Ritari-areena

Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähalli ja entinen Patria-areena sai uuden nimen kauden 2010-2011 alussa. HPK:n kotihallia kutsutaan nykyisin Ritari-areenaksi.

ritari-areena

Ritari-areenan tilat ovat erittäin monikäyttöiset. Ne tarjoavat laadukkaat ja toimivat puitteet erilaisten konserttien ja messujen järjestämiseen. Pienet ja isot yritystilaisuudet sekä erityyppiset juhlat ovat myös sopivia tilaisuuksia Ritari-areenaan.

Jääkiekkoa Rinkelinmäellä on pelattu vuodesta 1963 lähtien. Jäähalli valmistui vuonna 1979. HPK:n edustusjoukkueen lisäksi Ritari-areena toimii HPK:n A- ja B-nuorten kotikenttänä.

Hämeenlinnan vanha ja perinteikäs jäähalli koki saneerauksen (2008-2009) myötä todellisen kasvojenpesun. Perusteellisen kunto-ohjelman myötä sekä katsojien että pelaajien olosuhteet ja viihtyvyys paranivat merkittävästi. Uudistuksen yhteydessä vanhat sisätilat kunnostettiin ja areenaa laajennettiin. Hallin eteläpäätyyn tuli noin kolmesataa uutta katsomopaikkaa ja aitioiden määrä lähes tuplaantui. Myös ravintoloita ja muita palvelutiloja rakennettiin reilusti lisää. Pelaajien pukuhuoneet kokivat niin ikään täydellisen remontin.

Ison jäähallin ohella myös harjoitusjäähallina toiminut Metritiski-areena remontoitiin. Merkittävimpiä parannuksia ovat muun muassa lämmitys, tilaisuudesta riippuen 450-700 -paikkainen katsomo sekä pukuhuoneiden uusiminen. Remontin valmistuttua Ritari-areenan ja Metritiski-areenan välillä pääsee nyt kulkemaan sisäkautta. Hallit on yhdistetty aularakennuksella.

HPK:n naisten SM-sarjajoukkue pelaa kotiottelunsa Metritiski-areenalla. Keväällä 2009 Ritari-areena sekä Metritiski-areena toimivat SM-liigan ohella kansainvälisen jääkiekon näyttämönä. Hämeenlinnassa pelattiin tuolloin naisten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut. Kisoihin osallistui yhdeksän maata.

Ritari-areena

Osoite: Poltinahontie 11, 13130 Hämeenlinna
Yleisökapasiteetti 5 360 (3 660 istumaan, 1 700 seisomaan)
23 aitiota
5 kabinettia
3 ravintolaa ja useita baareja
7 pukuhuonetta
Rakennettu 1979
Viimeisin saneeraus 2008-2009
Ritari-areena on Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n omistuksessa
Metritiski-areenalla on 700-paikkainen katsomo ja 6 pukuhuonetta

TripAdvisor