Pitsiturnaus käynnissä, HPK ei selvinnyt jatkopeleihin

Perinteinen kiekkokauden avaus Pitsiturnaus on käynnistynyt. HPK:n nettisivujen kautta voit seurata turnauksen edistymistä. HPK pelaa ensimmäisen ottelunsa Ässiä vastaan klo 12.45. Toinen ottelu alkaa klo 15.15, jolloin vastaan asettuu isäntä Lukko.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Ilves ja TPS tasasivat maalit peliajalla 1-1. Rangaistuslaukauskilpailun voitto Tepsille.

Kello 10.15. alkaneessa Lukko-Ässät otelussa mennään hurjaa vauhtia päädystä toiseen. Molemmat joukkueet loivat hurjan määrän hienoja tilanteita ottelun ensimmäisessä erässä täpötäyden hallin kannustaessa omiaan. Erätauolle mentiin kuitenkin 0-0 tasatilanteessa. Toisen erän alussa Ässät kuitenkin aloitti rynnistyksensä ja votti erän ja ottelun 0-3. Lukko vei rangaistuslaukauskilpailun yhdellä onnistumisella.

Klo 11.30 Ilves pelaa toisen ottelunsa Pelicansia vastaan. Ensimmäinen erä päättyi 0-0 tasapeliin. Pelicans voittaa ottelun 0-3. Ilves voittaa rangaistuslaukauskilpailun.

HPK aloittaa klo 12.45

HPK pelaa kiekkokauden ensimmäisen ottelunsa klo 12.45 Ässiä vastaan. Ässät marssi vakuuttavasti voittoon aamun ottelussa Lukkoa vastaan.

Pulliainen, Leino, Ylipaino, Juell

Maalissa aloittaa Järvinen, luukulla Tolvanen. Ensimmäisen seitsenminuuttisen aikana HPK kärsi yhden rangaistuksen ilman takaiskuja. Maalivahti Tolvanen on loistanut HPK:n ykköstähtenä tähän saakka.

Ässät-HPK

HPK:n ottelu Ässiä vastaan on tilanteessa 2-3, kun 20 minuuttia on pelattu. Ässät oli ensimmäisessä erässä hieman hallitsevampi osapuoli. Ässien liikkeessä näkyi jo aamulla pelattu ottelu. Neljän päivän jäällä olon jälkeen HPk kuitenkin osoittaa tehokkuutta, ja kaikki kolme kenttää ovat luoneet tilanteita.

HPK:n maalit ovat tehneet Alatalo, Laakkonen ja Roppo. HPK:n maalilla häärinyt Mika Järvinen on päässyt venyttelemään muutamaan otteeseen kunnolla. Ässien molemmat maalit tulivat hienoilla poikittaissyötöillä, joille Järvinen ei mahtanut mitään.

Kun toista erää on pelaamatta 3.23, Ässät tasoittaa karmivan pyörityksen jälkeen numeroiksi 3-3.

Ottelu päättyy numeroihin 3-3.

Ässät aloittaa rankkarit, Järvinen nappaa lipsahtaneen kiekon kiinni.
HPK:n Scott Barneyn yritys jää heikoksi ja jää Raantan patjaan.
Kolmantena vetänyt Ässä-pelaaja vetää ohi.
Leavitt sen sijaan laittaa reppuun ja Raumalla soi “Se on siellä”.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela  on tyytyväinen peliin. Näkyvissä oli hyviä yksilösuorituksia eikä nää paniikkia siinä, ettei viisikkopeli vielä ole täysin uomissaan.

– Moni uusista pelaajistamme esiintyivät pirteästi. Esiin nostaisin Luomalan liikkumisen ja avauspelin sekä se, että Zagrapan on sisällä pelitavassamme jo nyt. Myös Leavittin taidot tulivat esille. Tietysti pitää mainita paluumuuttaja Laku Laakkonen, joka oli taas huikealla pelipäällä.

HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen on tyytyväinen joukkueen esitykseen. Nyt on päästy itse asiaan, eli kaukaloon pelaamaan.

– Kolmeen maaliin pitää olla tyytyväinen, tämä on maalintekopeli. Lisäksi ykköskentän pelaaminen näytti ihan hyvältä. Ketju Laakkonen-Zagrapan-Luomala on ollut kasassa nyt neljä päivää, mutta pelimiehiä kun ovat, kaikilla on jotain annettavaa ja ideaa. Lisäksi turnaus tekee hyvää esimerkiksi pitkään loukkaantuneina olleille Piispaselle ja Ropolle. Piispanen pelasi viime ottelunsa joulukuussa ja Roppo helmikuussa.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa Lukkoa vastaan klo 15.15.

Klo 14 alkaa ottelu TPS-Pelicans
Pelicans jatkaa, mihin edellisessä pelissä jäi. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 0-2. TPS kaventaa toisessa erässä 1-2, mutta lopulta Pelicans vie ottelun voiton. Rangaistuslaukauksista voitto menee TPS:lle.

Lukko HPK

HPK:n maaliin luistelee oranssissa maskissaan Mikko Tolvanen.
Lukko aloittaa maalinteon, kun erää on jäljellä 3.44. Ensimmäinen erä myös päättyy näihin numeroihin.

Ottelun toisessa erässä Lukko jatkaa vahvoja otteitaan ja siirtyykin 2-0 johtoon, kun ensimmäistä erää on pelattu 5.27.
Lukko tekee toisessa erässä vielä kolmannenkin, ennen kuin Marek Zagrapan iskee kiekon reppuun hieman onnekkaasta läpiajosta.
Parikymmentä sekuntia myöhemmin, kun erää on jäljellä 1.33, Janne Laakkonen pistää numerot muotoon 2-3.
Lukko kuitenkin viimeistelee neljäntensä tyhjään maaliin. Ja ottelu päättyy siis numeroihin 4-2.

Rangaistuslaukauskilpailussa molempien joukkueiden enismmäiset ja toiset yritykset epäonnistuvat. Kolmas kierros tuo kuitenkin ratkaisun, kun Marko Luomala laittaa kiekon tottuneesti maalin kattoon. Joten HPK voittaa rangaistuslaukaukset.

HPK:n taival päättyy näin ollen alkupeleihin tämän vuoden Pitsiturnauksessa.
Ja näin päättyy myös Pitsiturnauksen seuranta HPK:n nettisivuilla.

HPK:n tulevat harjoitusottelut löydät täältä.

05.08.2011 07:35