Sähköinen ilta päättyi voitonjuhliin – Sailio sai Karjalaiselta muistutuksen

HPK-Kärpät 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Olipa melkoinen soppa! Kerho oli avauserässä täysin mankelissa, mutta pystyi kääntämään ottelun kahdessa viimeisessä erässä. Maaleista vastasivat Oula Palve, Miro Ruokonen ja Niclas Almari. Miro Karjalainen otti Jari Sailiosta odotetun niskalenkin.

Ottelun avauserä oli Kerholle vaikea. Kärpät piti kiekkoa ja loi vaarallisia tekopaikkoja liukuhihnalta. Erityisesti vieraiden Julius Junttila oli viekkaalla pelipäällä. HPK:n maalivahti Emil Larmi piti joukkuetta pystyssä mainioilla torjunnoillaan. Kerhon tekopaikat olivat laskettavissa yhden käden sormilla. Kotiyleisö huokaisi helpotuksesta, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Hieman vaisun avauserän jälkeen alkoi tapahtua. Shaun Heshka vei Kärpät johtoon onnekkaalla pompulla heti erän alussa. Tässä vaiheessa näytti pahalta, sillä Kerhon kone ei meinannut käynnistyä takaiskun jälkeen. Joukkue tappoi Jaakko Turtiaisen kaksiminuuttisen ja heräsi pelaamaan.

Tasoitus syntyi ajassa 32:01. Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs haparoi Roope Laavaisen siniviivalaukauksen vapaaseen tekopaikkaan ja Oula Palve oli sähäkkänä paikalla. Syöttöpiste kirjattiin Laavaisen lisäksi Petteri Nikkilälle.

Tunteet kuumenivat heti seuraavassa vaihdossa. Laavainen taklasi keskialueella hieman harkitsemattomasti ja tuomarikaksikko päätti antaa puolustajalle ulosajon. Kyseessä oli kova tuomio, sillä tilanne oli tulkinnanvarainen. Kärppien ikoni Lasse Kukkonen kävi tilanteessa erittäin kuumana ja ja nappasi Laavaisen kevyeen sylipainiin. Myös Kukkonen sai tempustaan pienen rangaistuksen.

HPK taisteli Larmin johdolla ja selvitti Kärppien pelätyn ylivoiman. Ja kuin kirsikaksi kakun päälle, Miro Ruokonen niittasi jäähyn umpeudutta kiekon oululaisten reppuun suoraan jäähyaitiosta! Upean läpisyötön jakeli Mathias Porseland. Maittava johto-osuma tuntui kuin sangollinen jäävettä olisi kaadettu oululaisten kauluksesta sisään.

Karjalainen vs. Sailio

Otteet kovenivat toisessa erässä ja pitkästä aikaa Rinkelinmäellä nähtiin painavia niittejä. Niistä kuohuttavin oli Kristian Vesalaisen raskas pommi hyökkäysalueella Kärppä-puolustaja Jani Hakanpään. Rinkelinmäen yleisö haukkoi henkeään ja antoi nuorelle hyökkääjälle raikuvat aplodit.

Ennen ottelua spekuloitiin, aikooko HPK antaa Kärppä-hyökkääjä Jari Sailiolle muistutuksen teoistaan. Kauden aikaisemmissa yhteenotoissa Sailio taklasi useasti sääntöjen rajamailla ja aiheutti mm. Roope Laavaisen loukkaantumisen.

Lopulta kolmannen erän puolivälissä tuulimyllyt heiluivat. HPK-puolustaja Miro Karjalainen (kaksimetrinen jättiläinen) haastoi ja Sailio vastasi kutsuun. Rehellinen ja Liiga-tasolla pitkä tappelu päättyi Karjalaisen voitonmerkkeihin. HPK:n kannattajaryhmä antoi puolustajalle ansaitut suosionosoitukset.

Ottelujuontaja Peter Petro kysyi tilanteesta ottelun jälkeen, mitä tapahtui?

– Mulla puhkes finni nenästä, ei muuta, kuului Karjalaisen vastaus.

Hieman myllyjen jälkeen Lasse Kukkonen passitettiin jäähyboksiin ja Kerhon ylivoima pyöri vaarallisesti. Juuri jäähyn umpeudutta Niclas Almari päätti, että nyt on hyvä paikka avata kauden maalisarake ja tinttasi kiekon siniviivalta reppuun. Syöttöpisteet merkattiin Teemu Turuselle ja Juho Keräselle.

Kärpät pyristeli vielä ottelun lopussa, mutta HPK:n voitontahto oli liikaa. Pisteet jäivät Hämeenlinnan lukemin 3-1.

Ottelun tilastot tästä linkistä

Seuraava ottelu

HPK pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Tiistaina Hämeenlinnassa Lahden Pelicansia vastaan, torstaina TPS:n vieraana Turussa ja lauantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan.