Selkäsauna Raumalla

Lukko-HPK 5-1 (1-0,2-1,2-0)

Kerhon viimeinen ottelu ennen joulutaukoa ei sujunut suunnitelmien mukaan. Lukko oli kaikessa edellä ja voitti ansaitusti selvin numeroin.

Lukko otti heti avauserässä isännän roolin. HPK otti kaksi jäähyä ottelun alussa, joista toisen Lukko käytti hyväksi. Perttu Lindgrenin tarkka ja kova rannelaukaus upposi yläkulmaan ajassa 7.44.

Kerho ei päässyt millään vauhtiin ja joukkueen hyökkäyspelaaminen oli ponnetonta. Ainoastaan Alex Leavitt väläyttelemään ajoittain, mutta valmista ei syntynyt.

Mika Järvinen piti Kerhoa pystyssä torjunnoillaan. Järvinen pysäytti muuan muassa Mark Bomersbackin, Björn Melinin ja Perttu Lindgrenin huippupaikat. Vastapäädyssä Mika Noroselle kertyi torjuntoja 14, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei HPK:lla ollut.

Huhtasen maali pahaan saumaan

Lukko siirtyi 2-0 -johtoon toisen erän alussa. HPK:n merkkauspelaaminen petti ja Charles Bertrand iski maalin ohi voimattoman Järvisen.

Tämän jälkeen Lukko otti kaksi kahden minuutin jäähyä, mutta HPK:n ylivoima oli tehotonta. Kaivattu kavennus syntyi kuitenkin jäähyjen jälkeen ajassa 33.42. Niko Niemisen kauden neljäs osuma syntyi jäätävällä siniviivalämärillä.

Kerhon ilo jäi lyhyeksi. Lukko kuittasi heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 3-1. Huonon purkukiekon jälkeen kiekko pelattiin maalilla päivystäneelle Tuomas Huhtaselle, jolla oli helppo työ ujuttaa kiekko Järvisen jalkojen välistä sisään.

Erän lopussa HPK pääsi ylivoimalle. Janne Laakkonen tarjosi loistavan paikan poikittaissyötöllä Arsi Piispaselle, mutta Piispasen laukaus epäonnistui.

Kerhon usko loppui

Viimeinen erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun. Lukko hallitsi edelleen, eikä Kerhon kiri käynnistynyt millään. Lopullinen ratkaisu syntyi ajassa 49.25. Mika Järvinen torjui hienosti Janne Keräsen yrityksen, mutta Teemu Nurmen jatko oli liikaa. Kerhon puolustus ajelehti jälleen tuuliajolla.

HPK:n yritys lopahti Lukon neljänteen osumaan. Loppuerä oli pelailua ja raumalaisten Charles Bertrand kaunisteli vielä lukemia neljä minuuttia ennen loppua.

Joulutauko tulee Kerholle tarpeeseen. Kiekko tippuu jäähän seuraavan kerran 27.12., jolloin Ässät saapuu Hämeenlinnaan.