minuutin mittainen jatkoaika pelattiin HPK:n puolustusalueella pitkälti HPK:lle tuomittujen jäähyjen takia. Ensin Joni Tuulolalle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä ja tämän jälkeen Ossi-Petteri Grönholmille sovellettiin tämän kauden uutta sääntöä, jonka mukaan pelaajan pitää lähteä vaihtoon menetettyään kypärän tai vaihtoehtoisesti laittaa kypärä takaisin päähän. Grönholm jäi kuitenkin hetkeksi pelaamaan ja näin miehelle tuomittiin rangaistus sääntöjen vastaisesta varusteesta. KalPa ei kuitenkaan saanut ratkaisua kahdenkaan miehen ylivoimalla ja niin edessä oli voittolaukauskipailu.

Voittolaukauskilpailussa HPK:n kaikki viisi laukojaa epäonnistuivat ja Jukka Voutilaisen onnistuttua kaatuessaankin laittamaan kiekon Saroksen selän taakse jäi kaksi pistettä Kuopioon yhden matkatessa Hämeenlinnaan.

HPK:n ottelut jatkuvat alkavan viikon tiistaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu vieraita Porista.