Ryöstöretki jäi sinettiä vaille

Tappara – HPK­­­­­­ 3-2.je (1-1, 1-1 0-0, 1-0)

HPK:n ryöstöretki Tampereelta oli sinettiä vaille, mutta tasainen vääntö Hakametsässä päättyi lopulta Tapparan voittoon jatkoerässä 3-2.

Tasaviisikoin peli HPK:n hallussa

Kolmanteen kohtaamiseen lähdettiin siis voittojen ollessa tasan 1-1. Jotta HPK pääsisi finaaliin, niin legendaarisesta Hakametsän pyhätöstä pitäisi vähintään yksi voitto hakea. Olisiko tänään ryöstön vuoro?

Ottelu alkoikin HPK:n pienoisella kiekon hallinnalla, jonka tiimellyksessä Tappara pääsi ensin kokeilemaan Emil Larmin päivän torjuntakuntoa. Larmilla ei kuitenkaan vaikeuksia. Kerho jatkoi kuitenkin kiekon hallintaa ja ensimmäinen maali näki nopeasti päivänvalon, kun Niklas Friman toimitti viivasta kiekkoa maalille, jonka Eetu Tuulola ohjasi komeasti ohi Christian Heljangon. Syöttöpisteet Tuulolan maaliin Niklas Frimanille ja Jere Innalalle. HPK sai otteluun haluamansa alun ja siirtyi 0-1 vierasjohtoon.

HPK:n hyvä ote jatkui ensimmäisessä erässä myös maalin jälkeen. Se tuottikin ylivoiman ajassa 7.35, kun Tapparan Jan-Mikael Järvinen sulki kiekon hanskaansa. Tapparan alivoima oli kuitenkin aktiivista, joka tuotti muutaman vastahyökkäyksen ja niistä viimeisestä HPK joutui myös ottamaan koukkaamisjäähyn. Rangaistu pelaaja oli Petteri Nikkilä. Tasavajaalla mentiin 24 sekuntia, jonka jälkeen Tappara pelasi ylivoimaa. Tappara käytti myös lopulta ylivoimansa hyväkseen, kun Kristian Kuusela pääsi b-pisteeltä ampumaan pelin tasoihin 1-1.

Loppuerä oli todella tarkkaa pelaamista ja molemmille joukkueille aukesi lähinnä vain paikan tynkiä. Aivan erän loppuun HPK sai vielä joukkuerangaistuksen, kun liikaa pelaajia oli jäällä. HPK kuitenkin kesti alivoiman erän loppuun asti. Alivoimaa jäi kuitenkin vielä hieman kestettäväksi toisen erän alkuun.

Miro Ruokonen tarjoili kupin kahvia toisessa erässä

Ottelun toisen erän alun alivoiman rippeet pelattiin pois ilman sen kummempia tapahtumia. Tämän jälkeen toista erää ehdittiin pelaamaan hetki, kun HPK pääsi hyökkäykseen. Miro Ruokonen vei puolustaja Toni Utusta niin lahjakkaasti kahville, että Utunen etsii varmaan vieläkin ulospääsyä pois hallista. Utusen hassutuksen jälkeen Ruokonen pääsi nokikkain Heljangon kanssa ja nosti kiekon nätisti häkkiin ja HPK:n 1-2 vierasjohtoon.

Tappara ei kuitenkaan jäänyt laakereille lepäämään vaan kolme minuuttia tästä ja HPK:n päässä soi Tapparan pyörityksen jälkeen. Kiekko ajautui maalin kulmalle Joona Luodolle, joka suti kiekon maaliin ja lukemat 2-2.

HPK sai toisessa erässä ylivoima mahdollisuuden ajassa 28.01. Ylivoima pyörikin vaarallisen näköisesti ja laukauksiakin sateli. Tappara ja Heljanko kuitenkin kestivät Kerhon ylivoiman. Ottelun seuraava tilastomerkintä oli myös Tappara jäähy, kun Jere Karjalainen sai koukkaamisjäähyn ajassa 32.50. HPK:n ylivoima pyöri jälleen, mutta virsi oli sama, kun edellisellä ylivoimalla eikä maalia syntynyt.

Toinen erä pelattiin loppuun ilman enempiä tilastomerkintöjä ja suurempia tapahtumia.

Jatkoille mentiin

Kolmannen erän alkupuolella Tappara sai kiekon HPK maaliin, mutta tilannetta edelsi Juhani Jasun kontakti Emil Larmiin. Tuomari Mikko Kaukokari hylkäsi maalin välittömästi tilanteen jälkeen. Tappara kuitenkin haastoi tämän tuomion. Haastamisen jälkeen tuomio oli edelleen sama: ei maalia. Kerho-lasien takaa katsottuna tämä oli täysin oikeutettu tuomio. Tappara menetti siis samalla aikalisänsä. Tilanteita oli tämän jälkeen molemmissa päissä ja peli oli hetken melko avointa tälle sarjalle ei niin ominaisesti.

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Filip Riskan vastustajan mailasta kiinnipitämisjäähy ajassa 47.29. Tappara ylivoima pyöri, mutta HPK kesti hienosti. Kerho sai myös ylivoima mahdollisuuteensa, kun Anton Levtchi otti keskialueen kampituksesta kaksi minuuttisen. HPK:lla oli ylivoimalla muutama ihan makoisan oloinen paikka, mutta maalia ei tässä kohtaa syntynyt. Varsinainen peliaika päättyi lopulta 2-2. HPK:lle tämä oli jo pudotuspelikevään kolmas jatkoille venynyt ottelu, Tapparalle sen sijaan ensimmäinen.

Jatkoilla Tappara vei pitemmän korren

Ensimmäistä jatkoerää mentiin vauhdikkaasti heti alusta alkaen. HPK pääsi ylivoimalle ajassa 64.20, kun Tomas Zaborsky sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Jatkoerän ensimmäisestä erikoistilanteesta ei maalia kuitenkaan syntynyt. HPK käytti aikalisänsä ajassa 67.12, samalla tarkoituksena antaa lisätaukoa pitkän kiekon heittäneelle HPK-viisikolle. Tätä pitkää kiekkoa seuranneesta aloituksesta HPK vielä selvisi, mutta seuraavan pitkän kiekon jälkeisestä enää ei, vaan Tappara iski 3-2 ratkaisun ajassa 67.48. Tapparan aloitusvoiton jälkeen Jere Karjalainen laukoi ja Joona Luoto ohjasi kiekon maaliin.

Voitot nyt Tapparalle 2-1. Tästä suunnataan katseet nopeasti kuitenkin jo torstaille Hämeenlinnaan, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran.