Runkosarja päätökseen – Kouvolasta ei pisteitä

KooKoo-HPK 6-4 (1-1, 2-2, 3-1)

Kouvolassa kohtasivat runkosarjan viimeisessä ottelussa kotijoukkue KooKoo sekä HPK. Molemmille joukkueille ottelu oli merkityksetön, joka myös näkyi varsinkin joukkueiden puolustuspelaamisessa. Maali-iloittelun vei lopulta nimiinsä kotijoukkue KooKoo, joka aloitti samalla kesäloman. HPK:n kausi jatkuu pudotuspeleissä.

Ottelun kulku

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vauhdikkaasti ja päästä päähän mentiin urakalla. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä syntyi ajassa 08:26, kun HPK:n Petteri Nikkilä joutui jäähylle kampituksesta. Kotijoukkueen ylivoimapeli oli kuitenkin tässä vaiheessa peliä todella kohmeessa.

HPK pääsi hetki kotijoukkueen ylivoimapelin jälkeen vuorostaan pelaamaan erikoistilannetta ja heti helähti KooKoon maalissa. Kiekko pelattiin suoraan aloitusvoiton jälkeen viivaan Mathias Porselandille, jonka laukauksen ohjasi verkon perukoille Janne Lahti.

HPK:n Emil Larmi sai ensimmäisen erän loppuhetkillä kahden minuutin rangaistuksen, ja toisella ylivoimakerralla KooKoo ei epäonnistunut. Tasoitusmaali syntyi varsin onnekkaasti, sillä kiekko lirui lopulta Kerhon maaliin Nikkilän mailan ja jalan kautta. Tasoitusmaali merkittiin Josh Greenille.

Toisen erän alkuun KooKoo tuli aktiivisesti ja painoi peliä vahvasti Kerhon päätyyn. Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 24:12, kun Juha-Pekka Haataja laukoi upealla laukauksella kiekon vastustamattomasti ohi Larmin.

HPK piristyi maalin jälkeen ja oli lähellä tasoittaa ottelun vain pari minuuttia johto-osuman jälkeen, kun Julius Valtonen pääsi maalin edestä yrittämään tasoitusta. Tällä kertaa tolppa kuitenkin pelasti KooKoon takaiskulta.

Seuraavan maalin teki KooKoo. 3-1-maali syntyi ajassa 28:46, kun pirteällä pelipäällä ollut Haataja viimeisteli hienon yksilösuorituksen päätteeksi kouvolalaiset kahden maalin johtoon.

Kerho pääsi yrittämään ottelussa kavennusta erän puolivälin jälkeen, kun Lahti hankki kotijoukkueelle illan toisen rangaistuksen. Tällä kertaa Kerhon ylivoima ei kuitenkaan toiminut yhtä tehokkaasti kuin ensimmäisessä erässä, joten peliä jatkettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

HPK pelasi toisen erän lopun todella tehokkaasti, kun ensin Otto Paajanen viimeisteli läpiajosta HPK:n maalin päähän ja vain hetki tämän jälkeen Teemu Turunen tasoitti ottelun 3-3-lukemiin. Paajasen maaliin vapauttavan syötön antoi illan toisella syöttöpisteellään Porseland, Turusen tasoitusmaaliin syöttöpiste merkittiin Niklas Hagmanille. Toisen erän jälkeen peli oli 3-3.

KooKoo kesälomalle kunniakkaasti

KooKoo tuli kolmanteen erään todella pirteästi, kuten myös kouvolalaisten cheerleaderit, jotka olivat pukeutuneet kesälomatunnelmissa Hawaji-asusteisiin.

KooKoo siirtyi pikatahtia kolmannen erän alkuhetkillä kahden maalin johtoon, kun ensin Olli Korhonen viimeisteli etukulmasta kotijoukkueen neljännen osuman – ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin ottelu oli jo 5-3. Viidennen maalin viimeisteli läpiajosta Mikko Virtanen.

HPK tuli jälleen maalin päähän ylivoimalla, kun Eero Somervuori tälläsi suoraan syötöstä hurjalla lämärillä kiekon ohi Leland Irvingin. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Niko Kapaselle sekä Paajaselle.

Kerhon loppukiri tyrehtyi, kun Shane O’Brien joutui ottelussa toista kertaa jäähylle vain muutama minuutti ennen pelin päätöstä. HPK otti vielä alivoimasta huolimatta maalivahti Larmin pois maaliltaan, mutta uhkapeli kostautui tällä kertaa, kun Toni Hyvärinen viimeisteli tyhjään HPK-maaliin ottelun loppunumeroiksi 6-4.

Pudotuspelit käynnistyvät – ensimmäinen kotipeli perjantaina 24.3.

HPK päätyi runkosarjassa viidennelle sijalle, joten edessä on puolivälierät. HPK:n pudotuspelivastustajaksi mudostui lopulta runkosarjan viimeisen kierroksen värikkäiden vaiheiden jälkeen JYP.

Pudotuspelit käynnistyvät Kerhon osalta keskiviikkona 22.3. Jyväskylässä. Ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 24.3. Hämeenlinnassa. Lipunmyynti pudotuspeleihin alkaa tiistaina klo 10.00!