Loistava ryöstöretki Nordikselta

HIFK-HPK 3-5 (2-2, 1-1, 0-2)

Helsingissä kohtasivat vuoden viimeisessä ottelussa HIFK ja HPK. Lähes täpötäysi Nordis pääsi todistamaan viihdyttävää kiekkonäytelmää, joka päättyi lopulta nousujohteisesti pelanneen HPK:n voittoon. Philippe Cornet (2+1) jatkoi oivaa maalivirettä viimeistelemällä kaksi maalia. Illan ottelu oli Otto Paajaselle uran 300. liigaottelu.

Neljä maalia avauserään

Kerho aloitti ottelun räväkästi, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Sakari Manninen pääsi kiekonriiston seurauksena nokikkain Niklas Bäckstromin kanssa. Mallikkaasti kotijoukkueen maalilla pelannut Bäckstrom kuitenkin torjui Mannisen yrityksen patjallaan.

HIFK oli ensimmäisessä erässä hyvällä pelituulella ja Kerhon puolustus oli ajoittain todella vaikeuksissa liikkuvan helsinkiläisjoukkueen kanssa. Kotijoukkue aloitti myös ottelussa maalinteon, kun Juhamatti Aaltonen laukoi HIFKin illan toisella ylivoimalla 1-0 johtoon.

HPK oli avausmaalin jälkeen vaikeuksissa liikkuvan kotijoukkuen kanssa, mutta Emil Larmi torjui vahvasti monta huippupaikkaa. Kuin varkain ottelun luonne muuttui kotijoukkueen totaalisen mustan minuutin aikana. Ensin ottelun kolmannessa erässä sivuun jäänyt Juha Koivisto viimeisteli tasoitusmaalin Severi Sillanpään juonikkaan maalin takaa tulleen syötön päätteeksi, ja vain 26 sekuntia myöhemmin Philippe Cornet viimeisteli läpiajosta Kerhon johtoon.

Kauaa ei myöskään HPK:n johto kestänyt, kun HIFK tuli jo tasoihin. Hyvän hyökkäysalueen paineen seurauksena kiekko pelattiin Corey Elkinsille, jonka hirmuinen lämäri painui vastustamattomasti ohi Larmin. Vauhdikkaan avauserän jälkeen tilanne oli 2-2.

Tasatahtia mennään – Kerho parantaa pelin edetessä

HPK pääsi ottelun toisen erän alkuun koittamaan ensimmäistä kertaa ylivoimalla, mutta pakkopeli ei lähtenyt kulkemaan toivotulla tavalla. Myös HIFK pääsi hetki tämän jälkeen ylivoimalle ja vaikka kotijoukkueen ylivoima pyöri näyttävästi, selvisi Kerho ilman takaiskua.

Kerhon vapauduttua täysilukuiseksi avautui Sakari Manniselle illan toinen loistava maalintekotilaisuus, mutta tälläkin kertaa Bäckström torjui oululaislähtöisen hyökkääjän yrityksen – ja torjuikin hyvin, sillä seuraavasta hyökkäyksestä HIFK huudatti lähes täyttä Nordista illan kolmannen kerran. Maalintekijänä tälläkin kertaa oli kultakypärä Aaltonen, jonka maaliin vapauttavan syötön tarjoili kotijoukkueen illan tehomies Elkins (0+3).

Kerho pääsi peliin hieman paremmin mukaan toisen erän edetessä ja paine palkittiin myös illan toisella ylivoimalla. Ylivoima pyöri tällä kertaa upeasti, mutta Bäckström ja ylärima pelastivat kotijoukkueen vielä toistaiseksi. Kerho tuli kuitenkin ottelussa tasoihin samalla sekunnilla, kun Marcus Högström vapautui jäähyaitiosta. Mathias Porselandin laukoman kiekon ohjasi upeasti verkon perukoille illan toisella osumallaan hurjaan maalivireeseen yltynyt Cornet.

HPK vie ja voittaa

HPK tuli kolmanteen erään hyvällä jalalla ja vei kolmatta erää selvästi. Ajassa 44:55 nähtiin illan voittomaali, kun Cornetin upean päätypelin päätteeksi kiekko pelattiin maalin eteen Turusen kautta hyvin pelanneelle Sillanpäälle, joka viimeisteli tarkalla laukauksella Kerhon 4-3-johtomaalin.

Kerho oli siirtyä ottelussa jo 5-3-johtoon, kun Joni Tuulola pelasi upean viivapelin päätteeksi todellisen avopaikan Turuselle. Tällä kertaa Bäckström kuitenkin torjui Kerhon pistetykin yrityksen hienosti lähes “Hasek-henkisellä” kylkimyyryllä.

HPK jatkoi vahvaa peliään ja Antti Törmänen joutui ottamaan ajassa 51:17 aikalisän joukkueensa herättämiseksi. HIFK piristyi myös hieman aikalisän jälkeen, mutta paine hellitti heti muutama minuutti aikalisän jälkeen, kun Aaltonen taklasi Petteri Nikkilää jäähyn arvoisesti. Kerhon pakkopeli ei kuitenkaan lähtenyt tällä kertaa pyörimään kunnolla, joten edessä oli ottelulle jännittävä Hitchcock-loppu.

HIFK otti Bäckströmin pois maalilta noin 1,5 minuuttia ennen ottelun loppua. Kiri kuitenkin lopahti samalla tavalla kuin aikaisempikin rynnistys, kun Aaltonen joutui jälleen jäähylle huidottuaan Jaakko Turtiaista käsille. HIFK yritti alivoimasenakin tasoittaa ottelua vielä ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa uhkapeli loppui lyhyeen, kun Otto Paajanen pääsi juhlaottelussaan viimeistelmään kauden kolmannen osumansa tyhjään maaliin.

Näin Kerho päättää vuoden 2016 upealla voitolla! HPK:n seuraava ottelu pelataan 5.1. Lahdessa, jossa vastaan asettuu aina vaarallinen Pelicans.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho!

Juhamatti Aaltonen tuntuu syttyvän todella kovaa ainakin pisteiden muodossa HPK:ta vastaan. Aaltonen tehtaili illan aikana kaksi maalia ja on nyt tehnyt kauden aikana pelkästään Kerhoa vastaan peräti 5 maalia.