“Paljon mietittävää”

HPK-Pelicans 1-4 (1-1,0-2,0-1)

Luisteluvoimainen Lahden Pelicans aiheutti HPK:lle kauden ensimmäisen kotitappion. Aneeminen HPK ei päässyt tasolleen missään vaiheessa. Tappiosta huolimatta maalivahti Mikko Tolvanen jatkoi hyviä esityksiään.

Ottelun alku oli HPK:lle vaikea. Jo ensimmäisessä vaihdossa Pelicansin Tero Koskiranta karkasi läpiajoon, mutta Mikko Tolvanen pelasti Kerhon shokkihoidolta hienolla torjunnallaan.

Lahtelaiset hallitsivat avauskymppiä aktiivisella luistelullaan. Vauhtia oli “kuin Monzassa”, kuten eräs tamperelainen jääkiekkovaikuttaja on joskus todennut. HPK sinnitteli pelissä mukana osin tuurin, osin Tolvasen torjuntojen ansiosta.

Mathias Porseland herätteli uinuvaa kotijoukkuetta erän puolivälissä, mutta ruotsalaispuolustajan laukaus kilahti Pelicansin maalikehikkoon. Vastahyökkäyksestä Pelicansin Justin Hodgmanille avatui tuhannen taalan paikka, mutta Tolvanen esti tämänkin yrityksen näyttävällä räpylätorjunnallaan.

– Otteluun lähtö oli ala-arvoinen. Ei pysytty pelisuunnitelmassa alkuunkaan, päävalmentaja Harri Rindell kommentoi heikkoa alkua.

Varkain johtoon

Kesken Pelicansin hallinnan iski HPK. Uusittu kakkosketju Janne Kolehmainen-Arsi Piispanen-Niko Nieminen pääsi vaarattoman näköiseen vastahyökkäykseen ja Niemisen löysähkö laukaus upposi todella helpon näköisesti Niko “Pappi” Hovisen taakse. Maailmanmestarivahti ei varmasti ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Erän erikoisin tilanne tilanne sattui HPK-maalilla hetkeä myöhemmin. Karmean hässäkän jälkeen Tuukka Mäkelä puolusti maalinedustaa hieman liian innokkaasti ja iski oikean suoran ulkopuolisena tilannetta seurannutta Tero Koskirantaa kasvoihin. Tuomarit arpoivat jäähyn kuitenkin Jaakko Turtiaiselle.

Seuranneella alivoimalla Marko Tuulola ampui kiekon katsomoon ja näin ollen Pelicans pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan 45 sekuntia. Kerho kesti tämänkin mylläkän ja oli siirtyä kahden maalin johtoon Tuulolan karatessa läpiajoon jäähynsä jälkeen. Niko Hovinen pysäytti kuitenkin Tuulolan yrityksen.

Ajassa 17.48 syntyi lopulta tasoitusmaali. Pelicansin Janne Tavi oli ensimmäisenä paikalla Tolvasen torjumassa irtokiekossa ja hyökkääjällä oli helppo työ iskeä peli tasoihin.

Synkkä toinen erä

Pelicans jatkoi hyvällä sykkeellä toisessa erässä ja HPK oli edelleen potkun perässä. Max Wärn oli siirtää lahtelaiset johtoon heti erän alkuminuuteilla, mutta tolpat pelastivat tällä kertaa HPK:n. Heti perään Pekka Jormakalla oli tilaisuutensa, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei Jormakka päässyt.

Ottelun ratkaisi erän puolivälin puolen minuutin jakso, jossa Pelicans Justin Hodgman iski kahdesti ja Kerho osui ainoastaan tolppaan.

Hodgmanin ensimmäinen syntyi Kerhon huolimattoman purkuyrityksen seuraksena. Maalin jälkeen HPK:n Scott Barney pääsi toisessa päässä vapaaseen tekopaikkaan, mutta kanadalaisen laukaus osui tolppaan.

– Tietenkin voidaan spekuloida mihin suuntaan peli olisi kääntynyt, jos Barney olisi osunut omassa yrityksessään, Rindell mietti ottelun jälkeen.

Kerhon epäonnekkaan illan kruunasi Pelicansin kolmas maali, joka kimposi Marko Tuulolan kautta omaan maaliin.

Ottelun kolmas erä ei tarjonnut erikoisia elämyksiä. Pelicans piti ohjat hallussaan, eikä HPK saanut kirivaihdetta silmään kuin vasta viitisen minuuttia ennen päätösummeria. Lopulta kuitenkin Pelicansin Ryan Lasch iski kuoliniskun tyhjään HPK-maaliin.

HPK:n puolustaja Jukka Laamanen suomi omaa joukkuettaan pelin jälkeen.

– Ei näin voi kertakaikkiaan pelata. Jos joukkueesta 5-7 pelaajaa pääsee omalle tasolleen, niin ei voi paljoa odottaa. On selvää, että valmistautuminen otteluun ei onnistunut.

HPK:n seuraava kotiottelu pelataan perjantaina, jolloin vastaan luistelee Rauman Lukko.