Pisteet jäivät Lahteen

Pelicans – HPK 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)

Nousujohteisesta pelistä huolimatta pisteet jäivät Lahteen. Pelicansilta tyrmäävä avauserä.

Pelicansilta tyrmäävä avauserä

Perjantaiksi HPK matkusti siis Lahteen kamppailemaan toista kertaa Hämeen Herruudesta Pelicansia vastaan. Kauaa ei nokka tuhissut ottelun alusta, kun kotijoukkue Pelicansin tshekkivahvistus Hynek Zohorna iski kiekon maaliin Aleksi Mustosen vahvasta esityöstä. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, kun alle 2 minuuttia oli pelattu. HPK:n vaikeudet saivat jatkoa, kun Jere Innala sai korkeasta mailasta 2+2 minuuttisen ajassa 4.06. Pelicansin ylivoima pyöri varsin mallikkaasti ja jälkimmäisen 2 minuuttisen aikana Hynek Zohorna ampui illan toisen maalinsa ja Pelicansin 2-0 johtoon.

Kerhon epäonneksi Pelicans pääsi kahden miehen ylivoimalle Robert Leinon ja Petteri Nikkilän peräkkäisten jäähyjen seurauksena. Turkoosipaidat eivät jättäneet tätä tilaisuutta käyttämättä vaan Oliwer Kaski ampui viivan tuntumasta pelin jo kolmeen-nollaan.

HPK pääsi peliin mukaan erän loppupuolella Casimir Jurgensin ottaman Pelicans jäähyn myötä. Jäähystä eteenpäin erä oli vierasjoukkueen hallintaa. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt. Maalien suhteen varsin karu erä Kerhon kannalta.

HPK peliin mukaan

Toinen eräkään ei alkanut vieraiden kannalta toivotulla tavalla, kun Miro Karjalainen sai heti erän alussa huitomisjäähyn. Tällä ylivoimalla Pelicans ei kuitenkaan onnistunut. HPK pääsi ylivoimalle, kun toista erää oli pelattu noin 5 minuuttia. Muutama hyvä paikka ylivoimalla ja Markus Nenosen ylärimalaukaus. Pelicans-maalivahti Jakub Skarekilta myös hyviä torjuntoja. Erän puolivälissä nähtiin myös HPK:n kultakypärältä Teemu Turuselta hieno haastaminen hyökkäysalueella, josta pääsy hyvään maalipaikkaan. Pelicans selvisi kuitenkin ilman takaiskua.

Miro Ruokosen saatua jäähyn ensin hyökkäyspäässä ja sen jälkeen Pelicansin Jesse Ylösen otettua jäähyn pelattiin hetken aikaa tasavajaalla. Tasavajaan jälkeen HPK:n ylivoimalla syntyi myös vieraiden avausmaali. HPK:ssa toista peliä pelaava Niclas Luceni­us löysi maalin kulmalle nousseen Miro Karjalaisen, joka ohjasi kiekon maaliin. Karjalainen oli itsekin hieman hölmistynyt, että kiekko maaliin asti meni. Maali oli Karjalaisen kauden avausmaali. Syöttöpisteen maaliin sai myös Teemu Turunen.

Kotijoukkue kestää ja kuittaa kolme pistettä

Kolmannen erän alkupuolella Pelicansin mahdollista neljättä maalia tarkastettiin videolta pitkän aikaa. Kiekko näytti olevan Antti Karjalaisen räpylän alla, josta Pelicans pelaaja sen sai haltuunsa ja käänsi maalin takaa maaliin. Tilanne tulkittiin lopulta maalivahdin häirinnäksi, joten maali hylättiin. Kerho hallitsi kolmannen erän pelitapahtumia ja pääsi erän puolivälissä kokeilemaan ylivoimallakin. Kotijoukkue kuitenkin kesti rynnistyksen ylivoimalla ja myös pyristelyt sen jälkeen. Pelicans siirtyi ratkaisevan tuntuiseen johtoon, kun Aleksi Mustonen pääsi läpiajoon 4 ja puoli minuuttia ennen loppua ja iski pelin lukemiksi 4-1. HPK:n kiri kuihtui viimeistään Teemu Turusen saamaan koukkausjäähyyn ajassa 56.54.

Tänään pisteet jäivät siis Lahteen ja samalla taistelu Hämeen Herruudesta on nyt tasan voittojen puolesta (1-1). Tätä peliä ei jäädä pitkäsi aikaa märehtimään, kun jo huomenna Ritari-Areenalle saapuu vieraaksi HIFK.